22.6.2014
Tarjoa raikkaan marja- tai hedelmätäytteen parina.
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi.
Lisää vaniljarahka.
Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W).
Sekoita valkosuklaasula ja vaniljakreemijauhe täytteeseen.
Levitä kakkupohjan päälle.
pellavapaita: monenlaista uutta taas tässä kakussa meneillään – ei taidakaan sinun keittiössäsi kahta samanlaista syntyä! 😄 Ihanaa kuulla myönteistä palautetta sitruunakreemistä. 💛
Taas kerran tällä täytteellä päällystin kakun. Tämä on siinä lajissa eniten käyttämäni kuorrute. Laitoin puolet rahkaa ja puolet Violan sitruunatuorejuustoa (rahka-osuuteen siis). Osan värjäsin joulunpunaisella pastavärillä hempeäksi. Vanhanaikaisesti naisille sopii hempeä väri; olenhan vanhanaikainen vanhus 😀
Pohja onnistui erittäin hyvin, 70%-ohjeella, kuten yleensäkin teen. Täytteet: vadelmatäyte, johon paseerasin vadelmat ja upotin jäisiä marjoja täytteeseen. Laitoin vadelmatäytteen alle vajaan purkillisen kinuskikreemiä, jotta sain pois jääkaapista 🙂
Toinen täyte: I-ha-naa Valion sitruunakreemiä OddlyGood-vaahdon joukossa. Täytteen päälle raastoin valkosuklaata ja sitruunankuorta. Peitin toki raasteet vaahdolla, että seuraava pohja tarttuu kiinni. Täytteen alle pyyhkäisin Valion sitruunakreemiä ihan vain ohuesti eli yhden purkin lopun käytin noin.
-Sitruunakreemiä olisin käyttänyt pursotuksissakin, mutta sitäpä ei ollut enää isossa Cittarissa ja pikkukaupastamme olemme ostaneet jemmat tyhjiksi 😀
Kaupaksi siis menee, eikä ihme; on se niin huima herkku, ettei sanotuksi saa!
Ai niin, se vielä, että ekan kerran kokeilin kakun kokoamista nurinpäin vuokaan. Olen kauan halunnut huvikseni kokeilla. Oli ihan jännittävää…ja hyvin sujui 🙂
amandaemmiina: en tekisi valkosuklaata sisältävää täytettä valmiiksi, koska valkosuklaa jähmettyy jääkaapissa ja sitten sitä ei saa enää levitettyä tai varsinkaan pursotettua nätisti. Vadelmatäytteen voi tehdä valmiiksi, jos ei lisää vielä kreemijauhetta, joka toimii samaan tapaan kuin suklaa eli jämäköittää täytteen viileässä.
Keksikakuista löydät ideoita pursotettaviin täytteisiin:
Hei!
Voikohan tämän täytteen ( ja vadelmatäytteen) tehdä jääkaappiin odottamaan jo kakun täyttämistä edeltävänä päivänä?
Tarkoitus olisi tehdä ns. nakukakku merenneitoteemalla, haluaisin pursottaa kerrosten väliin, enkä sellaista tasaista täytekerrosta – onnistuuhan näillä täytteillä?
Kakku olisi tarkoitus täyttää perjantaina, joten mietin, että onnistuuko tehdä nämä täytteet jääkaappiim odottamaan jo torstai-iltana?
Mikähän täyte olisi paras kakun päälle, johon myös vain pursotellaan? Pitäisi olla vaalea, eikä mielellään pelkkä kermavaahto.
Kiitos vinkeistä!
Kinuskikissa: Oi, kiitokset! Ihan hämmennyn kehuista 🤭🙂
Lisäys: Kakkujuhlissa itsekin mukana olin nyt, ja kakku oli tosi hyvää kaikkien mielestä. 🙂
pellavapaita: nyt oli kyllä maut kohdallaan kakussa! Voin kuvitella, että tämä on ollut aivan mieletön makuelämys! Kakun ulkonäkökin valumineen konditoria- (ja hääkakku)tasoa!
Taas päällystin kakun tällä täytteellä. Käytin nyt vispikermaa ja ihan ohjeen mukaan kaadoin suklaasulan kerma-rahkavaahtoon enkä ensin pelkkään rahkaan, kuten yleensä olen tehnyt 🙂 Hyvin onnistui 🙂 Vatkasin värjätyn kerman ja rahkan yhdessä vaahdoksi. Hyvin sujui sekin, olen arkaillut tuota, mutta nyt rohkenin tehdä noinkin.
