16.12.2014
Amerikkalainen juustokakku
Pohja
200 g Digestive -keksejä
150 g voita
ripaus sokeria
Täyte
500 g Philadelphia-tuorejuustoa
200 g ranskankermaa
2 rkl sitruunamehua
1 sitruunan kuori
2 dl sokeria
1 tl vanilijasokeria
1 dl kuohukermaa
¾ dl perunajauhoja
5 munaa
Pinnalle
1 purkki säilykepersikoita
tomusokeria
Ohje
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Peitä myös reunat leivinpaperisuikaleilla. Kun teet näin, kakku on valmistuttuaan helpompi irrottaa vuoasta ja siirtää tarjoilulautaselle.
Murskaa keksit tehosekoittimella. Sulata voi. Sekoita voisulaan keksimurska ja sokeri. Taputtele seos vuoan pohjalle ja reunoille.
Notkista tuorejuusto taikinanuolijalla. Lisää joukkoon ranskankerma, sitruunankuori ja -mehu. Lisää joukkoon myös niin sokeri kuin vanilijasokerikin. Yhdistä perunajauhot ja kuohukerma erikseen. Sekoita, kunnes perunajauhot ovat liuenneet kermaan. Yhdistä se sitten tuorejuustoseokseen ja sekoita tasaiseksi vatkaimella. Lisää lopuksi kananmunat yksitellen. Kaada silkkiseksi sekoitettu täyte pohjan päälle. Paista kakkua 175 asteessa noin 1 tunti. Peita kakun pinta kun se on saanut kullanruskean sävyn.
Anna kakun jäähtyä. Jos mahdollista, anna sen olla jääkaapissa yön yli.Koristele ennen tarjoamista tomusokerilla ja persikkaviipaleilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5594 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kotoisen herkullisen näköinen kakku. Nuo keltaiset persikkaruusut sopivat hyvin keventämään ja koristamaan päällistä. Ainahan kukat! Eikä maku varmasti tuota pettymystä! 🙂
Huom! Ohje lupaa, ettei kakku ole liian vaikea. Nyt kannattaa kääriä hihat ja leipasta mainio ja maukas kakku kahvipöytään, vaikkei kovin tottunut kakuntekijä olisikaan.