22.03.2011   101 kommenttia Kategoria: Klassikot,  Täytekakut
Erityisruokavaliot: Liivatteeton

Sacherkakku á la Kinuskikissa


sacher1sacher2sacher3sacher4sacher5sacher6

Sacherkakun te Kinuskit äänestitte toivekakkureseptiksi viime kuussa. Pohdin pitkään, miten haastetta pitäisi lähestyä. Toisaalta on tärkeää kunnioittaa Sacherkakun luonnetta ja tehdä kakku niin, että se on yhä esikuvansa veroinen. Toisaalta Sacherohjeita on netti pullollaan eli jotain omaa ideaa halusin wieniläiseen suklaaklassikkoon tuoda. 

Kaiken lähtökohtana on tietenkin ihana suklainen ja pehmeä kakkupohja. Perinteiset Sacherkakkuohjeet unohtavat kostutuksen, mutta mielestäni kevyt kostutus on paikallaan täytekakussa kuin täytekakussa. Aprikoosihillo/marmeladi on olennainen osa klassikkokakkuamme. Monet ohjeet kehottavat tarjoilemaan kakun kermavaahdon kera. Minusta kermavaahto on niin olennaisesti makunautintoon kuuluva elementti, että halusin tuoda sen osaksi täytettä. Kermavaahtoon saa ihanaa vaniljaisuutta, kun käyttää runsaasti vaniljansiemeniä sisältävää sokeria (tällaista vaniljasokeria löytyy joistain ruokakaupoista valmiina, toinen vaihtoehto on laittaa tavallisen vaniljasokerin lisäksi vaniljajauhetta).

Herkullisia hetkiä Sacherkakun äärellä!

Pohja:
suklaakakkupohja

Kostutus:
1 ½ dl maitoa
½ tl vaniljasokeria

Täyte:
4 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljasokeria
1 ½ prk (á 230 g) aprikoosimarmeladia

Aprikoosikuorrutus:

½ prk (á 230 g) aprikoosimarmeladia
1 tl sitruunamehua

Suklaakuorrutus:
200 g tummaa suklaata
1 ½ dl kuohukermaa

Koristelu:
hieman tummaa suklaata
2 ½ dl Flora Vispiä
1 rkl vaniljakreemijauhetta
hasselpähkinärouhetta


Paista suklaakakkupohja erillisen ohjeen mukaan. Anna kakun jäähtyä ja leikkaa se kolmeen osaan. Pohjan voi hyvin tehdä etukäteen ja pakastaa.

Kakun siirtelyssä apuna voi käyttää paksua pahvia. Piirrä ympyrä pahviin paistovuoan reunoja myöten, leikkaa irti ja päällystä foliolla.

Mausta kuohukerma vaniljasokerilla ja vatkaa vaahdoksi.

Kostuta pohja vaniljamaidolla.

Levitä päälle aprikoosimarmeladia ja kermavaahtoa.

Laita päälle toinen pohjalevy, kostuta ja levitä päälle loput täytteet. Nosta päälle viimeinen levy ja kostuta. Tasoita kakun reunat lastalla tai levitysveitsellä.

Keitä marmeladia ja sitruunamehua hetken aikaa. Seoksella saat tasaisen pinnan kakulle. Marmeladi sisältää jonkin verran sattumia, joten halutessasi voit laittaa marmeladin pieneen astiaan ja soseuttaa sen sauvasekoittimella ennen kiehauttamista. Levitä seos kakun päälle ja reunoille. Laita kakku kuorrutteen valmistelun ajaksi pakastimeen - näin pinta jähmettyy sopivasti.

Valmista kuorrute suklaakuorruteohjeen mukaan. Sijoita kakku kakkuritilän päälle, josta ylimääräinen kuorrute pääsee valumaan läpi. Tasoita pinta nopeasti palettiveitsellä tai leveällä lastalla.

Voit koristella reunan vaikkapa pähkinärouheella, mantelilastuilla tai kookoshiutaleilla.

Jos haluat kakkuun Sacher-tekstin, voit tehdä "apukirjoituksen" cocktail- tai paistotikun kärjellä. Sitä myötäillen on helppo pursottaa teksti suklaalla (pursotus 2-3 mm paksulla pyöreällä tyllalla).

Koristele kakku kermaruusuilla. Tässä pursotukseen on käytetty jättikokoista (3,5 cm) ja 15 mm kokoista ruusutyllaa. Jättitylla kiinnitetään pakastuspussiin siten, että kulmaan leikataan aukko ja ympärille kiedotaan teippiä. Normaalikokoinen ruusutylla käy tavalliseen pursotuspussiinkin. Pursotuksissa on hyödynnetty lisäksi pyöreää tyllaa, jolla on tehty tekstiä reunustavat kiehkurat.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
123 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskiyhteisön joulukalenteri

  • 14

Kurkkaa aiemmat luukut »

Toivepuodin joulukuun arvonta



Kinuskikissan Toivepuodin joulukuun arvonnassa palkintona inspiroiva seinäkalenteri resepteineen.

Kehittele resepti Kinuskikissalle

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit