Kategoria: Joulu,  Juustokakut 20.12.2010   121 kommenttia

Valkosuklaa-glögikakku


valkosuklaa_glogikakku1valkosuklaa_glogikakku2valkosuklaa_glogikakku3valkosuklaa_glogikakku4valkosuklaa_glogikakku5valkosuklaa_glogikakku6

Äänestitte viime kuussa joulukuun toivereseptiksi glögijuustokakun. Pitkään mietin, miten glögiä käyttäisin; tekisinkö siitä täytteen vai kiilteen. Lopulta tuli tunne, että juuri tämän kaltaisen kakun haluan teille tänä jouluna toteuttaa, sillä puolukat valkosuklaatäytteessä ovat niin ihana yhdistelmä ja tätä ”liittoa” glögi sopii hyvin täydentämään. Antakaa palautetta, jos haluaisitte ensi jouluksi sellaisen kakun, jossa glögi maistuu täytettä myöten, toteutan sellaisenkin version mielelläni!

Tällainen kakunkoriste on ollut siitä lähtien kokeilulistallani, kun näin vastaavan Cake Dream -blogissa pari vuotta sitten. Olen saanut teiltä pyyntöjäkin, että tekisin ohjeen vastaavan koristeen tekemisestä. Koristeen toteutustekniikka meni arvailun puolelle. Päädyin kokeilemaan kalvoa, jonka avulla koriste onnistui hyvin. Edellytyksenä kuitenkin on oikeanlainen suklaa, joka pysyy muodossaan. Suosittelen Brunbergin tummaa suklaata tai Candy melts -nappeja, joita saa lukuisissa väreissä. Kalvoarkkeja ja meltsejä saa leivontatarvikeliikkeistä.

Pakastepuolukat voi käyttää jäisinä, näin puolukoiden mehu ei pääse maustamaan ja värjäämään täytettä. Puolukoiden tilalla käyvät myös karpalot.

Monet arkailevat syyttä suotta liivatteen käyttöä. Silloin kannattaa hakea rohkaisua vaikkapa liivateohjeesta. Mehukiilteen kanssa on riskinä, että osa kiilteestä vuotaa vuoasta. Itse olen huomannut, että näin käy helpommin reunakalvon kanssa. Ongelman voi estää, kun vuoraa vuoan kauttaaltaan leivinpaperilla tai hyydyttää kiillelientä hieman paksummaksi ennen vuokaan kaatamista.


Pohja:
180 g piparkakkuja
75 g voita tai margariinia

Täyte:
6 liivatelehteä
5 dl kuohukermaa
200 g valkosuklaata
400 g vaniljarahkaa
½ dl vettä
200 g puolukoita tai karpaloita

Kiille:
3 liivatelehteä
3 ½ dl glögiä

Koristeet:
valkoisia Candy melts -nappeja
kanelitankoja
tähtianiksia


Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Peitä sisäreunat reunakalvolla tai sivele niihin ruokaöljyä, jotta kakku irtoaa vuoasta siistimmin. Murskaa piparkakut kaulimella tai tehosekoittimessa. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon piparimurska. Painele seos vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Paloittele suklaa lautaselle tai mikroastiaan ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (n. 200 W) välillä sekoitellen. Yhdistä suklaasula ja vaniljarahka. Lisää seos kermavaahdon joukkoon. Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatelehdet. Lisää täytteeseen. Sekoita joukkoon lopuksi lusikalla tai nuolijalla käännellen puolukat. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa 3 tuntia.

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta ½ dl glögiä kattilassa ja sulata siihen liivatelehdet. Lisää seos lopun glögin joukkoon ja kaada täytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa pari tuntia. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Leikkaa kalvosta kakun kokoinen ympyrä. Piirrä ympyrän ääriviivat kynällä vuoan renkaan sisäreunaa myöten.

Sulata Candy meltsit mikrossa miedolla lämmöllä. Laita pursotuspussiin, jossa on n. 2 mm kokoinen pyöreä tylla.

Pursota kalvolle melts-sulalla ristikko. Tee pursotus nopeasti ja pursota reilusti kalvon reunojen yli, alle voi laittaa suojaksi leivinpaperin.

Käännä yksi reuna ympyrän keskelle ja pidä sitä hetken aikaa paikoillaan, kunnes melts-sula alkaa jähmettyä.

Jätä koriste jähmettymään huoneenlämpöön muutamaksi tunniksi. Irrota kalvo varovasti ja nosta koriste kakun päälle.

Viimeistele koristelu kanelitangoilla ja tähtianiksilla.

Jaa yhteisöpalveluissa

Testasitko? Arvostele resepti!

1 tassu2 tassua3 tassua4 tassua5 tassua

78 arvostelua, keskiarvo 4,08 tassua
Loading ... Loading ...