03.11.2015   24 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Pääsiäinen

Kinuskikissa suosittelee: suklaacrisp-appelsiinikakku


suklaacrisp-kakku

Isänpäivän kakkuideoita miettiessäni käännyin leipomoiden puoleen ja nappasin sieltä Kinuskileipomo Jenskun kehittelemän Ahaa-appelsiinikakun reseptin. Nimensä mukaisesti kakku on yhtä aikaa raikas ja suklainen. Kakussa kulkee pohjasta koristeluun kolme teemaa: 1) Suklaisuus muodostuu Fazerina-suklaasta (pohjassa keksien kautta), Ahaa-suklaacrisp-patukoista (reunakoristeena ja täytteessä rouheena) sekä Noblessen legendaarisista litteistä suklaakonvehdeista (yksi lapsuusajan suosikeistani jännittävän muotonsa puolesta – toimii hienosti myös koristelussa). 2) Appelsiini tulee esiin Fazerinan ominaismaun lisäksi täytteessä ja koristelussa. 3) Crisp – eli muromainen rapsakkuus – syntyy kakun nimikkokarkeista (myydään irtokarkkihyllyn lisäksi Ahaa-suklaapatukkana) ja pohjaan sekoitetuista riisimuroista.

Arvostan reseptejä, joissa kokonaisuus on mietitty loppuun saakka. Pienistä muokkauksista huolimatta halusin kunnioittaa Jenskun loppuun asti harkittua linjaa. Silloin kakun syömisestä tulee tutkimusmatka, jonka kesto jatkuu useiden suupalojen ajan.

Pohja:
1 pötkö (n. 180 g) Fazerina-täytekeksejä
2 dl riisimuroja
40 g voita

Täyte:
5 liivatelehteä
360 g (n. 43 kpl) suklaacrisp-paloja (irtokarkkihyllystä)
2 ½ dl Flora Vispiä
1 ½ rkl sokeria
400 g appelsiinirahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
¾ dl tuorepuristettua satsuma- tai appelsiinimehua

Koristelu:
tummia suklaanappeja
Noblesse appelsin crisp -konvehteja
mandariininlohkoja (säilyke)


Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Kierrä vuoan sisäreunan suojaksi reunakalvo.

Murskaa keksit tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska ja riisimurot. Painele seos vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Leikkaa suklaacrisp-paloja pituussuunnassa kahtia niin paljon, että saat muodostettua niistä vuoan sisäpintaa kiertävän reunuksen. Paina palat vieri viereen reunakalvoon kiinni leikkauspinta kalvoa vasten. Käytännössä jokaisen palan toinen puoli hajoaa leikattaessa. Leikkaa hajonneet osat yhdessä loppujen palojen kanssa rouheeksi.

suklaacrisp-kakku-vaihe suklaacrisp-kakku-vaihe-2

Mittaa Flora Vispi ja sokeri kulhoon. Vatkaa vaahdoksi. Sekoita joukkoon appelsiinirahka ja tuorejuusto. Kuumenna satsumamehu kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Lisää seos huolellisesti sekoittaen täytteeseen. Sekoita lopuksi joukkoon suklaarouhe. Kaada täyte vuokaan.

suklaacrisp-kakku-vaihe-3 suklaacrisp-kakku-vaihe-4

Nosta kakku jääkaappiin hyytymään noin kolmeksi tunniksi. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Laita suklaanapit pieneen pakastuspussiin ja sulje pussi huolellisesti pussinsulkijalla. Laske astiaan niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee ja upota pussin veteen, kunnes suklaa on sulanut. Leikkaa pussin kulmaan pieni aukko ja pursota raidoitusta tai muuta kuviota kakun pinnalle. Työnnä täytteeseen konvehteja ja asettele niiden lomaan mandariininlohkoja.

suklaacrisp-kakku-vaihe-5 suklaacrisp-kakku-vaihe-6

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
109 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissan raparperireseptit



Nämä ihanuudet löydät raparperiresepteistä »

Toivepuodin kesäarvonta!

Kinuskikissa taikoo klassikoita

Kinuskikissan signeeraamat Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon -kirjat löydät Toivepuodista »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

suomi100

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

valio-tammikuu
meira_leivontatuotteet_kevat