30.01.2016   10 kommenttia Kategoria: Leivokset,  Täytekakut
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Mäenlaskijan mokkapalat


mokkapalakakku

Laskiaisena pullalla nautiskeluun lisätään herkuttelukerrointa laittamalla täytteeksi mantelimassaa/vadelmahilloa ja tietenkin runsaasti kermavaahtoa. Vähän överiä, mutta niin pettämättömän herkullista! Laskiaishengessä muitakin klassikoita voi tuunata kermavaahtolisällä. Minä päätin tehdä mokkapaloista laskiaiskakun pursottamalla kahden pohjakerroksen väliin kermavaahtoa. Lisäksi täytteeksi tuli vadelmamarmeladia. Hillokin käy, mutta marmeladi on rakenteeltaan sopivampaa ja maku lähes sama. Jos tykkäät laskaispullassa mantelimassatäytteestä, käytä kakussasi sitä. Silloin kakun voi koristella mantelilastuilla.

Mitä muita klassikoita voisi jalostaa kermavaahdolla upouudeksi laskiaisherkuksi? Heittäkääpä ideoita kommentteihin tai päivittäkään keksintönne Kinuskileipomoon tai Kinuskigalleriaan. Lupaan toteuttaa parhaan idean! 🙂

Laskiaiskakku

Vinkki: Kakku on parhaimmillaan leivontapäivänä.

Pohja:
200 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 ½ dl maitoa

Täyte:
½ prk (à 230 g) vadelmamarmeladia
4 dl kuohukermaa
1 ½ tl sokeria
1 ½ tl vaniljasokeria
1 ½ rkl vaniljakreemijauhetta

Kuorrutus:
50 g voita tai margariinia
3 dl tomusokeria
2 rkl kahvia
1 ½ rkl kaakaojauhetta

Pinnalle:
raesokeria


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle noin 1 cm:n paksuiseksi levyksi. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 10-13 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Tasoita pohjalevyn reunat veitsellä ja leikkaa pohja kahteen yhtä suureen palaan. Nosta toinen levy tarjoilulautaselle.

mokkapalakakku-vaihe mokkapalakakku-vaihe-2

Levitä pohjan päälle vadelmamarmeladia. Mittaa kulhoon kerma ja sokerit. Vatkaa vaahdoksi. Siivilöi vaahdotuksen aikana joukkoon vaniljakreemijauhe.

mokkapalakakku-vaihe-3 mokkapalakakku-vaihe-4

Kermavaahdon voi levittää lastalla, mutta viimeistellympi lopputulos syntyy pursottaen. Laita kermavaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Pursota kermavaahtoa marmeladin päälle. Nosta kakku jääkaappiin kuorrutteen valmistelun ajaksi, jotta kermavaahto jähmettyy.

mokkapalakakku-vaihe-5 mokkapalakakku-vaihe-6

Mittaa kaikki kuorruteainekset kattilaan ja kuumenna liedellä sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Älä anna voin kiehahtaa, sillä se vaikeuttaa kuorrutteen jähmettymistä. Jäähdytä kuorrutetta kylmässä vesihauteessa välillä sekoitellen, kunnes se paksuuntuu.

Nosta toinen pohjalevy kermapursotuksen päälle. Kaada kuorrute päälle ja tasoita lastalla. Voit antaa kuorrutteen valua hallitusti myös reunoille. Ripottele pinnalle raesokeria.

mokkapalakakku-vaihe-7 mokkapalakakku-vaihe-8

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
118 tassutusta

Kinuskikumppani

Osallistu kekritempaukseen 8.10. mennessä

Toivepuodin syyskuun arvonta!

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

valio-tammikuu
meira_leivontatuotteet_kevat

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

suomi100