Suklaakreemiä käytetään sokerikreemin tapaan kakkujen kuorrutteena. Pursotettaessa voit tarvittaessa notkistaa kreemiä lisäämällä tilkan maitoa tai kermaa.

17.10.2007

Ota voi ja mascarponejuusto ajoissa huoneenlämpöön pehmenemään.
Sulata suklaa.
Yhdistä voi ja mascarpone tasaiseksi massaksi sähkövatkaimella sekoittaen.
Lisää seokseen suklaasula ja tomusokeri koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes massa on kuohkeaa.
Voit valmistaa kreemin etukäteen jääkaappiin. Huomioi kuitenkin, että kylmässä kreemi kovettuu. Voit käyttää sitä lyhyesti mikrossa saadaksesi siitä helpommin levitettävän/pursotettavan.

Miia: Kinuskikissa kertoo avut ongelmaasi, mutta teki mieli kommentoida se, että olen monesti tätä tehnyt eikä ole ollut halkeilua leikatessa.
Meillä leikataan tämmöistä kakkua ohuella terävällä veitsellä niin, että veitsi on aika pystyssä 😀 Tämä voi olla aivan hassua, mutta olen ajatellut, että jos esim. lapiolla ottaa suoraan, niin voisi halkeilua tulla. Ihan vaan kokemus-maailmaa tämä 😀 – Tsemppiä leikkauksiin 😀
Pientä apua kaivataan: tein ohjeenmukaisen kreemin (suklaana tummaa 200 ja loput valkoista) ja levittelin eilen kakun päälle. Kakkua maisteltiin eilen ja jälleen tänään. Kuorrute on hyvää, mutta murtuu ikävästi kakkua leikatessa. 40 minuuttia huoneenlämmössä ei ole muuttanut tilannetta. Teinkö jotain väärin? Pitäisikö/voisiko rasvan määrää vähentää?
Kinuskikissa: Kiitokset 🙂🎄
pellavapaita: nyt ovat kakun värit aivan täydelliset! 🤩 Pinkki pinta, hempeän turkoosit valumat ja selkeästi tummempi vihreä toimivat upeasti yhdessä. 💗💚🩵 Punainen ja valkoinen tuovat kokonaisuuteen raikkautta. Tätä kakkua tekee mieli katsella pitkään, se todella inspiroi! Olet jälleen taitavasti yhdistellyt ja muokannut eri ohjeita omaksi, persoonalliseksi luomukseksi. 👏
Kakussa tumma 70% pohja 28 cm kakkurenkaalla paistettu. Täyte: itse keitetty puolukkahilloke, karpalo-puolukkarahkaa. Kermana OddlyGood ja vaahdossa 1 prk kinuskikreemiä.
Pinnalla vihreää ja punaista suklaakreemiä; hyvin vahvoina sävyinä, ikään kuin ”joulumaisesti”. Pinnalla värjäämätön valkosuklaakreemi ”lumisena maana” ehkä.
Ruskeat pursotukset ”kivinä” ovat kinuskikermaa https://www.kinuskikissa.fi/eri-makuiset-pursotuskermat
Vihreiden ”pallotuijien” aineseoksen tein tällä koristelu-ohjeella https://www.kinuskikissa.fi/keksikas-kinuskikakku
-Puolukka ja kinuski pääasiat makumaailmassa.
Lisäys: Valumat tein kahteen kertaan. Ensimmäinen annos valui lautaselle, vaikka miten odotin sen jäähtymistä. Laitoin kakun pakastimeen ja tein uuden vihertävän kerma-suklaasatsin. Valutus onnistui paremmin: ”jääpuikot” ovat ihan hyvät 🙂
Kaisa: näyttää tosi kauniilta! Kylläpä onnistuit hienosti! Hyvä sinä! 💗
Kaisa Leppo: Vau! Onpa kauniit värit ja pursotukset 🌞
Kakun lopullinen koko oli 26×26cm. Kaksinkertainen määrä kreemiä riitti kuorruttamaan koko kakun ja pieneen koristeluunkin. Tein vielä kolmannen erän jottei varmasti lopu kesken koristelun.
Väri saatiin käyttämällä valkosuklaata, valkoista elintarvikeväriä ja vasta sen jälkeen punaista ja violettia väriä.
No, tupla-annos on ainakin luonteva mascarponejuustoa ajatellen. Muista ottaa ainekset ajoissa huoneenlämpöön! Ja tule mielellään kertomaan jälkeenpäin, miten kävi!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5704 tähteä
Maailman paras mutakakku
2847 tähteä
Mokkapalat
2592 tähteä
Brookies
1876 tähteä
Britakakku
1539 tähteä
Miia: pellavapaidalta tulikin jo hyvää kokemustietoa reseptistä. Kreemin rakenne vaihtelee hieman sen mukaan, mitä suklaata käyttää: tumma suklaa jähmettyy selvästi kovemmaksi kuin valkosuklaa. Myös suklaamerkkien välillä on eroja. Mitä enemmän kaakaovoita suklaassa on, sitä jämäkämpi lopputulos. Itse käytän leivonnassa usein Pandan suklaita.