23.03.2011   62 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Kevät,  Pääsiäinen
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton

Appelsiini-mangokakku


Aiemmin talvella julkaisemani kuningatarkakku sai niin hyvän vastaanoton, että päätin jatkaa liivatteettomien juustokakkujen sarjaa. Tällä kertaa panostin kakun ”erityisyyteen” siten, että se sopii myös maidotonta, munatonta tai gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Reseptin ainesosia voi toki korvata normaaleilla vastineilla, mikäli ruokarajoitteita ei ole. Seuraava ”normaali” juustokakkureseptini tulee kuitenkin mukailemaan tämän kakun makumaailmaa, joten kannattaa jäädä odottavalle kannalle.

Keväällä on kiva leikitellä pirteillä väreillä. Täytteestä tulee kauniin vaaleankeltainen luonnonmukaisesti appelsiininkuorella ja mangolla. Appelsiinin tilalla voisi käyttää myös sitruunaa. Silloin täytteeseen voisi lisätä hieman hienoasokeria.

Huomioita maidottomaan ruokavalioon: Sallisen vaniljakreemijauhe on laktoositonta ja gluteenitonta, mutta sisältää maitoproteiinia. Kakun voi tehdä myös ilman vaniljakreemijauhetta, mutta täyte on silloin jonkin verran löysempi. Candy meltsit sisältävät maitoa, mutta ne voi korvata maidottomalla tummalla suklaalla. Semperin keksit sisältävät hyvin pieniä määriä maitoa.

Pohja:
300 g gluteenittomia suklaakeksejä (esim. Semper)
100 g maidotonta margariinia

Täyte:
4 dl kauravispiä (tai vastaava määrä soijavispiä)
2 appelsiinia
1 dl appelsiinimehua
1 ½ dl Dansukkerin Multi-hyytelösokeria
2 prk (á 125 g) Piltti-mangososetta (tai muuta hedelmäsosetta)
1 dl vaniljakreemijauhetta

Koristelu:
vihreitä Candy melts -nappeja
½ dl appelsiinimehua
½ dl hyytelösokeria


Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Kierrä vuoan sisäreunan ympärille reunakalvo tai leivinpaperisuikale. Murskaa suklaakeksit tehosekoittimessa tai kaulimella. Sulata margariini kattilassa ja lisää joukkoon keksimurska. Painele muruseos vuoan pohjalle ja n. 5 cm matkalta reunoille.

Vatkaa kauravispi vaahdoksi. Raasta appelsiinien kuori ja sekoita vaahtoon.

Purista mehua 1 desilitran verran. Laita appelsiinimehu ja hyytelösokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä n. 2 minuuttia. Sekoita hyytelön joukkoon mangosose.

Vatkaa seos heti kaurakermavaahtoon. Lisää joukkoon vaniljakreemijauhe.

Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Sulata Candy melts -napit suklaan tapaan mikrossa miedolla lämmöllä ja pursota ohuella pyöreällä tyllalla (2 mm) silmukoita ristiin rastiin kakun pinnalle.

Laita appelsiinimehu ja hyytelösokeri kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lusikoi kiillettä silmukoiden keskelle. Huom: kiille alkaa hyytyä nopeasti, joten laita kattila välillä liedelle, niin saat kiilteen uudestaan juoksevaksi.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
18 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

dansukker_taloussokeri

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!


Kumppanit

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Uusimmat kommentit

  • Brownies-pohja
    Maria Heilala: Olen käyttänyt ohjetta monta kertaa juustokakkupohjien tekoon, hyvää ja helppoa! Ongelmana on kuitenkin usein se, että kakkupaloja otettaessa täytekerros irtoaa…
  • Sokerikakkupohja
    mari-johanna: Tuija Rahunen: Sinulla on kiva idea! Pärjäät varmasti kyllä kaupankin väreillä, mutta tekeepä mieleni suositella sinulle ihan pasta värejä vaikka…
  • Sokerikakkupohja
    Tuija Rahunen: Hei,haluisin tehdä ns.naked täytekakun sokerikakkupohjista. Mutta olis kiva värjätä kakkupohjat, ovatkohan ne kaupasta saatavat värit riittävän hyviä ja montako tippaa…
  • Mehevä suklaakakkupohja
    Eija Sippola: Moi! Voiko mehevän suklaakakkupohjan pakastaa, jos teen pohjat nyt ja täytän sitten myöhemmin?
  • Murun mustikkamuffinssit
    Tuude: Ai niin: käytin tattarijauhojen tilalla Pirkan gluteenitonta jauhoseosta ja sokerina fariinisokeria ja onnistuivat hyvin.
  • Murun mustikkamuffinssit
    Tuude: Tein näitä tänään maidottoman ja gluteenittoman ystäväni vuoksi. Eipä tarvitse muille vieraille tehdä erikseen mitään, nämä menevät ihan täydestä tavalliselle…
  • Ruusuinen raparperikakku
    inkkarikettu: Juuri tässä ensimmäistä palaa maistelen ja voi että kun on hyvää! Ruusuveden olisin ehkä itse jättänyt pois, nytkin laitoin…
  • Hyvää juhannusta!
    mari-johanna: No nyt tuli jo painovirhepaholainen. ... tarkoitus oli toivottaa siis juhannusta mukaville kinuskeille, ei mukaillen. .... :)
  • Hyvää juhannusta!
    mari-johanna: Aurinkoista ja ihanaa juhannusta Kinuskikissalle, Kinuskiemolle ja kaikille mukaillen kinuskeille myös omasta puolestani! :)

Kumppanit

kinuskikissa-kesäkuu2016
meira_leivontatuotteet_kevat
SAMkevät
kinuskikissa-puoti2