Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Vehnäkumpu

Vadelmajuustokakku (gluteeniton)

3.8.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22781_IMG_9948_600x600.jpg

 Pohja
150 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia

Täyte
1-2 dl valmista vadelmahilloa
1-2 dl vadelmia (pakastettuja tai tuoreita)
1 rs (180 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (250 g) maitorahkaa
1 prk (2 dl) vispikermaa
150 g kreikkalaista jogurttia
3 kananmunaa
2 rkl sitruunamehua
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl gluteenitonta jauhoseosta (tai Maizenaa tai perunajauhoja)

1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
Kiinnitä irtopohjavuokaan (24 cm) leivinpaperi ja voitele reunat. Painele taikina jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille.
2. Vatkaa tuorejuusto, maitorahka, kerma, sokeri ja jauhoseos keskenään. Mausta seos vaniljasokerilla ja sitruunamehulla. Lisää munat yksitellen vatkaten.
3. Levitä pohjan päälle ensin vadelmahillo ja vadelmat ja sen jälkeen juustoseos.
4. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 60 min. Sammuta uuni ja anna olla uunissa vielä n. 30 min.
Jäähdytä kakku jääkaapissa ja irrota kakku vuoasta vasta täysin jäähtyneenä. Tarjoa jääkaappikylmänä. Koristele halutessasi marjoilla tai esim. syötävillä kukilla.

IMG_9953

Ainesosat

Vadelma

Erityisruokavaliot

Gluteeniton

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22781_E6156B95-D9E4-46E9-AE42-3CFBCC6C1119_400x400.jpegVehnäkumpuMarenkijäädykekakku
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22781_ECEBA1D1-4918-4DF6-89C5-299F923AB79A_400x400.jpegVehnäkumpuSinivalkoiset aleksanterinleivokset
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22781_IMG_4655_400x400.jpgVehnäkumpuPorkkanakakku kinuskikuorrutteella
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22781_IMG_4648_400x400.jpgVehnäkumpuMustaherukkajuustokakku valkosuklaasydämellä
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22781_IMG_2457_400x400.jpgVehnäkumpu
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22781_IMG_1898_400x400.jpgVehnäkumpuRunebergin kääretorttu

Kommentit (4)

Tiina Hoppman
8.3.2020 10:54

Hei! Ajattelin tehdä tätä muutaman reissuun mukaan. Kestääkö pakastamisen?

sokeriruusu
2.9.2016 15:56

Näyttää todella herkulliselta 😆

Kinuskiemo
4.8.2016 11:32

Kuvauksesi kakun herkullisuudesta vastaa hyvin ottamaasi kuvaa. Pidän kakun ulkonäöstä. Paistuneet reunat sopivat hyvin antamaan kontrastia täytteen värille. Marjakeko orvokkipiristeellä söpö koriste. 🙂

maris
Kinuskileipomo maris
3.8.2016 18:48

Uskon kyllä, että on hyvää! Näyttää ihan vastustamattoman herkulliselle. Täällä on nyt ollut niin ihanan oloisia uunijuustokakku reseptejä tarjolla, että menen valinnan vaikeudesta ihan solmuun. 🙂
Tässä on kyllä kivaa, että marjat tulee samassa paketissa. Itse kun tykkään yleensä uunijuustokakun kaveriksi ottaa marjoja tai hilloa.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa