Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Vehnäkumpu

Runebergin kääretorttu

3.2.2017

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22781_IMG_1898_600x600.jpg

Mantelinen vadelma-tuorejuustokääretorttu
(noin 12 annosta)

Pohja:
4 kananmunaa
1 dl (erikois)hienoa sokeria
1 dl mantelijauhetta
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
3/4 – 1 dl mantelirouhetta
(2-3 tippaa karvasmanteliaromia)

Täyte:
2 dl vadelmahilloa
2 dl vispikermaa (tai kuohukermaa)
1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa (myös mascarpone sopii)
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään. (Itse siivilöin mantelijauheen, jotta sain isoimmat ”sattumat” pois, mutta se ei ole välttämätöntä).
Lisää jauhoseos kananmuna-sokerivaahtoon parissa kolmessa erässä varovasti sekoittaen joko vatkaimen pienimmällä nopeudella tai käsin nuolijalla.
Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele päälle mantelirouhe.
Paista 225 asteessa noin 6 minuuttia.
Ripottele leivinpaperin päälle sokeria ja kumoa kypsä pohja pohja paperille. Irrota leivinpaperi varovasti torttupohjasta ja anna pohjan hieman jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaahdotuksen aikana sokerit. Notkista tuorejuustoa hieman ja lisää se kermavaahtoon. Tarkista täytteen makeus ja lisää tarvittaessa sokeria. Vatkaa seos tasaiseksi.

Levitä torttupohjalle vadelmahillo ohueksi kerrokseksi ja hillon päälle kerma-tuorejuustovaahto. Jätä toiselta lyhyemmältä sivulta muutama sentti ilman täyttettä, jotta täytteet eivät pursua käärittynä tortun saumasta. Vaahtoa on reilusti, joten halutessasi voit jättää osan siitä levitettäväksi/pursotettavaksi tortun päälle.

Kääri torttu leivinpaperilla auttaen suht tiukalle rullalle lyhyemmältä  sivulta aloittaen. Jätä sauma alle.
Anna tortun tekeytyä jääkaapissa mielellään muutama tunti tai seuraavaan päivään.
Tortun voit halutessasi koristella esim. tomusokerilla, sokerikuorrutteella tai täytteestä mahdollisesti ylijääneellä kerma-tuorejuustovaahdolla. Tortun pinta on kuitenkin kaunis ilman koristelujakin.

Ainesosat

Vadelma

Kategoriat

Helpot ja nopeatKääretortut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22781_E6156B95-D9E4-46E9-AE42-3CFBCC6C1119_400x400.jpegVehnäkumpuMarenkijäädykekakku
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22781_ECEBA1D1-4918-4DF6-89C5-299F923AB79A_400x400.jpegVehnäkumpuSinivalkoiset aleksanterinleivokset
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22781_IMG_4655_400x400.jpgVehnäkumpuPorkkanakakku kinuskikuorrutteella
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22781_IMG_4648_400x400.jpgVehnäkumpuMustaherukkajuustokakku valkosuklaasydämellä
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22781_IMG_2457_400x400.jpgVehnäkumpu
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22781_IMG_1898_400x400.jpgVehnäkumpuRunebergin kääretorttu

Kommentit (0)

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa