26.9.2015
Ekaa kertaa kun itselle tuli nyt vähän jo omenasatoa, niin piti sitten koittaa yhdistää niitä myös ”munkkeihin”.
Itsellä kun on 6 kpl donitsivuoka niin taikina on juuri sille sopiva.
Taikina:
2 dl jauhoja
1 tl leivinjauhoja
30g voita
0,5 dl sokeria
80g tuorejuustoa
1 muna
0,5 dl maitoa
Täyte:
2 pientä omenaa
voita, fariinisokeria, kanelia, kardemummaa
Taikinassa laitoin kaikki aineet vain sekaisin, paitsi maidon lisäsin lopuksi. Voitelin vuoan öljyllä. Taikina pursotuspussiin ja täytetään rinkulat noin puoleen väliin ja sitten laitetaan päälle ohut kerros karamellisoituja omenia. (Pannulle pari ruokalusikallista voita, fariinisokeria, sulatetaan, lisätään hippasen kanelia ja kardemummaa. Omenanpalat joukkoon ja paistellaan pikkasen aikaa. Survotaan ihan viimeiseksi sauvasekoittimella omenat pieneksi.) Lopuksi päälle loput taikinasta.
Uuniin 200 astetta ja noin 15 min.
Voitelin donitsit uunin jälkeen vielä voilla ja pyörittelin vanilja/kidesokerissa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä