10.05.2011   141 kommenttia Kategoria: Voileipäkakut
Erityisruokavaliot: Pähkinätön

Keikautettu kinkkukakku


Tätä kakkua voisi kutsua nurinkurin kakuksi: harvemmin kai kakun teko aloitetaan koristelusta, sitten täytetään ja lopuksi rakennetaan pohja.

Vinkki!
Saat keikauskakusta lohiversion, kun vaihdat siihen hyydytetyn lohivoileipäkakun tai lohikeikauskakun täytteen.

Hyydytetty kinkkuvoileipäkakku

Koristelu:
punaisia ja/tai oransseja kirsikkatomaatteja
vihreitä ja/tai tummia viinirypäleitä
vihreitä ja/tai mustia oliiveja

Täyte:

4 liivatelehteä
2 ½ dl kevytvispiä
400 g valkosipulituorejuustoa
300 g palvikinkkua
2 punaista paprikaa
2 ½ dl (2 – 3 ruukkua) ruohosipulia
15 cm:n pala purjoa
½ dl pieniä kapriksia
2 rkl vahvaa sinappia
4 tl piparjuuritahnaa
½ tl mustapippuria
½ dl vettä

Pohja:
n. 300 g ruisvuokaleipäviipaleita
¾ dl maitoa

Reunoille:

salaatinlehtiä


Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja kelmulla. Sivele reunoille ruokaöljyä.

Halkaise tomaatit ja viinirypäleet ja asettele niitä sileä puoli alaspäin vuoan pohjaa vasten.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Leikkaa kinkku ja paprikat pieniksi kuutioiksi. Hienonna ruohosipuli, purjo ja kaprikset.

Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon valkosipulituorejuusto. Lisää pilkotut ainesosat vaahdon joukkoon. Lisää sinappi, piparjuuritahna ja mustapippuri.

Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen.

Lusikoi täyte vuokaan pieninä nokareina. Vältä levittämistä, jotta koristeet pysyvät paikoillaan. Painele lopuksi lusikalla täytettä tiiviisti pohjaa vasten, jotta se painuu tomaattien ja rypäleiden väliin. Voit varmistaa asian hölskyttämällä vuokaa lopuksi pystysuunnassa.

Leikkaa ruisleipäviipaleista ohuelti reunat pois. Muodosta kakun pintaan leipäkerros ruisviipaleista sopivan kokoisia paloja leikkaamalla. Kostuta maidolla. Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia – mielellään kuitenkin seuraavaan päivään.

Poista kakun ympäriltä irtopohjavuoan reuna.

Asettele päälle salaatinlehtiä.

Kumoa kakku laittamalla päälle tarjoilulautanen ja kääntämällä se kakun kanssa toisinpäin.

Poista lopuksi päältä vuoan pohja ja kelmu.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
88 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissan tervehdys

Hyvää uutta leivontavuotta, sinä lukija! Kyselin teiltä arvontasivulla reseptitoiveita tammikuulle. Käykää ilmaisemassa tahtonne siellä! :) Alkuvuosi painottuu näillä näkymin hieman enemmän suolaiseen leivontaan ja myös kevyempien herkkujen kategoria täydentyy uusilla ohjeilla. Vuosi 2018 pitää sisällään myös uuden teeman Unelmien Talo&Koti -lehdessä, joka julkaisee Kinuskikissan leivontakoulua. Leivontakoulun resepteissä yhdistellään erilaisia klassikoita meiltä ja maailmalta. Tammikuun numerossa toisiinsa sulautuvat red velvet cake ja suklainen brownies. Siinäpä siis herkullista lukuvinkkiä vuoden alkajaisiksi! :)

Kommentoi »   Aiemmat tervehdykset »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Toivepuodin tammikuun arvonta



Tammikuun arvonnassa palkintona Wiltonin sydänvuoka, päivänkakkara-lautasia sekä keväisiä lehti-lautasliinoja.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit