05.06.2012   59 kommenttia Kategoria: Klassikot,  Syntymäpäivät,  Täytekakut
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Prinsessakakku á la Kinuskikissa


prinsessakakku1prinsessakakku2

Oi, tätä klassikkoa olen halunnut kokeilla pitkään ja klassikon tittelin se on todella ansainnut. Prinsessakakkureseptiin kuuluu vaniljakiisseliä sisältävä täyte, johon sekoitin myös kermavaahtoa. Minun makuuni pehmeän vaniljan rinnalle sopivat raikas vadelma (nimenomaan oikeista marjoista tehty hilloke) ja sitruunainen kostuke. Prinsessakakkuohjeet eivät välttämättä sisällä lainkaan kostuketta, mutta minä en suostu tekemään täytekakkua, jota ei kostuteta. :) Klassinen prinsessakakku on kuorrutettu vihreällä marsipaanilla, mutta minun prinsessakakkuni oli ehdottomasti oltava hempeän vaaleanpunainen. :) Kakku on omistettu tyttärelleni, jonka nimipäiväjuhlia sen ympärillä juhlittiin. Onnea, pieni ihana tyttöni!

Ps. Kannattaisi uskoa omia ohjeitaan. Sokerikakkupohjaa tulee herkästi kostutettua liikaa, koska sen hötöinen rakenne imee nesteen kuin huomaamatta. Itse laitoin kostuketta enemmän kuin tässä ohjeessa (ja vastoin sokerikakkupohjaan kirjaamaani sääntöä) ja pohja oli hieman liian kostea. Myös vadelmahilloke toi lisäkosteutta. Vadelmaa voi laittaa myös kakun päälle, johon vaniljatäytettä tuli vielä paksuhko kerros. Silloin hilloketta kannattaa keittää kolmannes lisää.

Vinkki: Jos kuorrutat kakun marsipaanilla, laita kuorrute vasta tarjoilupäivänä. Vältä sulkemasta kakkua tiiviin kuvun alle estääksesi marsipaanipinnan kostuminen.

Sitruunainen vadelmakakku

Pohja:
4 munan sokerikakkupohja

Kostutus:
½ dl sitruunamehua
1 ½ dl vettä
1 rkl tomusokeria

Täyte:

1 rkl sokeria
½ dl perunajauhoja
5 dl kevytmaitoa
2 keltuaista
5 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljasokeria
1 ½ dl vaniljakreemijauhetta

300 g vadelmia
1 dl hillosokeria

Kuorrutus:
500 g vaaleanpunaista sokerimassaa
tomusokeria

Ruusut: (kts. ruusuohje)
valkoista sokerimassaa
vaaleanpunaista ja vihreää elintarvikesuihketta


Paista sokerikakkupohja erillisen ohjeen mukaan. Irrota vuoasta ja anna jäähtyä. Muotoile kakkua halutessasi hieman pyöreämmäksi. Leikkaa kakku sitten kolmeen tasapaksuun osaan.

Sekoita kattilassa sokeri ja perunajauhot. Lisää kevytmaito ja keltuaiset. Kuumenna liedellä vispilällä sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Anna jäähtyä. Voit nopeuttaa jäähtymistä laittamalla kattilan kylmään vesihauteeseen.

Mittaa kulhoon kuohukerma ja vaniljasokeri. Vatkaa vaahdoksi. Sekoita joukkoon jäähtynyt maitokiisseli ja vaniljakreemijauhe.

Laita vadelmat kattilaan yhdessä hillosokerin kanssa. Keitä n. 10 minuuttia, kunnes seos muuttuu hieman paksummaksi. Anna jäähtyä.

Sekoita kostuke sitruunamehusta, vedestä ja tomusokerista.

Laita ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle. Kostuta ja levitä päälle puolet vadelmahillokkeesta ja noin kolmannes vaniljatäytteestä. Nosta päälle seuraava pohja. Kostuta ja täytä samaan tapaan. Laita kanneksi viimeinen pohja ja kostuta. Levitä loppu täyte kakun päälle ja reunoille samalla muotoillen se pyöreäksi.

Kauli sokerimassa tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi. Nosta kakun päälle ja tasoittele reunat. Leikkaa ylimääräinen sokerimassa reunoilta pois. (Kuorrutusohjeet löydät kohdasta Kaulittavalla massalla kuorruttaminen.)

Sihtaa ennen tarjoilua pinnalle tomusokeria.

Ruusut on tehty valkoisesta sokerimassasta. Kuivuneiden ruusujen ja lehtien pinta on viimeistelty pastellinsävyisiksi elintarvikesuihkeilla. Kiinnitä ruusut kakun päälle sokerikuorrutteella. Kookkaiden ruusujen tueksi voi muotoilla sokerimassasta pienen tuen.

Presidentti-gold-label

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
65 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

dansukker_taloussokeri

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kesän makein hillokolmikko

hillotrio
Lettujen päälle, pannarin kanssa, kakun väliin... Kinuskikissa julkaisi hillosuosikkinsa!


Kumppanit

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Uusimmat kommentit

  • Red velvet -kakkupohja
    Kinuskikissa: Huomioksi, että resepti on muuttunut matkan varrella enkä ole ihan varma, mikä on etikan merkitys tässä uudessa versiossa. En voi…
  • Hamppunäkkäri ja ketunleipätuorejuusto
    Kinuskikissa: Hannele: tämä oli kyllä rapeaa samantien. Tosiaan erinomaista snacksinä!
  • Lomalompsaus
    Kinuskikissa: Miukku: kyllä, tämä on tosiaan myös oivallinen retkikakku, hyvä kun toit esiin! mari-johanna: arvioisin, että tämä voisi…
  • Red velvet -kakkupohja
    Kinuskiemo: Amina Taimouri: mari-johanna jo sinulle vastasikin ja löysi myös aiemman Kinuskikissan kommentin. Etikasta vielä, että etikkana voi käyttää myös omenviinietikkaa…
  • Hamppunäkkäri ja ketunleipätuorejuusto
    Hannele Heikkinen: Näyttääpä herkulliselta. Ajattelin tehdä illanistujaisiin naposteltavaksi sipsien sijaan. Pitäisikö näkkärin antaa "kuivua"jonkin aikaa että siitä tulee rapeaa. Olen kokeillut…
  • Red velvet -kakkupohja
    mari-johanna: Amina: Anteeksi Amina, nimesi lipsahti väärin edelliseen viestiin.... :)
  • Red velvet -kakkupohja
    mari-johanna: Aina Taimouri: Kyllä voit jättää pois.Tuolla kommentti listan kakkos sivulla janzku_00 on kysynyt aikoinaan samaa 22.4.13 olevassa viestissä…
  • Red velvet -kakkupohja
    Amina Taimouri: voiko valkoviinietikkaa jättää pois? tai käyttää tavallista etikkaa?
  • Lomalompsaus
    Miukku: Tälläinen "kakku" on tosi kätevä esim. Mökille tai piknikile, ei tarvitse pelätä että lässähtää matkalla. Ei muuta kuin kulho kainaloon…

Kumppanit

kinuskikissa-kesäkuu2016
SAMkevät
meira_leivontatuotteet_kevat
punnitse-ja-saasta