Tässä taas yksi äidiltäni peruja oleva suosikkiresepti. Kakussa viettelevät pehmeä koostumus ja valloittava kardemumman aromi. Rohkenen jopa väittää, että tämä lyö laudalta tavalliset pullat. Ainakin mielikuva pullasta tulee helposti esiin vahvan kardemumman maun ansiosta. Kardemummaa myydään jauheena ja vähän karkeampana versiona. Suosittelen jälkimmäistä: mustat pilkut näkyvät ja tuntuvat valmiissa leivonnaisessa mukavasti.

Kannattaa huomioida, että kakku ei ole monien muiden kahvikakkujen tapaan kipattavaa lajia. Jos kakun kääntää nurinpäin, päälle ripotellut sokerit ja pähkinät varisevat pois. Kakku kannattaa siis tehdä irtopohjavuokaan. Minä olen onnistunut ihan vain työntämään kakun irtopohjavuoan pohjan päältä tarjoilulautaselle, mutta toki alle voi laittaa leivinpaperinpalankin. Tämän tapaisissa ohjeissa kakku kohoaa helposti keskeltä enemmän kuin reunoilta. Jos haluat estää tämän, katsopas täältä vinkki.