05.06.2012   57 kommenttia Kategoria: Klassikot,  Syntymäpäivät,  Täytekakut
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Prinsessakakku á la Kinuskikissa


prinsessakakku1prinsessakakku2

Oi, tätä klassikkoa olen halunnut kokeilla pitkään ja klassikon tittelin se on todella ansainnut. Prinsessakakkureseptiin kuuluu vaniljakiisseliä sisältävä täyte, johon sekoitin myös kermavaahtoa. Minun makuuni pehmeän vaniljan rinnalle sopivat raikas vadelma (nimenomaan oikeista marjoista tehty hilloke) ja sitruunainen kostuke. Prinsessakakkuohjeet eivät välttämättä sisällä lainkaan kostuketta, mutta minä en suostu tekemään täytekakkua, jota ei kostuteta. :) Klassinen prinsessakakku on kuorrutettu vihreällä marsipaanilla, mutta minun prinsessakakkuni oli ehdottomasti oltava hempeän vaaleanpunainen. :) Kakku on omistettu tyttärelleni, jonka nimipäiväjuhlia sen ympärillä juhlittiin. Onnea, pieni ihana tyttöni!

Ps. Kannattaisi uskoa omia ohjeitaan. Sokerikakkupohjaa tulee herkästi kostutettua liikaa, koska sen hötöinen rakenne imee nesteen kuin huomaamatta. Itse laitoin kostuketta enemmän kuin tässä ohjeessa (ja vastoin sokerikakkupohjaan kirjaamaani sääntöä) ja pohja oli hieman liian kostea. Myös vadelmahilloke toi lisäkosteutta. Vadelmaa voi laittaa myös kakun päälle, johon vaniljatäytettä tuli vielä paksuhko kerros. Silloin hilloketta kannattaa keittää kolmannes lisää.

Vinkki: Jos kuorrutat kakun marsipaanilla, laita kuorrute vasta tarjoilupäivänä. Vältä sulkemasta kakkua tiiviin kuvun alle estääksesi marsipaanipinnan kostuminen.

Sitruunainen vadelmakakku

Pohja:
4 munan sokerikakkupohja

Kostutus:
½ dl sitruunamehua
1 ½ dl vettä
1 rkl tomusokeria

Täyte:

1 rkl sokeria
½ dl perunajauhoja
5 dl kevytmaitoa
2 keltuaista
5 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljasokeria
1 ½ dl vaniljakreemijauhetta

300 g vadelmia
1 dl hillosokeria

Kuorrutus:
500 g vaaleanpunaista sokerimassaa
tomusokeria

Ruusut: (kts. ruusuohje)
valkoista sokerimassaa
vaaleanpunaista ja vihreää elintarvikesuihketta


Paista sokerikakkupohja erillisen ohjeen mukaan. Irrota vuoasta ja anna jäähtyä. Muotoile kakkua halutessasi hieman pyöreämmäksi. Leikkaa kakku sitten kolmeen tasapaksuun osaan.

Sekoita kattilassa sokeri ja perunajauhot. Lisää kevytmaito ja keltuaiset. Kuumenna liedellä vispilällä sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Anna jäähtyä. Voit nopeuttaa jäähtymistä laittamalla kattilan kylmään vesihauteeseen.

Mittaa kulhoon kuohukerma ja vaniljasokeri. Vatkaa vaahdoksi. Sekoita joukkoon jäähtynyt maitokiisseli ja vaniljakreemijauhe.

Laita vadelmat kattilaan yhdessä hillosokerin kanssa. Keitä n. 10 minuuttia, kunnes seos muuttuu hieman paksummaksi. Anna jäähtyä.

Sekoita kostuke sitruunamehusta, vedestä ja tomusokerista.

Laita ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle. Kostuta ja levitä päälle puolet vadelmahillokkeesta ja noin kolmannes vaniljatäytteestä. Nosta päälle seuraava pohja. Kostuta ja täytä samaan tapaan. Laita kanneksi viimeinen pohja ja kostuta. Levitä loppu täyte kakun päälle ja reunoille samalla muotoillen se pyöreäksi.

Kauli sokerimassa tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi. Nosta kakun päälle ja tasoittele reunat. Leikkaa ylimääräinen sokerimassa reunoilta pois. (Kuorrutusohjeet löydät kohdasta Kaulittavalla massalla kuorruttaminen.)

Sihtaa ennen tarjoilua pinnalle tomusokeria.

Ruusut on tehty valkoisesta sokerimassasta. Kuivuneiden ruusujen ja lehtien pinta on viimeistelty pastellinsävyisiksi elintarvikesuihkeilla. Kiinnitä ruusut kakun päälle sokerikuorrutteella. Kookkaiden ruusujen tueksi voi muotoilla sokerimassasta pienen tuen.

Presidentti-gold-label

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
64 tassutusta
Loading...