19.05.2008   197 kommenttia Kategoria: Kakkupohjat
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Maidoton,  Pähkinätön

Levykakkupohja


Levykakkupohjasta saa pehmeän pohjan täytekakkuihin. Se on oivallinen valinta erikoisen muotoisiin ja kokoisiin kakkuihin. Levykakkupohjista voi helposti koota kakun isoihin juhliin tekemällä jopa pellin kokoisen täytekakun. Jos tarvitset kaksi pohjaa, voit tehdä taikinan heti kaksinkertaisena. Jopa kolmen pohjan tekeminen yhdellä kerralla onnistuu, kunhan sinulta löytyy riittävän iso vatkauskulho. Taikina ei siis lässähdä, vaikka odotteleekin kulhossa edellisten pohjien kypsymistä.

Vinkit:

  • Gluteenittoman pohjan saat korvaamalla vehnäjauhot perunajauhoilla.
  • Jos haluat vaalean pohjan, jätä kaakaojauhe pois.

Taikina on mitoitettu noin 30 x 38 cm:n kokoiselle (1140 cm²) pellille. Jos pellin koko poikkeaa tästä, voit suurentaa/pienentää ohjetta vuokien muunnostaulukot -ohjeen mukaan.

Taikina:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
(2 rkl kaakaojauhetta)

200 astetta uunin keskitasolla, 6-8 min

Kostutus: 2 dl/pohja


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun vatkaimella/nuolijalla valuttamasi kuvio jää hetkeksi vaahdon pintaan. Huolellinen vaahdotus on tärkeää myös maun kannalta. Liian vähän aikaa vatkattuna muna voi maistua häiritsevästi valmiissa pohjassa.

kaaretorttupohja1.JPG

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen.

kaaretorttupohja2.JPG

kaaretorttupohja3.JPG

Kaada uunipellille leivinpaperin päälle.

kaaretorttupohja4.JPG

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 min. Pohjan pinta saa saada hieman väriä, mutta varo palamista – se tapahtuu nopeasti!

Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi heti – muuten se tarttuu pohjaan kiinni.

Jäähdytä ja leikkaa halutun muotoisiksi paloiksi. Kokoa kakku latomalla päällekkäin vuorotellen pohjaa ja täytettä. Muista kostutus!

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
136 tassutusta
Loading...