3.8.2016
Pohja
150 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
Täyte
1-2 dl valmista vadelmahilloa
1-2 dl vadelmia (pakastettuja tai tuoreita)
1 rs (180 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (250 g) maitorahkaa
1 prk (2 dl) vispikermaa
150 g kreikkalaista jogurttia
3 kananmunaa
2 rkl sitruunamehua
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl gluteenitonta jauhoseosta (tai Maizenaa tai perunajauhoja)
1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
Kiinnitä irtopohjavuokaan (24 cm) leivinpaperi ja voitele reunat. Painele taikina jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille.
2. Vatkaa tuorejuusto, maitorahka, kerma, sokeri ja jauhoseos keskenään. Mausta seos vaniljasokerilla ja sitruunamehulla. Lisää munat yksitellen vatkaten.
3. Levitä pohjan päälle ensin vadelmahillo ja vadelmat ja sen jälkeen juustoseos.
4. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 60 min. Sammuta uuni ja anna olla uunissa vielä n. 30 min.
Jäähdytä kakku jääkaapissa ja irrota kakku vuoasta vasta täysin jäähtyneenä. Tarjoa jääkaappikylmänä. Koristele halutessasi marjoilla tai esim. syötävillä kukilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Hei! Ajattelin tehdä tätä muutaman reissuun mukaan. Kestääkö pakastamisen?