23.03.2011   62 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Kevät,  Pääsiäinen
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton

Appelsiini-mangokakku


Aiemmin talvella julkaisemani kuningatarkakku sai niin hyvän vastaanoton, että päätin jatkaa liivatteettomien juustokakkujen sarjaa. Tällä kertaa panostin kakun ”erityisyyteen” siten, että se sopii myös maidotonta, munatonta tai gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Reseptin ainesosia voi toki korvata normaaleilla vastineilla, mikäli ruokarajoitteita ei ole. Seuraava ”normaali” juustokakkureseptini tulee kuitenkin mukailemaan tämän kakun makumaailmaa, joten kannattaa jäädä odottavalle kannalle.

Keväällä on kiva leikitellä pirteillä väreillä. Täytteestä tulee kauniin vaaleankeltainen luonnonmukaisesti appelsiininkuorella ja mangolla. Appelsiinin tilalla voisi käyttää myös sitruunaa. Silloin täytteeseen voisi lisätä hieman hienoasokeria.

Huomioita maidottomaan ruokavalioon: Sallisen vaniljakreemijauhe on laktoositonta ja gluteenitonta, mutta sisältää maitoproteiinia. Kakun voi tehdä myös ilman vaniljakreemijauhetta, mutta täyte on silloin jonkin verran löysempi. Candy meltsit sisältävät maitoa, mutta ne voi korvata maidottomalla tummalla suklaalla. Semperin keksit sisältävät hyvin pieniä määriä maitoa.

Pohja:
300 g gluteenittomia suklaakeksejä (esim. Semper)
100 g maidotonta margariinia

Täyte:
4 dl kauravispiä (tai vastaava määrä soijavispiä)
2 appelsiinia
1 dl appelsiinimehua
1 ½ dl Dansukkerin Multi-hyytelösokeria
2 prk (á 125 g) Piltti-mangososetta (tai muuta hedelmäsosetta)
1 dl vaniljakreemijauhetta

Koristelu:
vihreitä Candy melts -nappeja
½ dl appelsiinimehua
½ dl hyytelösokeria


Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Kierrä vuoan sisäreunan ympärille reunakalvo tai leivinpaperisuikale. Murskaa suklaakeksit tehosekoittimessa tai kaulimella. Sulata margariini kattilassa ja lisää joukkoon keksimurska. Painele muruseos vuoan pohjalle ja n. 5 cm matkalta reunoille.

Vatkaa kauravispi vaahdoksi. Raasta appelsiinien kuori ja sekoita vaahtoon.

Purista mehua 1 desilitran verran. Laita appelsiinimehu ja hyytelösokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä n. 2 minuuttia. Sekoita hyytelön joukkoon mangosose.

Vatkaa seos heti kaurakermavaahtoon. Lisää joukkoon vaniljakreemijauhe.

Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Sulata Candy melts -napit suklaan tapaan mikrossa miedolla lämmöllä ja pursota ohuella pyöreällä tyllalla (2 mm) silmukoita ristiin rastiin kakun pinnalle.

Laita appelsiinimehu ja hyytelösokeri kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lusikoi kiillettä silmukoiden keskelle. Huom: kiille alkaa hyytyä nopeasti, joten laita kattila välillä liedelle, niin saat kiilteen uudestaan juoksevaksi.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
18 tassutusta

Kinuskikumppani

11376_SS_Kinuskik_Fariinimarengit_iso
Lisää ohjeita löydät kategoriasta Kevyet herkut »

Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentin, joka ilahdutti, hyödytti tai herätti keskustelua.
PULLAMAAKARI
Kiitos, että ehdit ensimmäisenä
vinkkaamaan uuden Akun Ankan
hauskasta yksityiskohdasta
jossa Iines leipoo kakun
"tsinuskitassun" reseptillä.
Kyllä sai suupielet
ylöspäin!
:)

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

punnitse-ja-saasta
meira_leivontatuotteet_kevat

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Maapähkinävoi
    Lissy: KIITOS ohjeesta. Maapähkinävoi säilyy useita viikkoja jääkaapissa ....hmmm ei ainakaan meillä :D
  • Maapähkinävoi
    soja: vautsi, enpä ollut tullut ajatelleeksi että tätä voisi itse tehdä!
  • Mustikkaseepra
    Kati Luoma: Tää on kyllä niin hyvä ohje. Helposti tulee näyttävän näkönen kakku ja on uponnut viimeistä murua myöten. Joka kerta olen…
  • Suomi-maljat
    Pia Puppari: Mielettömän hienoja nää maljat! Teen viimeistään itsenäisyyspäivänä!
  • Suomi-maljat
    sininen: Kinuskikissalle onnittelut, että saat olla mukana virallisessa Suomi 100 -ohjelmassa! Täytyy olla onnellinen sähkövatkaimesta ja muista keittiön…

Kumppanit

valio-tammikuu
kinuskikissa-vanilja-ale
suomi100