2.11.2014
Reseptin siis tarvitsee silikonosia muffinivuokia, ne eivät varmaankaan oikein onnistu tavallisilla. Voit myös valmistaa pelkät keksit tai jäätelön, jota siis tulee noin litran verran. Glukoosisiirapin avulla jäätelölle tuli hyvä rakenna, ilman jäätelökonettakin.
Ainekset 12 kpl
Kinuski kerma
1 dl kermaa
3/4 dl fariinisokeria
Keksipohjat
100g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhoja
1 dl wienernougat rouhetta
Jäätelö
kinuskikerma
1 dl kermaa
200g (pakaste)vadelmia
2 keltuaista
2 valkuaista
1/2 dl glukoosisiirappia
Kinuski kerma kannattaa valmistaa edellisenä päivänä, jotta sen pystyy vatkaamaan. Kiehauta kerma ja sokeri kattilassa ja laita jääkaappiin jäähtymään.
Aloita keksipohjien tekeminen vatkaamalla huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi, lisää kananmuna edelleen vatkaten. Sekoita kuivataineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi ja laita taikina jääkaappiin jähmettymään noin tunnuksi. (Tässä kohtaa kannattaa valmistaa jäätelö) Kauli taikina ja ota sopivan kokoisi ympyröitä ja painele ne muffinsi vuokien sisäpuolelle. (Reunat laskevat uunissa, joten taikinaa kannataa laittaa hieman reunan yli.) Paista pohjia 200. asteessa noin 12 min, kunnes ne ovat saanneet hieman väriä ja anna jäähtyä. Taikinaa jäi itselläni yli, mutta lopusta voit tehdä tavallisia keksejä.
Jäätelö:
Laita vadelmat kattilaan ja keitä hetken aikaa, kunnes vadelmat soseutuvat ja laita sose jääkappiin jäähtymään. Vatkaa kinuskikerma ja kerma eri astioissa vaahdoksi. Vaahdota myös valkuiset kovaksivaahdoksi ja samoin keltuaiset, joihon on lisätty glukoosisiirappi, nekin eri kulhoissaan. Lisää kerman joukkoon vadelmat ja puolet valkuais ja keltuaisvaahdoista. Laita loputmuna vaahdoista kinuskikerman joukkoon. Laita molemmat jäätelöt pakastimeen noin 1,5 tunniksi pakestimeen, kunnes olet valmistenut keksipohjat ja ne ehtivät jäähtyä.
Vatkaa sitten kummankin jäätelömassan rakenna vielä rikki. Laita pursotin pussin toiselle puolelle vadelma- ja toiselle puolelle kinuskijäätelö, jotta saat raidallisia ”muffineja”. pursota jäätelö keksipohjiin ja ripottele vielä halutessasi päällä wienernougatrouhetta. Laita ”muffinit” jääkappiin jäätymään. Parhaimmillaan nämä ovat muutaman tunnin päästä, kun jäätelö ei ole vielä täysin jäätynyttä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä