Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Frechminttu

Kinuskivadelma jäätelömuffinit

2.11.2014

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17270_jämu_600x600.jpg

Reseptin siis tarvitsee silikonosia muffinivuokia, ne eivät varmaankaan oikein onnistu tavallisilla. Voit myös valmistaa pelkät keksit tai jäätelön, jota siis tulee noin litran verran. Glukoosisiirapin avulla jäätelölle tuli hyvä rakenna, ilman jäätelökonettakin.

Ainekset 12 kpl

Kinuski kerma
1 dl kermaa
3/4 dl fariinisokeria

Keksipohjat
100g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhoja
1 dl wienernougat rouhetta

Jäätelö
kinuskikerma
1 dl kermaa
200g (pakaste)vadelmia
2 keltuaista
2 valkuaista
1/2 dl glukoosisiirappia

Kinuski kerma kannattaa valmistaa edellisenä päivänä, jotta sen pystyy vatkaamaan. Kiehauta kerma ja sokeri kattilassa ja laita jääkaappiin jäähtymään.

Aloita keksipohjien tekeminen vatkaamalla huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmuna edelleen vatkaten. Sekoita kuivataineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi ja laita taikina jääkaappiin jähmettymään noin tunnuksi. (Tässä kohtaa kannattaa valmistaa jäätelö) Kauli taikina ja ota sopivan kokoisi ympyröitä ja painele ne muffinsi vuokien sisäpuolelle. (Reunat laskevat uunissa, joten taikinaa kannataa laittaa hieman reunan yli.) Paista pohjia 200. asteessa noin 12 min, kunnes ne ovat saanneet hieman väriä ja anna jäähtyä. Taikinaa jäi itselläni yli, mutta lopusta voit tehdä tavallisia keksejä.

Jäätelö:
Laita vadelmat kattilaan ja keitä hetken aikaa, kunnes vadelmat soseutuvat ja laita sose jääkappiin jäähtymään. Vatkaa kinuskikerma ja kerma eri astioissa vaahdoksi. Vaahdota myös valkuiset kovaksivaahdoksi ja samoin keltuaiset, joihon on lisätty glukoosisiirappi, nekin eri kulhoissaan. Lisää kerman joukkoon vadelmat ja puolet valkuais ja keltuaisvaahdoista. Laita loputmuna vaahdoista kinuskikerman joukkoon. Laita molemmat jäätelöt pakastimeen noin 1,5 tunniksi pakestimeen, kunnes olet valmistenut keksipohjat ja ne ehtivät jäähtyä.
Vatkaa sitten kummankin jäätelömassan rakenna vielä rikki. Laita pursotin pussin toiselle puolelle vadelma- ja toiselle puolelle kinuskijäätelö, jotta saat raidallisia ”muffineja”. pursota jäätelö keksipohjiin ja ripottele vielä halutessasi päällä wienernougatrouhetta. Laita ”muffinit” jääkappiin jäätymään. Parhaimmillaan nämä ovat muutaman tunnin päästä, kun jäätelö ei ole vielä täysin jäätynyttä.

Kategoriat

LeivoksetMuffinssit

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17270_tuulikakku_400x400.jpgFrechminttuKinuskinen omena-appelsiinituulikakku
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17270_IMAG1012_400x400.jpgFrechminttuPullapojat
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17270_jämu_400x400.jpgFrechminttuKinuskivadelma jäätelömuffinit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17270_pizza_400x400.jpgFrechminttuMakea pizza
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17270_IMAG0754_400x400.jpgFrechminttuMakeat karjalanpiirakat
3

Kommentit (0)

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa