Gluteeniton leivonta on toden teolla innostanut minua. Yritän samalla huomioida muitakin erityisruokavalioita, sillä monissa perheissä ruokarajoitteita on useita. Reseptin muuttaminen maidottomaksi on melko yksinkertaista, sillä kaupoista löytyy hyviä korvaavia tuotteita, joilla pääsee hämmästyttävän samankaltaisiin lopputuloksiin. Kinuskipursotuksen innovoi tiituli, joka lähti rohkeasti kokeilemaan puolukkamuffinsseista tuttua pursotusta soijavispistä. Se onnistui hienosti!

Itselläni oli näihin muffinsseihin alun alkaen hieman toisenlainen koristeluidea. Gluteeniton jauhoseos saa kuitenkin aikaan sen, että muffinssien pinta ei ole samaan tapaan sileä kuin vehnäjauhoja käytettäessä. Siksi päädyin peittämään sen pursotuksella. Kinuskikerman maku natsaa hyvin suklaan kanssa ja antaa lisää mehevyyttä. Itse suosittelisin tekemään pursotukset vasta juuri ennen tarjoilua, jotta muffinsseja ei tarvitsisi laittaa välissä jääkaappiin. Muffinssin rakenne on pehmeimmillään huoneenlämpöisenä. Koristekirjaimet voi pursottaa myös itse. Nuo valmiit kirjaimetkin ovat kyllä maidottomia.