Lilaa pastaväriä käytin annokseen, johon skaalasin kertoimeksi 0,6. Siitä riitti paksu kerros kakun alareunaan ja päälle. (Lisäys: kakun päällä on myös lakukinuski Hopeatoffeesta. Ja valumatkin. )
Joulunpunaisella pastavärillä värjäsin annoksen, johon skaalasin kertoimeksi 0,4. Siitä riitti sopivasti kakun loppujen sivujen peitoksi, kuten galleria-kuvassa näkyy.
En ilmeisesti uskaltanut ”jouluun asti” väriä lisätä, koska värihän on pinkki :/ mutta ehkä se sopii joulunpunaista paremmin tuon lilan (siniharmaan?) kanssa.
Kakussa on vaalea 70% pohja, 3 täyteväliä. Kahdessa Hopeatoffeetäyte ja keskimmäisessä vadelmatäyte, johon paseerasin vadelmat, kun mikään köökki- koneeni ei siemeniä hienonna.
(Synttärisankarin vanhempien häissä vuosia sitten yksi tekemistäni kakuista oli tällainen, paitsi kuorrute oli v.punaista sveitsiläistä marenkivoikreemiä. Kuvakin jossain galleria-osiossa. Lapsi on joskus pohtinut, missä hän oli silloin, kun ”kaikkia kakkuja syötiin ja oli ne häät” 😀 Vaikea ymmärtää, ”ettei ollut vielä missään” 😀 😀 )
Riikka ja pellavapaita: Kiitos taas pellavapaidalle avuliaisuudesta! 🙂
Riikalle: Kuten jo pellavapaita totesikin, niin kyllä tämä kuorrutteenakin käy. Jos valkosuklaan lisääminen kerman joukkoon epäilyttää, niin voi tehdä tuolla pellavapaidan taktiikalla, mutta kyllä se onnistuu myös ihan kuten Kinuskikissa ohjeessa sanoo.
Käyttääkö sitten kuohu vai vispikermaa tässä tapauksessa on kai maku kysymys. Kinuskikissa on ohjeeseen laittanut kuohukerman, mutta onnistut mainiosti vispikermallakin.
Vispikerma ja kuohukerma on käsitelty eri tavoin, ja siinä niiden suurin ero.
Kuohukerma käsitellään pastöroimalla kun taas vispikerma käsitellään iskukuumentamalla.
Vispikerma nimensä mukaisesti vispautuu erinomaisesti ja sitä usein käytetään näissä täytteissä.Itse käytän täytteissä aina vispikermaa.
Kun taas sitten kuohukerma kestää kuumennusta hyvin ja senpä takia siitä tehdään yleensä aina kinuski.
Kinuskikissalla on muuten suuri kermavertailu, jossa on vaahdotusta testattu . Käy lukemassa, mikäli kiinnostaa!
Riikka Koistinen: Kyllä voi. Olen monet kakut kuorruttanut tällä, joskus värjännytkin pastavärillä. Monta kaaostakin tapahtui alkuvuosina, mutta sitten alkoi sujua 🙂 Teen yleensä niin, että sekoitan (miedolla lämmöllä sulatetun) valkosuklaasulan ensin rahkaan ja sitten siihen kulhoon lisään pari kauhallista kermavaahtoa ja sekoittelen rauhallisesti käsin. Lopuksi kippaan tuon seoksen kermavaahdon sekaan ja sekoitan. Ei juoksetu / kökköönny.
Tämä on ihan vaan tämmöinen omaan kokemukseen perustuva juttu; ei tosiaan mitenkään tosi-taiturin vinkki. Eikä ”ohje” ensinkään 😉 Olen vain käynyt aikoinaan ”tosi taistelua” valkosuklaan kera ja jonkinlaisen voiton saanut, niin tekee mieli kertoa 😀
Lisäys: Käytän usein Valion kuohukermaa, satunnaisesti Valion vispikermaa. En osaa sanoa, miten eroaa lopputulos.
Saat kyllä Kissojen ohjeet, kun he ehtivät vastailemaan 😀
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5570 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1779 tähteä
Britakakku
1468 tähteä
Kinuskikissa: Kiitokset 😀
Sitruunakreemi on toden totta aivan ihanan ihanaa! Mietin joka hetki seuraavaa leipomusta sitä käyttäen = olen täysin myyty 😀
-Oli muuten harvinaisen onnistunut täytekakku, hykerrän tyytyväisyyttä 😀