30.01.2016   10 kommenttia Kategoria: Leivokset,  Täytekakut
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Mäenlaskijan mokkapalat


mokkapalakakku

Laskiaisena pullalla nautiskeluun lisätään herkuttelukerrointa laittamalla täytteeksi mantelimassaa/vadelmahilloa ja tietenkin runsaasti kermavaahtoa. Vähän överiä, mutta niin pettämättömän herkullista! Laskiaishengessä muitakin klassikoita voi tuunata kermavaahtolisällä. Minä päätin tehdä mokkapaloista laskiaiskakun pursottamalla kahden pohjakerroksen väliin kermavaahtoa. Lisäksi täytteeksi tuli vadelmamarmeladia. Hillokin käy, mutta marmeladi on rakenteeltaan sopivampaa ja maku lähes sama. Jos tykkäät laskaispullassa mantelimassatäytteestä, käytä kakussasi sitä. Silloin kakun voi koristella mantelilastuilla.

Mitä muita klassikoita voisi jalostaa kermavaahdolla upouudeksi laskiaisherkuksi? Heittäkääpä ideoita kommentteihin tai päivittäkään keksintönne Kinuskileipomoon tai Kinuskigalleriaan. Lupaan toteuttaa parhaan idean! 🙂

Laskiaiskakku

Vinkki: Kakku on parhaimmillaan leivontapäivänä.

Pohja:
200 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 ½ dl maitoa

Täyte:
½ prk (à 230 g) vadelmamarmeladia
4 dl kuohukermaa
1 ½ tl sokeria
1 ½ tl vaniljasokeria
1 ½ rkl vaniljakreemijauhetta

Kuorrutus:
50 g voita tai margariinia
3 dl tomusokeria
2 rkl kahvia
1 ½ rkl kaakaojauhetta

Pinnalle:
raesokeria


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle noin 1 cm:n paksuiseksi levyksi. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 10-13 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Tasoita pohjalevyn reunat veitsellä ja leikkaa pohja kahteen yhtä suureen palaan. Nosta toinen levy tarjoilulautaselle.

mokkapalakakku-vaihe mokkapalakakku-vaihe-2

Levitä pohjan päälle vadelmamarmeladia. Mittaa kulhoon kerma ja sokerit. Vatkaa vaahdoksi. Siivilöi vaahdotuksen aikana joukkoon vaniljakreemijauhe.

mokkapalakakku-vaihe-3 mokkapalakakku-vaihe-4

Kermavaahdon voi levittää lastalla, mutta viimeistellympi lopputulos syntyy pursottaen. Laita kermavaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Pursota kermavaahtoa marmeladin päälle. Nosta kakku jääkaappiin kuorrutteen valmistelun ajaksi, jotta kermavaahto jähmettyy.

mokkapalakakku-vaihe-5 mokkapalakakku-vaihe-6

Mittaa kaikki kuorruteainekset kattilaan ja kuumenna liedellä sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Älä anna voin kiehahtaa, sillä se vaikeuttaa kuorrutteen jähmettymistä. Jäähdytä kuorrutetta kylmässä vesihauteessa välillä sekoitellen, kunnes se paksuuntuu.

Nosta toinen pohjalevy kermapursotuksen päälle. Kaada kuorrute päälle ja tasoita lastalla. Voit antaa kuorrutteen valua hallitusti myös reunoille. Ripottele pinnalle raesokeria.

mokkapalakakku-vaihe-7 mokkapalakakku-vaihe-8

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
100 tassutusta

Kinuskikumppani

11376_SS_Kinuskik_Fariinimarengit_iso

Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentin, joka ilahdutti, hyödytti tai herätti keskustelua.
MARI N.

"En ollu ikinä tehny ennen
tuulihattuja ja seurasin ihan
prikulleen tätä ohjetta.
Niistä tuli ihan
täydellisiä."

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

punnitse-ja-saasta

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Hiihtäjän marenkirulla
    Kissa-muori: Tämä oli todella hyvää! Ihanan raikkaan marjainen. Laitoin mustaherukoita,mustikoita ja vadelmia. Kiitos ihanasta reseptistä!
  • Kinuskikissan helpot suosikit
    mari-johanna: Nyt pisti pahan... Vai pistikö? mieheni selaili Kinuskikissan kirjoja tässä päivänä muutamana ja esitti toiveen, että tämän kirjan kissanminttukakun hän…
  • Vaahtokakku
    Niina Karppinen: Kotileipuri, minulla oli umpivuoka ja tuli hyytelökerros. Mutta voisin uskoa että valkuaisvaahto ehkä jäi liian löysäksi. Hyytelö maistui aavistuksen kananmunalle.…
  • Vaahtokakku
    kotileipuri: Tulenpa itsekin kommentoimaan oman kokemukseni kakusta. Eli minulla tuli myös kakun pohjalle sellainen hyytelömäinen kerrostuma, muuten kakku aivan ihana! :)…
  • Chocolate Chip Cookies
    Katjuska31: Todella hyviä keksejä jotka saivat paljon kehuja.Näitä teen toistekin😊.

Kumppanit

suomi100
meira_leivontatuotteet_kevat
valio-tammikuu