19.05.2008   217 kommenttia Kategoria: Kakkupohjat
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Maidoton,  Pähkinätön

Levykakkupohja


Levykakkupohjasta saa pehmeän pohjan täytekakkuihin. Se on oivallinen valinta erikoisen muotoisiin ja kokoisiin kakkuihin. Levykakkupohjista voi helposti koota kakun isoihin juhliin tekemällä jopa pellin kokoisen täytekakun. Jos tarvitset kaksi pohjaa, voit tehdä taikinan heti kaksinkertaisena. Jopa kolmen pohjan tekeminen yhdellä kerralla onnistuu, kunhan sinulta löytyy riittävän iso vatkauskulho. Taikina ei siis lässähdä, vaikka odotteleekin kulhossa edellisten pohjien kypsymistä.

Vinkit:

  • Gluteenittoman pohjan saat korvaamalla vehnäjauhot perunajauhoilla.
  • Jos haluat vaalean pohjan, jätä kaakaojauhe pois.

Taikina on mitoitettu noin 30 x 38 cm:n kokoiselle (1140 cm²) pellille. Jos pellin koko poikkeaa tästä, voit suurentaa/pienentää ohjetta vuokien muunnostaulukot -ohjeen mukaan.

Taikina:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
(2 rkl kaakaojauhetta)

200 astetta uunin keskitasolla, 6-8 min

Kostutus: 2 dl/pohja


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun vatkaimella/nuolijalla valuttamasi kuvio jää hetkeksi vaahdon pintaan. Huolellinen vaahdotus on tärkeää myös maun kannalta. Liian vähän aikaa vatkattuna muna voi maistua häiritsevästi valmiissa pohjassa.

kaaretorttupohja1.JPG

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen.

kaaretorttupohja2.JPG

kaaretorttupohja3.JPG

Kaada uunipellille leivinpaperin päälle.

kaaretorttupohja4.JPG

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 min. Pohjan pinta saa saada hieman väriä, mutta varo palamista – se tapahtuu nopeasti!

Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi heti – muuten se tarttuu pohjaan kiinni.

Jäähdytä ja leikkaa halutun muotoisiksi paloiksi. Kokoa kakku latomalla päällekkäin vuorotellen pohjaa ja täytettä. Muista kostutus!

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
189 tassutusta

Kinuskikumppani

Viikon kommentti

Tämän Kinuskin kommentti ilahdutti, hyödytti ja herätti keskustelua.
Kiitos eifer!
Ratkaisit kekseliäästi vuokaongelman,
kun piti saada korkea ja kapea kakku.
Valkosuklaaputouskakun vuokana
toimi onnistuneesti kattila.
Vinkiksi muillekin!

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

suomi100

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Lakritsaiset keksileivokset
    Sannikas: Korvasin rahkan sitruunatuorejuustolla kun en itse välitä rahkasta. Kuorutteeseen lisäsin reilusti lakritsikastiketta. Jätin myös kookoshiutaleet pois. Hyviä tuli, tosin olivat…
  • Vappumunkit ja -rinkilät
    mari-johanna: Nam ja Maiskis! :) Pakko oli tulla lisäämään, että illalla sitten paistoimme munkit maidottomina kauramaitoon ja sunnuntai maidotonta…
  • Vappumunkit ja -rinkilät
    mari-johanna: Liiana: Hyvä huomio! :) Meillä on itselläkin tarkoitus tänään vielä paistaa munkkeja juuri tällä ohjeella ja maidottomana. Eli maidottomaan versioon…
  • Valkosuklaaputouskakku
    puuris: Voi harmi! Miten on hoksannut tuota selvittää? Hmm... Pitää pohtia miten tässä menettelisi. Kiitos avusta! :)
  • Tippaleivät
    Suolahuisku: Hyvin tuntuu onnistuvan. Heitin jauhoseoksen sekaan psylliumia, joten nestettä meni taikinaan sitten tuplaten tai enemmänkin. Mutta hyviä tulee! Iloista vappua!

Kumppanit

valio-tammikuu
meira_leivontatuotteet_kevat