10.05.2011   138 kommenttia Kategoria: Voileipäkakut
Erityisruokavaliot: Pähkinätön

Keikautettu kinkkukakku


Tätä kakkua voisi kutsua nurinkurin kakuksi: harvemmin kai kakun teko aloitetaan koristelusta, sitten täytetään ja lopuksi rakennetaan pohja.

Vinkki!
Saat keikauskakusta lohiversion, kun vaihdat siihen hyydytetyn lohivoileipäkakun tai lohikeikauskakun täytteen.

Hyydytetty kinkkuvoileipäkakku

Koristelu:
punaisia ja/tai oransseja kirsikkatomaatteja
vihreitä ja/tai tummia viinirypäleitä
vihreitä ja/tai mustia oliiveja

Täyte:

4 liivatelehteä
2 ½ dl kevytvispiä
400 g valkosipulituorejuustoa
300 g palvikinkkua
2 punaista paprikaa
2 ½ dl (2 – 3 ruukkua) ruohosipulia
15 cm:n pala purjoa
½ dl pieniä kapriksia
2 rkl vahvaa sinappia
4 tl piparjuuritahnaa
½ tl mustapippuria
½ dl vettä

Pohja:
n. 300 g ruisvuokaleipäviipaleita
¾ dl maitoa

Reunoille:

salaatinlehtiä


Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja kelmulla. Sivele reunoille ruokaöljyä.

Halkaise tomaatit ja viinirypäleet ja asettele niitä sileä puoli alaspäin vuoan pohjaa vasten.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Leikkaa kinkku ja paprikat pieniksi kuutioiksi. Hienonna ruohosipuli, purjo ja kaprikset.

Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon valkosipulituorejuusto. Lisää pilkotut ainesosat vaahdon joukkoon. Lisää sinappi, piparjuuritahna ja mustapippuri.

Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen.

Lusikoi täyte vuokaan pieninä nokareina. Vältä levittämistä, jotta koristeet pysyvät paikoillaan. Painele lopuksi lusikalla täytettä tiiviisti pohjaa vasten, jotta se painuu tomaattien ja rypäleiden väliin. Voit varmistaa asian hölskyttämällä vuokaa lopuksi pystysuunnassa.

Leikkaa ruisleipäviipaleista ohuelti reunat pois. Muodosta kakun pintaan leipäkerros ruisviipaleista sopivan kokoisia paloja leikkaamalla. Kostuta maidolla. Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia – mielellään kuitenkin seuraavaan päivään.

Poista kakun ympäriltä irtopohjavuoan reuna.

Asettele päälle salaatinlehtiä.

Kumoa kakku laittamalla päälle tarjoilulautanen ja kääntämällä se kakun kanssa toisinpäin.

Poista lopuksi päältä vuoan pohja ja kelmu.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
83 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissan mansikkareseptit



Nämä ja muut mansikkakakut löydät kategorioista täytekakut ja hyydykekakut.

Toivepuodin heinäkuun arvonta!



Arvontapalkintoina heinäkuussa kirsikan makuinen aromi ja kukkapursotussetti.

Kinuskikissa taikoo klassikoita

Kinuskikissan signeeraamat Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon -kirjat löydät Toivepuodista »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

suomi100

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat