Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Mari

Vaniljainen Ton-Ton kakku

11.1.2017

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/23765_image_600x600.jpeg

200 g Gluteiinittomia, maidottomia ja munattomia Marie keksejä. Myös muut glut-maidoton ja munaton keksit käy
100 g maidotonta margariinia Keiju
2 prk maidotonta vispautuvaa kermaa (Alpro cuisine vispautuva soija valmiste)
2 prk maustamaton kasvislevite ( Oatly )
150 g maidotonta Viener Nugat suklaata
1 dl. tomusokeria
ripaus raastettua sitruunan kuorta
ripaus vaniljasokeria
muutama tippa vaniljauutetta
6 kpl liivatelehtiä
tilkka vettä ( noin ruokalusikallinen )

Kahta eri väristä sokerimassaa,
Maidottomia, munattomia ja gluteiinittomia koristekukkavohveleita (esim. Dr. Oetker
Cup Cake Daisies)
Hieman tomusokeria kaulintaa varten
Hopean värisiä sokerikuulia
Leivontaliimaa (esim. Dr. Oetker Baking Glue)

Vuoraa n. 2 litran kupera vuoka tuorekelmulla.
Pistä keksit tiiviiseen pussiin ja kaulimella murskaa keksit hienoksi jauheeksi.
Sulata margariini ja yhdistä keksimurujen kanssa. Vuoraa kelmutettu vuoka reunoja myöten keksi-margariiniseoksella.

Vatkaa vispautuva soijavalmiste jäykähköksi vaahdoksi.
Sulata suklaat mikrossa
Pehmitä kasvislevite kulhossa ja lisää sekaan sitruunan kuori, mausteet ja tomusokeri. Yhdistä tähän myös sulatettu suklaa.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
Kuumenna kattilassa tilkka vettä ja sulata kuivaksi puristetut liivatteet siinä kun vesi on kiehahtanut.
Yhdistä kermavaahto ja kasvisleviteseos ( voi käyttää vatkainta )
Liruta hieman jäähtynyt liivateseos vaahdon sekaan koko ajan vatkaten ohuena nauhana.
Täytä keksimuruseoksella vuorattu vuoka tällä täytemassalla mahdollisimman tasaiseksi.
Hyydytä mieluiten yön yli jääkaapissa.

Kumoa kakku tarjoiluastialle ja poista pinnalta kelmut.
Kauli sokerimassaa tomusokeroidulla alustalla, ja kaulimella avulla nosta kumotun kakun päälle. Tasoita sokerimassa kakun päälle, ja leikkaa ylimääräinen massa alareunasta pois. Toisesta sokerimassan väristä kauli pienempi määrä ja leikkaa leivontapyörällä kapeita ja mahdollisimman pitkiä suikaleita. Koristele kakku ja lisää kukat ja hopeakuulat. Kiinnitä hopeakuulat ja koristekukat elintarvikeliimalla.

Ainesosat

Pähkinä/manteli/nougatSuklaaVanilja

Erityisruokavaliot

GluteenitonMaidotonMunaton

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/23765_image-1_400x400.jpegMariTon-Ton Mango-Banaani
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/23765_image_400x400.jpegMariVaniljainen Ton-Ton kakku
3

Kommentit (3)

soja
Kinuskileipomo soja
11.1.2017 21:47

kiva kun laitoit tämän muunnellun ohjeen, varmasti hyödyllinen monelle!

Kinuskiemo
11.1.2017 15:36

Upea kakku! Hopeahelmet kaunis piriste ja kukkaset soma värilisä. 🙂

Mahtavaa, että olet mukana. Ilolla tervetuloa sinulle!

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
11.1.2017 08:31

Lämmin tervetulo toivotus sinulle uusi leipomon pitäjä! 🙂
Kivaa että löysit Kinuskikissan ja avasit leipomosi.
Avasit leipomosi varsin hienolla ja hyvin onnistuneella kakulla, se on tosi kaunis. Ja koska meillä osa perheestä tarvitsee myös maidoton – gluteeniton linjaa, niin tässäpä on ohje jo valmiiksi muunneltu, kiitos siitä! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa