19.05.2008   204 kommenttia Kategoria: Kakkupohjat
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Maidoton,  Pähkinätön

Levykakkupohja


Levykakkupohjasta saa pehmeän pohjan täytekakkuihin. Se on oivallinen valinta erikoisen muotoisiin ja kokoisiin kakkuihin. Levykakkupohjista voi helposti koota kakun isoihin juhliin tekemällä jopa pellin kokoisen täytekakun. Jos tarvitset kaksi pohjaa, voit tehdä taikinan heti kaksinkertaisena. Jopa kolmen pohjan tekeminen yhdellä kerralla onnistuu, kunhan sinulta löytyy riittävän iso vatkauskulho. Taikina ei siis lässähdä, vaikka odotteleekin kulhossa edellisten pohjien kypsymistä.

Vinkit:

  • Gluteenittoman pohjan saat korvaamalla vehnäjauhot perunajauhoilla.
  • Jos haluat vaalean pohjan, jätä kaakaojauhe pois.

Taikina on mitoitettu noin 30 x 38 cm:n kokoiselle (1140 cm²) pellille. Jos pellin koko poikkeaa tästä, voit suurentaa/pienentää ohjetta vuokien muunnostaulukot -ohjeen mukaan.

Taikina:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
(2 rkl kaakaojauhetta)

200 astetta uunin keskitasolla, 6-8 min

Kostutus: 2 dl/pohja


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun vatkaimella/nuolijalla valuttamasi kuvio jää hetkeksi vaahdon pintaan. Huolellinen vaahdotus on tärkeää myös maun kannalta. Liian vähän aikaa vatkattuna muna voi maistua häiritsevästi valmiissa pohjassa.

kaaretorttupohja1.JPG

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen.

kaaretorttupohja2.JPG

kaaretorttupohja3.JPG

Kaada uunipellille leivinpaperin päälle.

kaaretorttupohja4.JPG

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 min. Pohjan pinta saa saada hieman väriä, mutta varo palamista – se tapahtuu nopeasti!

Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi heti – muuten se tarttuu pohjaan kiinni.

Jäähdytä ja leikkaa halutun muotoisiksi paloiksi. Kokoa kakku latomalla päällekkäin vuorotellen pohjaa ja täytettä. Muista kostutus!

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
154 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

dansukker_taloussokeri

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kesän makein hillokolmikko

hillotrio
Lettujen päälle, pannarin kanssa, kakun väliin... Kinuskikissa julkaisi hillosuosikkinsa!


Kumppanit

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Uusimmat kommentit

  • Toffe
    Kinuskiemo: Kesäinen tervehdys sinulle Toffe sinne Turkuun! :-) Täytyy tunnustaa, että tuo ihana kuva vangitsi huomioni heti ensimmäiseksi. Sitä piti…
  • Barbapupu-kakku
    Minnasie: Nyt tästä taas kysysin, uskaltaako nuo mansikat soseuttaa päivän tai pari aiemmin?
  • Vaniljainen pyörrekakku
    Katja Mustonen: Miten tämä kakku kannattaa säilyttää jääkaapissa jos tekee edellisenä päivänä valmiiksi? Meneekö massa huonoksi?
  • Toffe
    maris: Hei Toffe! Oli todella mielenkiintoista ja mukavaa lukea esittelyäsi. :) Täytyy nyt heti sanoa, että minun piti viime jouluksi…
  • Toffe
    Kinuskikissa: Tervehdys Toffe! Sinut tunnetaan täällä Kinuskiyhteisössä näyttävistä leivonnaisista. Resepteissäsi on aina erityistä jujua ja ajatusta mukana. On helppo yhtyä tuohon…
  • Ruusuinen raparperikakku
    Kinuskikissa: inkkarikettu: minä taas aprikoin, jäikö maku liian laimeaksi, kun kakun nimi kuitenkin lupaa ruusua. Ei siis ainakaan näinpäin. :) Ruusussa…
  • Pulled pork -voileipäkakku
    Kinuskikissa: isrik: kyllä se varmasti onnistuu. En näe tässä mitään pakastuksen kannalta herkkää ainesosaa. Kinkkukuorrutteen tekisin vasta sulattamisen jälkeen.
  • Mascarponella hunnutettu raparperipiiras
    Kinuskikissa: maris: olipa hienoa kuulla! Taas yhden ohjeen "pakastuskelpoisuus" todennettu. Kiitos tiedosta ja erittäin mieltä lämmittävästä palautteesta. :)
  • Kesän hillotrio
    Kinuskikissa: Riitta: ragni antoikin sinulle jo linkin Dansukkerin sivuille. Käytännössä säilyvyyteen vaikuttaa moni seikka, mm. oikeaoppinen purkittaminen ja sokerin määrä. Itse…

Kumppanit

punnitse-ja-saasta
meira_leivontatuotteet_kevat
kinuskikissa-puoti2
SAMkevät