09.05.2011   40 kommenttia Kategoria: Kevät,  Täytekakut,  Ylioppilasjuhlat
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Ylioppilaan juhlakakku


Vinkki 1: Voit valmistaa kakun kuorrutusta ja koristeita myöten valmiiksi edellispäivänä. Säilytä jääkaapissa ilman kupua.

Vinkki 2: Kick-lakritsin sijaan voit käyttää mustaa sokerimassaa. Kun käytät lakritsia, kauli kakkua kiertävä nauha ohueksi, muuten leikkaaminen kakkulapiolla on hankalaa.

Vinkki 3: Ehdotetun täytteen lisäksi löydät täytevalikoimaa Täytteet-osiosta. Isoihin juhliin kannattaa valita kohtalaisen neutraali makumaailma. Lakkiaiskakkuun sopisi esimerkiksi suklaatäyte. Tee täyte kaksinkertaisena ja jaa kahtia. Sekoita toiseen valkosuklaata ja toiseen tummaa suklaata ja upota täytteeseen suomalaisia vadelmia (käytä pakastevadelmat jäisinä, niin upottaminen on helpompaa). Osviittaa tämänkaltaisesta kakusta löydät Ystävänpäivän suklaasydän -kakusta.

Mokka-suklaakakku

Pohja:
mehevä suklaakakkupohja
tai aito suklaakakkupohja

Kostutus:
1 ½ dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

Täyte:
5 dl kuohukermaa
4 rkl ruokotomusokeria (tai tavallista tomusokeria)
2 tl cappuccinojauhetta (Pirkka)
130 g tummaa suklaata

Kuorrutus:

500 g Kinuskikissan lumivalkoista vaniljamassaa tai valkoista sokerimassaa

Koristeet:

vanilja- tai sokerimassaa
7 (á 19 g) Kick-patukkaa
sokerikuorrutetta
kultaista jauheväriä
(ruusuun sokerimassaa ja vihreää ja punaista pastaväriä)


Valmista kakkupohja erillisen ohjeen mukaan. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan.

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Erota noin 1 dl valmista vaahtoa erilliseen astiaan täytetyn kakun pinnalle levitettäväksi (mikäli kuorrutat kakun kaulittavalla massalla).

Sekoita vaahdon joukkoon ruokotomusokeri ja cappuccino-jauhe. Rouhi tumma suklaa veitsellä tai monitoimikoneella. Sekoita täytteeseen.

Nosta ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle. Kostuta vaniljamaidolla. Levitä päälle puolet täytteestä. Siirrä päälle seuraava levy, kostuta ja täytä. Nosta kanneksi viimeinen levy ja kostuta.

Muotoile päällimmäisen pohjalevyn terävää reunaa pyöreämmäksi sahalaitaisella veitsellä leikaten. Levitä kakun pintaan kermavaahto tasaiseksi tarttumapinnaksi kuorrutteelle.

Kauli vaniljamassa ohueksi (2-3 mm) levyksi.

Kuorruta kakku marsipaaniohjeen vinkkejä noudattaen.

Kauli osa jäljelle jääneestä sokerimassasta levyksi ja leikkaa siitä lakin lipan muotoinen pala.

Muotoile lipan takareunaa sokerimassaa lisäämällä paksummaksi ja painele etureunaa vastaavasti ohuemmaksi. Siirrä lippa kiinni kakun alareunaan.

Muotoile Kick-lakritseista tasainen pallo.

Kauli n. 2/3 pallosta ohueksi, pitkäksi levyksi, joka riittää pituudeltaan kakun ympäri. Leikkaa levystä n. 2 cm leveä nauha.

Pursota sokerikuorrutteella kakun alareunaan pieniä nokareita liimaksi lakritsinauhalle. Paina nauha kiinni kakkuun.


Kauli loppu lakritsi ohueksi levyksi. Leikkaa levyn toinen reuna kakkua myötäileväksi kaareksi. Nosta levy lipan päälle. Muotoile etureuna (marsipaani)veitsellä leikaten.


Tee kullanvärinen kokardi jäljelle jääneestä sokerimassasta. Muotoile sormissasi pieni pötkö. Paina litteäksi ja leikkaa veitsen kärjellä ulokkeita seppeleen lehdiksi. Tässä keskellä oleva lyyra on muotoiltu suurpiirteisesti - hienosäädä oman kärsivällisyytesi mukaan. Esimerkki lyyrakokardista oheisen linkin takana. Tupsuttele pintaan kultaista kristallipulveria.


Liimaa kokardi lakkiin sokerikuorrutteen avulla.

Juhlavuutta kakkuun voi lisätä askartelemalla viereen ruusun sokerimassasta. Lue tarkemmin ruusuohjeesta.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
46 tassutusta

Kinuskikumppani

Toivepuodin toukoarvonta!

Kinuskikissa taikoo klassikoita

Lahjaksi äidille, ylioppilaalle tai vastavalmistuneelle! Kinuskikissan signeeraamat Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon -kirjat Toivepuodista »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat
suomi100

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • 70 % -kakkupohja
    Kinuskikissa: Nyt on päivitetty reseptiä ja kuvankin otin uudestaan, kun tuli paljon upeammin kohonnut kakkupohja! :) Huomioita kirjasin tuonne reseptin johdantoon.
  • Kukkakimppu-voileipäkakku
    Toffe: No perjantaina koitan pari kukkakimppua tehdä ja sinun koristelusi oli mieluisin kun googlasin. Juustoa ja kinkkua laitan ja nämä tomaatti…
  • Minttu-browniekakku
    Henriika Heikkilä: Hei vielä! Voiko minttu-uutteena käyttää Dr.Oetkerin piparminttuaromia?😊
  • Langoitetut kukat - pioni (+ video)
    maris: No on kyllä upeita kukkia! Ohje vaikuttaa todella hyvältä ja yksityiskohtaiselta. Tosin ei varmasti ole helppoa hommaa. Minulla…
  • Langoitetut kukat - pioni (+ video)
    mari-johanna: Wau! Onpas upean näköisiä! :) Ihanaa, että nyt on hyvät yksityiskohtaiset ohjeet, jos vaikka uskaltais kokeilla.....…

Kumppanit