Tämä suklaakakku on erityinen kahdessa mielessä. Ensinnäkin se sopii useimpiin erityisruokavalioihin, koska kakku on gluteeniton, maidoton, munaton, pähkinätön ja vegaaninen. Se on saavuttanut myös erityisen kestosuosikin maineen omassa tuttavapiirissäni, myös lasten keskuudessa.

Alun perin minun oli tarkoitus kehitellä suklaakakusta jokin uudenlainen versio. Mielessäni oli lakritsi, mikä osoittautui liian kunnianhimoiseksi tavoitteeksi. En voinut käyttää kaupan lakritsikarkkeja niiden sisältämän gluteenin/maidon vuoksi. Olisin halunnut maustaa kakun lakritsin valmistuksessa käytettävällä lakritsiuutteella ja anisöljyllä, mutta kumpaakaan ei löytynyt ahkerasta luontaistuote- ja ekokauppojen kiertelystä huolimatta. Olisi kiva tehdä tuollainen kokeilu, mutta en toisaalta halua käyttää resepteissäni niin erikoisia raaka-aineita, että niiden löytäminen muodostuu leipomisen esteeksi. Niinpä tämä kakku oli perinteinen suklaaversio, tästä vanhasta reseptistäkin tuttu, toki uuden esiin nostamisen arvoinen.

Kun itse kakku on nopea ja helppo valmistaa, jää koristeluunkin enemmän aikaa. Halloween-juhlan hengessä kakun aiheeksi tuli haamut ja syksyiset puut. Puut tein melts-napeista, jotka eivät ole maidottomia niiden sisältämän herajauheen vuoksi. Turvauduin tähän, sillä tavallinen tumma suklaa ei pysy muodossaan pitkään ja tämän kakun piti kestää myös kuljetusmatka. Jos koristeetkin haluaa maidottomina, ne voi tehdä maidottomasta tummasta suklaasta ja laittaa vaikka reunoja vasten nojaamaan tai asetella vaakatasoon kakun päälle.

”Jos metsään uskallat mennä nyt,
niin takuulla yllätyt …!” 👻 👻 👻 👻 👻 👻