22.6.2014
Tarjoa raikkaan marja- tai hedelmätäytteen parina.
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi.
Lisää vaniljarahka.
Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W).
Sekoita valkosuklaasula ja vaniljakreemijauhe täytteeseen.
Levitä kakkupohjan päälle.
pellavapaita: kakku on klassisen kaunis runsaine pursotuksineen – suorastaan kuninkaallinen! Ovatko pursotuksetkin tehty samalla täytteellä?
Jälleen tämä ihana täyte kuorrutteeksi; alan jo tässäkin toistaa itseäni 🙂 Tällä kerralla OddlyGoodis 2 dl vaahdoksi, 1/2 prk Valion maitorahkaa, nokare Philadelphiaa, 1/2 levyä Pandan valkosuklaata sulatettuna, n.2 rkl vaniljakreemijauhetta, 1 rkl sokeria, 2 tl vaniljasokeria, hitunen vihreää pastaväriä.
Pohjat 5 munan sokerikakkupohjia kaakaojauheella https://www.kinuskikissa.fi/sokerikakkupohja
Pohjat kostutin vaniljamaidolla, kuten yleensäkin teen.
Täyte 1. väli: Valion sitruunakreemiä lähes koko prk. Sitten tein OddlyGood-vaahdosta pyöreällä tyllalla renkaan pohjan ympäri ja sen sisäpuolelle Pirkka aprikoosihilloa reilu 1/2 prk sauvasekoittimella hienonnettuna; siinä oli 3/4 Meiran liivatelehdestä. Sulatin lionneena tilkkaan kuumaa sosetta. Banaanisiivuja hillon päälle. Lopuksi reilusti OG-vaahtoa.
2. väli: Sitruunakreemiä prk:n loppu. Valutettua säilykeaprikoosia sauvasekoittimella soseutettuna. Sose oli tosi ohutta. ja kirpeää. Sekoitin siihen 1/2 prk maitorahkaa, nokareen Philadelphiaa, sokeria ja aika paljon vaniljakreemijauhetta, jotta sain levitettävän ja sopivan makean-kirpeän seoksen.
Banaanisiivut ja runsas OG -vaahto vielä päälle lopuksi.
Koristeena on yön ajan siivilässä valuneet säilykemandariinilohkot. Pidin niitä tovin talouspaperin päällä lopuksi, jotta olisivat passelisti kuivat kermavaahdon päälle.
Kakku näyttää kuvassa vinolta, kuvakulma kai…ja vinoon laittamani pystypursotukset 🙂
Kinuskikissa: Kiitokset x 2 🌷
pellavapaita: onpa kiva kuulla, että tämä täyte on näin mieleinen ja toimiva myös kuorrutekäytössä! Ihanan hempeän sävy ja kesäinen koristelu. Onnea hääpäivän juhlintaan vielä näin jälkikäteen! 🌸💗
Tämä täyte on niin lempparini kuorrutteena! Tällä kerralla laitoin hiukan lilaa pastaväriä ja sitten teki mieli lisätä hitunen red red-punaista; tuli aika kivasti hempeä väri, joka kuvassa ei näy hyvin.
Täyte kakussa on Vadelma-Daim-limetäyte, mutten raaskinut käyttää upeita tyttären poimimia vadelmia, vaan laitoin puolukoita ja mustikoita. Muuten täyte ohjeen mukainen. Päällä vadelmat ja mustikoita tarkoittavat pursotukset.
Kakkua nautitaan kahden ”vanhan nuorenparin ties monensienko hääpäivien” merkiksi kotoisasti 🙂
Kinuskikissa: Kiitokset 😀
Sitruunakreemi on toden totta aivan ihanaa😀
-Oli muuten harvinaisen onnistunut täytekakku, hykerrän tyytyväisyyttä 😀
pellavapaita: monenlaista uutta taas tässä kakussa meneillään – ei taidakaan sinun keittiössäsi kahta samanlaista syntyä! 😄 Ihanaa kuulla myönteistä palautetta sitruunakreemistä. 💛
Taas kerran tällä täytteellä päällystin kakun. Tämä on siinä lajissa eniten käyttämäni kuorrute. Laitoin puolet rahkaa ja puolet Violan sitruunatuorejuustoa (rahka-osuuteen siis). Osan värjäsin joulunpunaisella pastavärillä hempeäksi. Vanhanaikaisesti naisille sopii hempeä väri; olenhan vanhanaikainen vanhus 😀
Pohja onnistui erittäin hyvin, 70%-ohjeella, kuten yleensäkin teen. Täytteet: vadelmatäyte, johon paseerasin vadelmat ja upotin jäisiä marjoja täytteeseen. Laitoin vadelmatäytteen alle vajaan purkillisen kinuskikreemiä, jotta sain pois jääkaapista 🙂
Toinen täyte: I-ha-naa Valion sitruunakreemiä OddlyGood-vaahdon joukossa. Täytteen päälle raastoin valkosuklaata ja sitruunankuorta. Peitin toki raasteet vaahdolla, että seuraava pohja tarttuu kiinni. Täytteen alle pyyhkäisin Valion sitruunakreemiä ihan vain ohuesti eli yhden purkin lopun käytin noin.
-Sitruunakreemiä olisin käyttänyt pursotuksissakin, mutta sitäpä ei ollut enää isossa Cittarissa ja pikkukaupastamme olemme ostaneet jemmat tyhjiksi 😀
Kaupaksi siis menee, eikä ihme; on se niin huima herkku, ettei sanotuksi saa!
Ai niin, se vielä, että ekan kerran kokeilin kakun kokoamista nurinpäin vuokaan. Olen kauan halunnut huvikseni kokeilla. Oli ihan jännittävää…ja hyvin sujui 🙂
Riikka Koistinen: Kyllä voi. Olen monet kakut kuorruttanut tällä, joskus värjännytkin pastavärillä. Monta kaaostakin tapahtui alkuvuosina, mutta sitten alkoi sujua 🙂 Teen yleensä niin, että sekoitan (miedolla lämmöllä sulatetun) valkosuklaasulan ensin rahkaan ja sitten siihen kulhoon lisään pari kauhallista kermavaahtoa ja sekoittelen rauhallisesti käsin. Lopuksi kippaan tuon seoksen kermavaahdon sekaan ja sekoitan. Ei juoksetu / kökköönny.
Tämä on ihan vaan tämmöinen omaan kokemukseen perustuva juttu; ei tosiaan mitenkään tosi-taiturin vinkki. Eikä ”ohje” ensinkään 😉 Olen vain käynyt aikoinaan ”tosi taistelua” valkosuklaan kera ja jonkinlaisen voiton saanut, niin tekee mieli kertoa 😀
Saat kyllä Kissojen ohjeet, kun he ehtivät vastailemaan 😀
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5668 tähteä
Maailman paras mutakakku
2833 tähteä
Mokkapalat
2571 tähteä
Brookies
1831 tähteä
Britakakku
1531 tähteä
Kinuskikissa: Kiitos 🙂
Ovat kyllä 👍