Kategoria: Juustokakut,  Pääsiäinen 23.03.2011   58 kommenttia

Appelsiini-mangokakku


Aiemmin talvella julkaisemani kuningatarkakku sai niin hyvän vastaanoton, että päätin jatkaa liivatteettomien juustokakkujen sarjaa. Tällä kertaa panostin kakun ”erityisyyteen” siten, että se sopii myös maidotonta, munatonta tai gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Reseptin ainesosia voi toki korvata normaaleilla vastineilla, mikäli ruokarajoitteita ei ole. Seuraava ”normaali” juustokakkureseptini tulee kuitenkin mukailemaan tämän kakun makumaailmaa, joten kannattaa jäädä odottavalle kannalle.

Keväällä on kiva leikitellä pirteillä väreillä. Täytteestä tulee kauniin vaaleankeltainen luonnonmukaisesti appelsiininkuorella ja mangolla. Appelsiinin tilalla voisi käyttää myös sitruunaa. Silloin täytteeseen voisi lisätä hieman hienoasokeria.


Huomioita maidottomaan ruokavalioon: Sallisen vaniljakreemijauhe on laktoositonta ja gluteenitonta, mutta sisältää maitoproteiinia. Kakun voi tehdä myös ilman vaniljakreemijauhetta, mutta täyte on silloin jonkin verran löysempi. Candy meltsit sisältävät maitoa, mutta ne voi korvata maidottomalla tummalla suklaalla. Semperin keksit sisältävät hyvin pieniä määriä maitoa.

Pohja:
300 g gluteenittomia suklaakeksejä (esim. Semper)
100 g maidotonta margariinia

Täyte:
4 dl kauravispiä (tai vastaava määrä soijavispiä)
2 appelsiinia
1 dl appelsiinimehua
1 ½ dl Dansukkerin Multi-hyytelösokeria
2 prk (á 125 g) Piltti-mangososetta (tai muuta hedelmäsosetta)
1 dl vaniljakreemijauhetta

Koristelu:
vihreitä Candy melts -nappeja
½ dl appelsiinimehua
½ dl hyytelösokeria


Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Kierrä vuoan sisäreunan ympärille reunakalvo tai leivinpaperisuikale. Murskaa suklaakeksit tehosekoittimessa tai kaulimella. Sulata margariini kattilassa ja lisää joukkoon keksimurska. Painele muruseos vuoan pohjalle ja n. 5 cm matkalta reunoille.

Vatkaa kauravispi vaahdoksi. Raasta appelsiinien kuori ja sekoita vaahtoon.

Purista mehua 1 desilitran verran. Laita appelsiinimehu ja hyytelösokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä n. 2 minuuttia. Sekoita hyytelön joukkoon mangosose.

Vatkaa seos heti kaurakermavaahtoon. Lisää joukkoon vaniljakreemijauhe.

Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Sulata Candy melts -napit suklaan tapaan mikrossa miedolla lämmöllä ja pursota ohuella pyöreällä tyllalla (2 mm) silmukoita ristiin rastiin kakun pinnalle.

Laita appelsiinimehu ja hyytelösokeri kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lusikoi kiillettä silmukoiden keskelle. Huom: kiille alkaa hyytyä nopeasti, joten laita kattila välillä liedelle, niin saat kiilteen uudestaan juoksevaksi.

Jaa yhteisöpalveluissa

Testasitko? Arvostele resepti!

1 tassu2 tassua3 tassua4 tassua5 tassua

12 arvostelua, keskiarvo 4,75 tassua
Loading ... Loading ...