25.02.2014   15 kommenttia Kategoria: Pullat ja munkit
Erityisruokavaliot: -

Laskiaiskierrepullat



Vinkki:
Kaulitun levyn päälle voi levittää voita ja ripotella sokeria ja vaniljasokeria kristallipullien tapaan. Myös kanelia voi lisätä mausteeksi. Jos pulliin ei halua hillo-kermatäytettä, voi pullista tehdä "solmuja". Katso tarkemmin pullamallistosta.

12 kappaletta

Laskiaisen herkkupullat

Taikina:
100 g voita
2 ½ dl täysmaitoa
25 g hiivaa
1 ¼ dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
½ munaa
7 ½ - 8 dl vehnäjauhoja

Pinnalle:

½ munaa
raesokeria

Täyte:
2 dl kuohukermaa
1 ½ tl sokeria
1 tl vaniljasokeria
vadelma- tai mansikkahilloa


Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut.

Sekoita maitoon sokeri, kardemumma ja suola. Riko muna lasiin ja annostele puolet maitokulhoon, säästä loput munasta voiteluun.

Lisää noin puolet jauhoista desilitra kerrallaan ja vatkaa taikinaa hetken aikaa. Sekoita taikinaan vähitellen loput jauhoista kädellä vaivaten. Lisää loppuvaiheessa voisula. Säästä vähintään yksi desilitra jauhoista, voit lisätä sen tarvittaessa alustamisen aikana. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista ja kädestä.

Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi. Mikroaaltouuni on hyvä ja vedoton kohotuspaikka. Esilämmitä mikro kuumentamalla siellä mukillinen vettä. Nosta taikinakulho vesimukin tilalle ja pidä mikro pois päältä.

Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi. Leikkaa levystä taikinapyörällä noin 4 cm leveitä suikaleita. Säästä pieni palaa taikinaa rinkeleiden sisälle.

laskiaispullakierre-vaihe

Käännä suikale kaksinkerroin niin, että siitä tulee puolet lyhyempi. Kierrä korkkiruuville. Taivuta rinkeliksi ja piilota päät rinkelin alle.

laskiaispullakierre-vaihe-2 laskiaispullakierre-vaihe-3

Nosta rinkelit pellille leivinpaperin päälle. Laita ohut taikinanpala rinkelin keskelle.

laskiaispullakierre-vaihe-4

Anna pullien kohota liinalla peitettynä vähintään 20 minuuttia. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.

Paista 200 asteessa 10 - 12 minuuttia. Anna jäähtyä.

Mausta kerma sokerilla ja vaniljasokerilla. Vatkaa vaahdoksi.

Laita pullan keskelle lusikallinen hilloa. Jos pullan keskiosa on noussut paiston aikana, voit painaa sitä sormella kuopalle.

laskiaispullakierre-vaihe-5

Laita kermavaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Pursota ruusuke hillon päälle. Ripottele koristeeksi nonparelleja tai muita koristehippuja.

laskiaispullakierre-vaihe-6

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
22 tassutusta

Kinuskikumppani

11376_SS_Kinuskik_Fariinimarengit_iso

Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentin, joka ilahdutti, hyödytti tai herätti keskustelua.
Hyödyllistä tietoa marenkirullasta
LISSYLTÄ: "Yleensä marenkirullaan ei
tule kuorrutetta tai se leivotaan Britan
tapaan eli pohjalle ripotellaan
mantelilastuja. Kun pohja
kumotaan, mantelilastut
jää päällimmäiseksi."

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

punnitse-ja-saasta

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat
kinuskikissa-tammi-helmi-2017
suomi100