25.8.2016
Tein ensiksi hillon kun sain omenoita ja puolukoita olin kerännyt itse….
Omena-puolukkahillo:
700g kuorittuja ja pilkottuja omppuja
300 g puolukoita
1 dl vettä
500 g hillosokeria
Laitoin omenanpalat, puolukat ja veden kattilaan, kiehautin, soseutin, lisäsin hillosokerin ja annoin muhia pienellä lämmöllä kymmenisen minuuttia.
Muffinit:
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl öljyä
1 tl sitruunamehua
1,5 dl omenapuolukkahilloa
3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
Kaikki vain sekaisin ja muffinivuokiin. Laitoin taikinan minivuokaan ja siinä kun on 24 koloa, tuli ylimäärästä taikinaa pikkasen.
Lopun taikinan laitoin silikonivuokiin, jotka ovat ison muffinin kokoisia….
Ennen uuniin laittoa laitin kauramurun vielä muffinssien päälle:
50 g sulaa voita
0,75 g sokeria
1,5 dl pika-kaurahiutaleita
1 rkl vehnäjauhoja
0,5 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
(sekoitetaan vain keskenään)
Kun ovat olleet uunissa 195 asteessa noin 20 min, annetaan jäähtyä ja päälle voi
vielä pursottaa vaahtoutuvaa vaniljakastiketta….
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä