07.05.2014   51 kommenttia Kategoria: Kevät,  Täytekakut,  Yhteistyöreseptit

Pitsikakku


Kakkupitsi on yksi kutkuttavimpia tekniikoita, joita olen vähään aikaan testannut. Minä nimittäin rakastan pitsejä! Kuvissa olen ohimennen pitsikakkuja nähnyt, mutta en ole perehtynyt tarkemmin niiden tekemiseen. Tämä oli siis ensimmäinen kerta, kun kokeilin kakkupitsin tekemistä itse. Se oli helppoa, vaikka ei päällepäin arvaisi! Ihan nakkia, kuten tyttäreni sanoisivat. 😉

Pitsikoristeen tekemiseen tarvitaan kaksi erikoisliikkeestä saatavaa tarviketta: pitsimuotti ja pitsiainetta. Jauheesta tehtävä massa levitetään muottiin (tässä käytännöllinen apuväline on levityslasta). Muotti laitetaan uuniin, minkä jälkeen pitsiaine levitetään toistamiseen. Herkän oloinen pitsi lähtee vaivattomasti muotista muutaman tunnin päästä - viimeistään seuraavana päivänä. Pitsimassaa voi myös värjätä pastaväreillä.

Vinkit:

  • Kakun voi valmistaa pitsin valmiiksi jo edellisenä päivänä.
  • Täytteen voi tehdä muistakin marjoista, kuten mustikoista ja puolukoista. Tarkista makeus maistamalla!


Vadelmakakku

Pohja:
4 munan tumma sokerikakkupohja

Kostutus:
2 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria

Vadelmatäyte:
4 dl vispikermaa
4 rkl sokeria
400 g vaniljatuorejuustoa
400 g vadelmia
1 dl vaniljakreemijauhetta

Kuorrutus:
500 g vaaleanpunaista kuorrutemassaa

Koristelu:
pitsikoriste

Perhoset:

valkoista sokerimassaa
sokerikuorrutetta (tuubissa)


Valmista tumma sokerikakkupohja 24-senttisessä vuoassa erillisen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä ja leikkaa kolmeen osaan.

Mittaa vispikerma ja sokeri kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljatuorejuusto. Soseuta vadelmat. Jos käytät ulkolaisia vadelmia, laita vadelmat kokonaisina kattilaan ja keitä 5 minuuttia (vadelmat hajoavat samalla sosemaiseksi). Jäähdytä.

Sekoita vadelmasose ja vaniljakreemijauhe vaahdon joukkoon.

pitsikakku-vaihe-16

Yhdistä maito ja vaniljasokeri. Kostuta pohja vaniljamaidolla. Levitä päälle vajaa puolet täytteestä. Laita päälle seuraava pohja, kostuta ja täytä samaan tapaan. Laita kanneksi kolmas pohja ja kostuta.

pitsikakku-vaihe-2-2 pitsikakku-vaihe-3-2

Levitä loput täytteestä kakun pinnalle tasaiseksi tarttumapinnaksi kuorrutteelle.

pitsikakku-vaihe-4-2

Kauli kuorrutemassa tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi ja siirrä kakun päälle. Muotoile kakun ympärille.

pitsikakku-vaihe-5 pitsikakku-vaihe-6

Leikkaa ylimääräinen kaistale alareunasta. Katso tarkemmat ohjeet sivulta kaulittavalla massalla kuorrutaminen.

pitsikakku-vaihe-7 pitsikakku-vaihe-8

Tee pitsikoriste erillisen ohjeen mukaan. Löydät ohjeesta myös videon.

pitsikakku-vaihe-9 pitsikakku-vaihe-10
pitsikakku-vaihe-12 pitsikakku-vaihe-13

Tee sokerimassakoristeet jo mielellään edellisenä päivänä tai vähintään viisi tuntia aiemmin, jotta ne ehtivät kuivahtaa muotoonsa. Kauli valkoinen massa tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi. Paina perhosmuotti levyyn kiinni ja paina nupista, jotta pintakuvio tarttuu perhoseen.

pitsikakku-vaihe

Ota muotti irti levystä ja paina nupista, jotta saat kuvion helposti irti.

pitsikakku-vaihe-2 pitsikakku-vaihe-3

Taittele alumiinifolio moninkerroin ja tee siitä V:n muotoinen kuivatusalusta. Aseta perhoset alustan päälle, jotta siivet kovettuvat lentoasentoon.

pitsikakku-vaihe-4

Kiinnitä kovettuneet koristeet kakun päälle sokerikuorrutteella.

pitsikakku-vaihe-15

Yhteistyössä Vispilänkauppa


vispilankauppa

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
45 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissan raparperireseptit



Nämä ihanuudet löydät raparperiresepteistä »

Toivepuodin kesäarvonta!

Kinuskikissa taikoo klassikoita

Kinuskikissan signeeraamat Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon -kirjat löydät Toivepuodista »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

suomi100

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat