Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob.gif

Italialainen Tiramisu (gluteeniton)

Leipomo: Hanna
Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22804_20161113_18070822_600x600.jpg

Savoyairdi keksit:

4       munaa
100 g kidesokeria
30 g   tomusokeria
100 g vehnäjauhoja/ Semper Fin Mix
1 tl     vaniljasokeria

1. Erota valkuaiset ja keltuaiset tarkasti toisistaan.
2. Vatkaa valkuaiset ja 20 grammaa tomusokeria kovaksi vaahdoksi.
3. Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja 80 grammaa kidesokeria vaahdoksi.
4. Sekoita vaniljasokeri jauhoihin ja lisää seos keltuais-sokerivaahtoon haarukalla ”vatkaten” ettei synny möykkyjä.
5. Lisää lopuksi valkuaisvaahto varovasti nostellen.
6. Laita taikina pursotinpussiin jossa on iso reikä (n. 1 cm) ja pursota leivinpaperilla vuoratulle uunipellille noin 8-9 sentin pituisia kekseja. Jätä reilut välit, keksit paisuvat melkoisesti.
7. Sihtaa päälle loput sokerit (seka kide- etta tomusokeri) ja yritä poistaa ylimääräinen sokeri keksien ympariltä mahdollisimman tarkasti (saattaa karamellisoitua ja tummua paistettaessa rumaksi).
8. Paista 160-170°C/20 min. Sammuta uuni, raota uunia hieman, anna keksien jäähtyä sammuneessa uunissa viitisen minuuttia ja ota vasta sitten jäähtymään huoneen lämpöön.


Tiramisu:

2 1/2 dl espressoa
1/2 dl    viiniä (marsala)
(2 rkl     amarettoa)
5 kpl     munaa
1 dl        sokeria
500 g   mascarponejuustoa
200 g   savoiardikeksejä

Mausta jäähtynyt kahvi marsalalla ja amaretolla. (Joissain ohjeissa marsalan lisäksi oli käytetty amarettoa. Itse lisäsin sen ohjeeseeni).
Erota keltuaiset valkuaisista. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Lisää sokeri keltuaisten joukkoon ja vaahdota.
Sekoita keltuaisvaahtoon mascarpone. Lisää joukkoon valkuaisvaahto kevyesti nostellen.
Kasta yksitellen puolet kekseistä maustettuun kahviin ja asettele ne vuoan pohjalle sokeripuoli ylöspäin. Levitä päälle puolet juustoseoksesta. Toista keksi-mascarpone kerrokset. Hunnuta italialainen tiramisu kaakaojauheella ja anna jälkiruoan tekeytyä jääkaapissa parista tunnista vuorokauteen.

 

 

GluteenitonLiivatteeton

Ainesosat:

Kahvi

Kategoriat:

Klassikot
- Helppo

Kommentit (1)

maris14.11.2016 18:19

Houkuttelevan näköinen tiramisuannos! Ja hienoa, kun keksitkin ovat itsetehtyjä. Minunkin piti ja piti tehdä isänpäiväksi tiramisua, mutta sitten kuitenkin innostuin täytekakun tekoon. Mutta enköhän minäkin vielä tiramisun joku päivä saa kasaan. 🙂
Jonkin verran kerkesin eri ohjeita tutkailla ja monenlaisia löytyi. Meni pää ihan pyörälle, että mikähän se olisi se lähinnä alkuperäinen. Mutta eipä taida kovin metsään mennä, tekipä miten vaan. 🙂

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Toivepuoti