Tämän marenkikakun erikoisuutena on munaton ihmemarenki, jonka voi toki halutessaan korvata tavallisella marenkipohjalla. Idea vaahtokarkkitäytteestä syntyi, kun testasin eri vaahtokarkkimerkkejä ja tästä johtuen minulle jäi monta pussillista vaahtokarkkeja jäljelle. Päätin kokeilla, voisiko niistä tehdä yksinkertaisen kakuntäytteen. Vaahtokarkin makuinen täyte sopii hyvin marjakimaran makupariksi. Täytteen valmistaminen on helppoa, mutta vaatii ennakointia. Vaahtokarkit sulatetaan kerman joukkoon ja seoksen annetaan olla jääkaapissa yön yli. Tämän jälkeen seos vaahtoutuu napakaksi, sitä voi jopa pursottaa. Täytteen väriä voi muuttaa valitsemalla halutun värisiä vaahtokarkkeja.
MarenkiMaisa: nyt on sen verran tämän leipomisesta vierähtänyt, ettei minulla ole tarkkaa muistikuvaa vaahdon kestävyydestä. Mutta eihän tuossa sellaisia aineksia ole, jotka eivät säilyisi. Voisi kuvitella, että vaahtokarkit jopa tukevat kerman rakennetta, koska ne sisältävät liivatetta. Eli varmasti edellisenä päivänä voisi tehdä.