11.04.2017   13 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Pääsiäinen
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön,  Vegaaninen

Kinderkakku (myös vegaaninen versio)


Kinderkakku on saanut nimensä näille klassisille suklaamunille ominaisista, päällekkäisistä suklaakerroksista. Viime vuonna Kinuskileipomoissa pöhistiin TeBaZu-leipomon Kinderkakusta – oi, mikä herkku! Nappasin idean tuosta kakusta, mutta toteutin omani liivatteettomana ja vegaanisena (reseptissä mukana myös normaaliversio). Samalla sain testattua vegaanisen valkosuklaan käyttäytymistä niin täytteessä, kuorrutteessa kuin koristeissa. Ja hyvinhän se pelitti, erittäin hyvin! Kakku maittoi myös vanhemmilleni Kinuskiemolle ja Kinuskivaarille (”törkeen hyvää”), vaikka he eivät ole tottuneet maidottomiin herkkuihin.

Vaikka kakun tarvitsisi olla ”vain” laktoositon, on riisimaidosta tehty maidoton valkosuklaa ainoa markkinoilta löytyvä vaihtoehto. Se on hintavaa, joten kakku kannattaa toki tehdä tavallisista maitopohjaisista tuotteista, jos niiden käytölle ei ole estettä. Silloin koristelussa voi hyödyntää Kinder-suklaamunia ja -patukoita. Nyt koristeluun oli keksittävä toisenlainen ratkaisu. Päädyin tekemään suklaarullat kaksivärisinä, jotta Kindereistä tuttu fiilis olisi kuitenkin läsnä.

Soijavispi vaahtoutuu erittäin hyvin, joten vispikerman määrä tavallisessa versiossa ei ole virhe: testasin molempien vaahtojen tilavuudet ja totesin, että suhde on tämä. Huomioksi vielä, että vegaaninen maitosuklaa muuttuu sulattamisen yhteydessä tummaksi, joten kuorrute on todennäköisesti vaaleampi, jos teet sen tavallisesta maitosuklaasta.

Vinkit:

  • Reseptissä on käytetty Pandan tummaa suklaata, sillä se on huomattamasti vegaanisia tuotteita edullisempaa ja käytännössä maidotonta (”saattaa sisältää pieniä määriä maitojauhetta”). Huomioksi, että myös Oreo-keksien pakkauksessa on merkintä ”saattavat sisältää pieniä määriä maitoa”.
  • Jos teet kakun maitopohjaisena, käytä täytteessä tavallista maitosuklaata (esim. Fazerin sininen tai Panda). Jotta täytteestä ei tule liian makea, voi osa suklaasta (esim. 50 g) olla tummaa suklaata. Koko suklaamääräkin voi olla tummaa, kuten vegaanisessa versiossa.
  • Toistaiseksi paras maistamani maidoton valkosuklaa on iChoc-merkkistä. Se ei maistu samalta kuin tavallinen valkosuklaa, mutta on kuitenkin sellaisenaan hyvän makuista. Tuotetta myyvät ekokaupat ja Punnitse & Säästä.


Tavallinen Vegaaninen
Pohja:
200 g Oreo-keksejä
75 g voita tai margariinia

Täytevaahto:
8 dl vispikermaa
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 vaniljatanko

Tummempi suklaatäyte:
½ täytevaahdosta
250 g maitosuklaata tai tummaa suklaata (kts. vinkki)

Valkoinen suklaatäyte:
½ täytevaahdosta
240 g valkosuklaata

Kuorrute:
1 dl kuohukermaa
200 g maitosuklaata

Koristeet:
Kinder-suklaamunia ja -patukoita

Pohja:
200 g Oreo-keksejä
75 g maidotonta margariinia
(esim. Sunnuntai laktoositon tai Keiju)

Täytevaahto:
5 dl soijavispiä
2 prk (à 150 g) tuorejuuston kaltaista kasvislevitettä
1 vaniljatanko

Tumma suklaatäyte:
½ täytevaahdosta
220 g maidotonta tummaa suklaata (esim. Panda)

Valkoinen suklaatäyte:
½ täytevaahdosta
3 pkt (à 80 g) vegaanista valkosuklaata (iChoc)

Kuorrute:
1 dl soijavispiä
200 g vegaanista maitosuklaata

Koristeet:
80 g vegaanista maitosuklaata
80 g vegaanista valkosuklaata

Murskaa Oreot tehosekoittimessa. Sulata voi/margariini ja yhdistä keksimurskan kanssa. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla ja suojaa halutessasi reuna kalvolla saadaksesi kakun irtoamaan siistimmin. Painele keksiseos vuoan pohjalle.

