Hyrrrr… En voi muuta kuin hyristä tyytyväisyyttäni tämän kinuskisen makeuden äärellä. Makea täyte maistuu juuri sellaiselta kuin oikean kinuskin pitääkin maistua, valmiit kinuskikastikkeet sopii tässä kohtaa unohtaa. 🙂 Vadelmienkaan merkitystä ei pidä väheksyä, ne tuovat kakkuun tarpeellisen annoksen raikkautta ja tuoreutta.

Tämä resepti saattaa vaikuttaa tutulta, sillä se on hyvin lähellä vanhaa joulukakkuani (puolukka-kinuskikakku), jota muokkasin tässä samassa yhteydessä siten, että eroksi jäi vain puolukoiden vaihtaminen vadelmiin. Itse asiassa olen kuullut, että mainitun puolukkakakun innoittamana aika moni on ehtinyt tutustua vadelmaversioon jo ennen minua (terveiset Elinalle, joka taisi olla kokeilijoista ensimmäinen).

Kommenteissa Marsa kertoi hyvän kikan saada vadelmat uppeluksiin kiilteeseen: painele vadelmat täytteen pinnalle ennen täytteen hyydyttämistä. Hyytyessään täyte liimaa ne kiinni eivätkä ne nouse kiilteen pinnalle. Kiitos hyvästä vinkistä!

Huomioithan, että täytteeseen tuleva kinuskikastike kannattaa valmistaa jo edellispäivänä, jotta se ehtii jäähtyä jääkylmäksi ennen vaahdotusta.