09.02.2015   10 kommenttia Kategoria: Pullat ja munkit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton

Laskiaisen pullasiilit


pullasiilit 2pullasiilit

Leivottiin lasten kanssa viikonloppuna vähän erilaisia pullia. Saksitekniikkaa olen aiemmin käyttänyt voitaikinan kanssa ja jännitin, miten pullataikina saksittuna käyttäytyy. Tuunasin taikinaa sen verran, että laitoin munia enemmän, jotta taikina pysyisi hieman paremmin muodossaan. Kinuskikissan Facebook-sivuilla jaettujen kuvien perusteella nämä kyllä onnistuvat ihan perustaikinallakin.

Kermavaahdolla täytettynä siilit uudistavat myös laskiaisperinnettä. Laskiaispullien täytteistä olen kirjoittanut enemmän laskiaispullien ohjeessa.

Siili-laskiaispullat

15 kappaletta

Taikina:
100 g voita
2 ½ dl kevyt- tai täysmaitoa
25 g hiivaa
1 ¼ dl sokeria
1 rkl kardemummaa
½ rkl vaniljasokeria
1 tl suolaa
2 munaa
9 ½ dl vehnäjauhoja

Lisäksi:
rusinoita
1 muna
kermavaahtoa
hilloa/mantelimassaa
tomusokeria


Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut.

Sekoita maitoon sokerit, kardemumma, suola ja munat. Lisää noin puolet jauhoista desilitra kerrallaan ja vatkaa taikinaa hetken aikaa. Sekoita taikinaan vähitellen loput jauhoista kädellä vaivaten. Lisää loppuvaiheessa voisula. Säästä vähintään yksi desilitra jauhoista, voit lisätä sen tarvittaessa alustamisen aikana. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista ja kädestä.

Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi. Mikroaaltouuni on hyvä ja vedoton kohotuspaikka. Esilämmitä mikro kuumentamalla siellä mukillinen vettä. Nosta taikinakulho vesimukin tilalle ja pidä mikro pois päältä.

Leivo taikinasta pitkä tanko ja leikkaa yhtä suuriin paloihin. Pyöritä paloista pullia käsiesi välissä tai pöytää vasten pyörittäen.

Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle. Nipistä yksi reuna suipon malliseksi. Paina rusinat silmiksi. Leikkaa saksilla pintaan piikkejä. Anna pullien kohota liinalla peitettynä vähintään 20 minuuttia.

pullasiilit_vaihe pullasiilit_vaihe-2
pullasiilit_vaihe-4 pullasiilit_vaihe-3

Voitele munalla varoen painamasta piikkejä alas. Paista 200 asteessa noin 13 minuuttia.

pullasiilit-vaihe-6

Leikkaa jäähtyneistä pullista hattuosa ja täytä mantelimassalla/hillolla ja kermavaahdolla. Siivilöi halutessasi pinnalle tomusokeria.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
40 tassutusta

Kinuskikumppani

11376_SS_Kinuskik_Fariinimarengit_iso

Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentin, joka ilahdutti, hyödytti tai herätti keskustelua.
Hyödyllistä tietoa marenkirullasta
LISSYLTÄ: "Yleensä marenkirullaan ei
tule kuorrutetta tai se leivotaan Britan
tapaan eli pohjalle ripotellaan
mantelilastuja. Kun pohja
kumotaan, mantelilastut
jää päällimmäiseksi."

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat
suomi100

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

Kumppanit

valio-tammikuu
punnitse-ja-saasta