Vatkaa vispikerma/soijavispi vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi sisältä siemenet vaahdon joukkoon. Jaa vaahto kahteen yhtä suureen osaan.

Sulata tumma suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W) tai kuumassa vesihauteessa. Lisää suklaasula vatkaimella sekoittaen toisen vaahtopuolikkaan joukkoon. Levitä täyte vuokaan keksipohjan päälle. Painele tarkoin, jotta paksu täyte painuu joka kohtaan. Anna jähmettyä jääkaapissa noin tunti.

Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W) tai kuumassa vesihauteessa. Sekoita suklaasula jäljellä olevan vaahdon joukkoon. Levitä/painele täyte vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa kolme tuntia tai seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Mittaa kuohukerma/soijavispi kattilaan. Kuumenna liedellä, mutta älä anna lämmetä kiehumispisteeseen. Nosta liedeltä ja lisää joukkoon paloiteltu maitosuklaa. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut ja kuorrute on tasaista. Jatka sekoittelua tarvittaessa liedellä, matalimmalla lämmöllä. Anna kuorrutteen jäähtyä hetken aikaa, mikäli se vaikuttaa liian juoksevalta.

Kaada kuorrute kakun keskelle. Anna levitä päällisosan päälle ja päästä hallitusti tippumaan kakun sivuille. Nosta samantien jääkaappiin jähmettymään.

Sulata suklaarulliin tulevat maito- ja valkosuklaa. Vuoraa pieni leikkuulauta leivinpaperilla. Valuta suklaasulaa raidoiksi leikkuulaudan päälle. Ravistele, jotta pinta tasoittuu. Laita pakastimeen hetkeksi ja kun pinta on jähmettynyt, valuta uusia raitoja edellisten päälle. Toimi näin, kunnes kaikki suklaa on käytetty. Anna suklaan jähmettyä jääkaapissa. Höylää suklaalevystä juustohöylällä lastuja ja rullia. Huomaa, että suklaa pehmenee nopeasti huoneenlämmössä. Jos pinta on aluksi liian kova höyläämiseen, yritä pienen hetken päästä uudelleen. Kun suklaa pehmenee liikaa, laita se takaisin jääkaappiin kovettumaan.


Koristele kakku suklaarullilla tai valmiilla suklaamunilla/-makeisilla.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
67 tassutusta

Kinuskikumppani

Viikon kommentti

Tämän Kinuskin kommentti ilahdutti, hyödytti ja herätti keskustelua.
Kiitos eifer!
Ratkaisit kekseliäästi vuokaongelman,
kun piti saada korkea ja kapea kakku.
Valkosuklaaputouskakun vuokana
toimi onnistuneesti kattila.
Vinkiksi muillekin!

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Lakritsaiset keksileivokset
    Sannikas: Korvasin rahkan sitruunatuorejuustolla kun en itse välitä rahkasta. Kuorutteeseen lisäsin reilusti lakritsikastiketta. Jätin myös kookoshiutaleet pois. Hyviä tuli, tosin olivat…
  • Vappumunkit ja -rinkilät
    mari-johanna: Nam ja Maiskis! :) Pakko oli tulla lisäämään, että illalla sitten paistoimme munkit maidottomina kauramaitoon ja sunnuntai maidotonta…
  • Vappumunkit ja -rinkilät
    mari-johanna: Liiana: Hyvä huomio! :) Meillä on itselläkin tarkoitus tänään vielä paistaa munkkeja juuri tällä ohjeella ja maidottomana. Eli maidottomaan versioon…
  • Valkosuklaaputouskakku
    puuris: Voi harmi! Miten on hoksannut tuota selvittää? Hmm... Pitää pohtia miten tässä menettelisi. Kiitos avusta! :)
  • Tippaleivät
    Suolahuisku: Hyvin tuntuu onnistuvan. Heitin jauhoseoksen sekaan psylliumia, joten nestettä meni taikinaan sitten tuplaten tai enemmänkin. Mutta hyviä tulee! Iloista vappua!

Kumppanit

suomi100
meira_leivontatuotteet_kevat