Kinuskileipomo ~ Leipomo Rhodopien sydämessä ~

Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Makuja maailmalta Nähty 10517 kertaa
 
16.12.2014
 
1 kommentti

LUKIJAN RESEPTIAmerikkalainen juustokakku


Tässäpä ihanan leivonnaisen ohje, joka sopii niin arkeen kuin juhlaankin. Amerikkalainen juustokakku on yleistynyt kahvipöytien makeana tarjottavana. Juustokakussa ei ole montaa juttua mitkä voisivat epäonnistua, joten tämä resepti sopii hyvin myös aloittelevalle kokille. Muista varata kotiin foliota (minä en muistanut) jos haluat kakulle kauniin pinnan! Jos ei ole vadelmasesonki juuri meneillään kun alat tekemään tätä ihanaa kakkua, myös persikka sopii todella hyvin kakulle. Minä yritin taiteilla jonkinlaiset ruusut persikoista… 😉

Amerikkalainen juustokakku

Pohja

200 g Digestive -keksejä
150 g voita
ripaus sokeria

Täyte

500 g Philadelphia-tuorejuustoa
200 g ranskankermaa
2 rkl sitruunamehua
1 sitruunan kuori
2 dl sokeria
1 tl vanilijasokeria
1 dl kuohukermaa
¾ dl perunajauhoja
5 munaa

Pinnalle

1 purkki säilykepersikoita
tomusokeria

Ohje

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Peitä myös reunat leivinpaperisuikaleilla. Kun teet näin, kakku on valmistuttuaan helpompi irrottaa vuoasta ja siirtää tarjoilulautaselle.

Murskaa keksit tehosekoittimella. Sulata voi. Sekoita voisulaan keksimurska ja sokeri. Taputtele seos vuoan pohjalle ja reunoille.

 

Notkista tuorejuusto taikinanuolijalla. Lisää joukkoon ranskankerma, sitruunankuori ja -mehu. Lisää joukkoon myös niin sokeri kuin vanilijasokerikin. Yhdistä perunajauhot ja kuohukerma erikseen. Sekoita, kunnes perunajauhot ovat liuenneet kermaan. Yhdistä se sitten tuorejuustoseokseen ja sekoita tasaiseksi vatkaimella. Lisää lopuksi kananmunat yksitellen. Kaada silkkiseksi sekoitettu täyte pohjan päälle. Paista kakkua 175 asteessa noin 1 tunti. Peita kakun pinta kun se on saanut kullanruskean sävyn.

Anna kakun jäähtyä. Jos mahdollista, anna sen olla jääkaapissa yön yli.Koristele ennen tarjoamista tomusokerilla ja persikkaviipaleilla.