Kategoria: Kakkupohjat 19.05.2008   151 kommenttia

Levykakkupohja


Kääretorttupohjan ohje löytyy blogistani ensisijaisesti siksi, että siitä saa hyvin pehmeän pohjan täytekakkuihin. Jos haluat vaalean kääretorttupohjan, jätä kaakaojauhe pois.

Tässä on vaihdellut parikin erilaista kääretorttupohjan ohjetta. Tämä resepti on lukijalta saatu. Kääretorttupohjaa on joskus moitittu kananmunan mausta, mutta tässä ohjeessa sitä ei havaitse. Tämä ohje on mitoitettu 50 cm leveään uuniin.

Jos tarvitset kaksi pohjaa, voit tehdä taikinan heti kaksinkertaisena. Jopa kolmen pohjan tekeminen yhdellä kerralla onnistuu, kunhan sinulta löytyy riittävän iso kulho. Taikina ei siis lässähdä, vaikka odotteleekin kulhossa edellisten pohjien kypsymistä.


4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
(2 rkl kaakaojauhetta)

200 astetta uunin keskitasolla, 6-8 min

Kostutus: 2 dl/pohja


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun vatkaimella/nuolijalla valuttamasi kuvio jää hetkeksi vaahdon pintaan. Huolellinen vaahdotus on tärkeää myös maun kannalta. Liian vähän aikaa vatkattuna muna voi maistua häiritsevästi valmiissa pohjassa.

kaaretorttupohja1.JPG

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen.

kaaretorttupohja2.JPG

kaaretorttupohja3.JPG

Kaada uunipellille leivinpaperin päälle.

kaaretorttupohja4.JPG

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 min. Pohjan pinta saa saada hieman väriä, mutta varo palamista – se tapahtuu nopeasti!

Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi heti – muuten se tarttuu pohjaan kiinni.

Jäähdytä ja leikkaa hulutun muotoisiksi paloiksi. Kokoa kakku latomalla päällekkäin vuorotellen pohjaa ja täytettä. Muista kostutus!

Jaa yhteisöpalveluissa

Testasitko? Arvostele resepti!

1 tassu2 tassua3 tassua4 tassua5 tassua

102 arvostelua, keskiarvo 4,41 tassua
Loading ... Loading ...