Isänpäivän kakkuideoita miettiessäni käännyin leipomoiden puoleen ja nappasin sieltä Kinuskileipomo Jenskun kehittelemän Ahaa-appelsiinikakun reseptin. Nimensä mukaisesti kakku on yhtä aikaa raikas ja suklainen. Kakussa kulkee pohjasta koristeluun kolme teemaa: 1) Suklaisuus muodostuu Fazerina-suklaasta (pohjassa keksien kautta), Ahaa-suklaacrisp-patukoista (reunakoristeena ja täytteessä rouheena) sekä Noblessen legendaarisista litteistä suklaakonvehdeista (yksi lapsuusajan suosikeistani jännittävän muotonsa puolesta – toimii hienosti myös koristelussa). 2) Appelsiini tulee esiin Fazerinan ominaismaun lisäksi täytteessä ja koristelussa. 3) Crisp – eli muromainen rapsakkuus – syntyy kakun nimikkokarkeista (myydään irtokarkkihyllyn lisäksi Ahaa-suklaapatukkana) ja pohjaan sekoitetuista riisimuroista.

Arvostan reseptejä, joissa kokonaisuus on mietitty loppuun saakka. Pienistä muokkauksista huolimatta halusin kunnioittaa Jenskun loppuun asti harkittua linjaa. Silloin kakun syömisestä tulee tutkimusmatka, jonka kesto jatkuu useiden suupalojen ajan.