20.12.2010   147 kommenttia Kategoria: Joulu,  Juusto- ja hyydykekakut
Erityisruokavaliot: -

Valkosuklaa-glögikakku


valkosuklaa glogikakku1valkosuklaa glogikakku2valkosuklaa glogikakku3valkosuklaa glogikakku4valkosuklaa glogikakku5valkosuklaa glogikakku6

Äänestitte viime kuussa joulukuun toivereseptiksi glögijuustokakun. Pitkään mietin, miten glögiä käyttäisin; tekisinkö siitä täytteen vai kiilteen. Lopulta tuli tunne, että juuri tämän kaltaisen kakun haluan teille tänä jouluna toteuttaa, sillä puolukat valkosuklaatäytteessä ovat niin ihana yhdistelmä ja tätä "liittoa" glögi sopii hyvin täydentämään. Antakaa palautetta, jos haluaisitte ensi jouluksi sellaisen kakun, jossa glögi maistuu täytettä myöten, toteutan sellaisenkin version mielelläni!

Tällainen kakunkoriste on ollut siitä lähtien kokeilulistallani, kun näin vastaavan Cake Dream -blogissa pari vuotta sitten. Olen saanut teiltä pyyntöjäkin, että tekisin ohjeen vastaavan koristeen tekemisestä. Koristeen toteutustekniikka meni arvailun puolelle. Päädyin kokeilemaan kalvoa, jonka avulla koriste onnistui hyvin. Edellytyksenä kuitenkin on oikeanlainen suklaa, joka pysyy muodossaan. Suosittelen Brunbergin tummaa suklaata tai Candy melts -nappeja, joita saa lukuisissa väreissä. Kalvoarkkeja ja meltsejä saa leivontatarvikeliikkeistä.

Pakastepuolukat voi käyttää jäisinä, näin puolukoiden mehu ei pääse maustamaan ja värjäämään täytettä. Puolukoiden tilalla käyvät myös karpalot.

Monet arkailevat syyttä suotta liivatteen käyttöä. Silloin kannattaa hakea rohkaisua vaikkapa liivateohjeesta. Mehukiilteen kanssa on riskinä, että osa kiilteestä vuotaa vuoasta. Itse olen huomannut, että näin käy helpommin reunakalvon kanssa. Ongelman voi estää, kun vuoraa vuoan kauttaaltaan leivinpaperilla tai hyydyttää kiillelientä hieman paksummaksi ennen vuokaan kaatamista.

Pohja:
180 g piparkakkuja
75 g voita tai margariinia

Täyte:
6 liivatelehteä
5 dl kuohukermaa
200 g valkosuklaata
400 g vaniljarahkaa
½ dl vettä
200 g puolukoita tai karpaloita

Kiille:
3 liivatelehteä
3 ½ dl glögiä

Koristeet:
valkoisia Candy melts -nappeja
kanelitankoja
tähtianiksia


Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Peitä sisäreunat reunakalvolla tai sivele niihin ruokaöljyä, jotta kakku irtoaa vuoasta siistimmin. Murskaa piparkakut kaulimella tai tehosekoittimessa. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon piparimurska. Painele seos vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Paloittele suklaa lautaselle tai mikroastiaan ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (n. 200 W) välillä sekoitellen. Yhdistä suklaasula ja vaniljarahka. Lisää seos kermavaahdon joukkoon. Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatelehdet. Lisää täytteeseen. Sekoita joukkoon lopuksi lusikalla tai nuolijalla käännellen puolukat. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa 3 tuntia.

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta ½ dl glögiä kattilassa ja sulata siihen liivatelehdet. Lisää seos lopun glögin joukkoon ja kaada täytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa pari tuntia. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Leikkaa kalvosta kakun kokoinen ympyrä. Piirrä ympyrän ääriviivat kynällä vuoan renkaan sisäreunaa myöten.

Sulata Candy meltsit mikrossa miedolla lämmöllä. Laita pursotuspussiin, jossa on n. 2 mm kokoinen pyöreä tylla.

Pursota kalvolle melts-sulalla ristikko. Tee pursotus nopeasti ja pursota reilusti kalvon reunojen yli, alle voi laittaa suojaksi leivinpaperin.

Käännä yksi reuna ympyrän keskelle ja pidä sitä hetken aikaa paikoillaan, kunnes melts-sula alkaa jähmettyä.

Jätä koriste jähmettymään huoneenlämpöön muutamaksi tunniksi. Irrota kalvo varovasti ja nosta koriste kakun päälle.

Viimeistele koristelu kanelitangoilla ja tähtianiksilla.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
96 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

dansukker_taloussokeri

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kesän makein hillokolmikko

hillotrio
Lettujen päälle, pannarin kanssa, kakun väliin... Kinuskikissa julkaisi hillosuosikkinsa!


Kumppanit

punnitse-ja-saasta
meira_leivontatuotteet_kevat

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Uusimmat kommentit

  • Lomalompsaus
    mari-johanna: Siinä on kuvassa oikein aito supisuomalainen suomileffojen elovena -neito! :) Ja eipä ole kädessä oleva…
  • Lomalompsaus
    maris: Jestas sentään, kun vaikuttaa herkulliselta! Vaikka meidän perhepiirissä on totuttu "lompsauttelemaan" erilaisella kesäisellä mansikkakakulla, niin joskus olisi varmaan…
  • Barbapupu-kakku
    Kinuskikissa: Minnasie: tarkoitatko, voiko kakun täyttää edellisenä päivänä? Kyllä voi. Ja kyllä mansikkasosekin pari päivää varmasti säilyy.
  • Vaniljainen pyörrekakku
    Kinuskikissa: Katja: hyvin säilyy jääkaapissa ainakin, jos vaniljamassa käytössä. Koska massan alla on kosteutta eristävä keksipinta, uskoisin kyllä muidenkin massojen kestävän…
  • Toffe
    Kinuskiemo: Kesäinen tervehdys sinulle Toffe sinne Turkuun! :-) Täytyy tunnustaa, että tuo ihana kuva vangitsi huomioni heti ensimmäiseksi. Sitä piti…
  • Barbapupu-kakku
    Minnasie: Nyt tästä taas kysysin, uskaltaako nuo mansikat soseuttaa päivän tai pari aiemmin?
  • Vaniljainen pyörrekakku
    Katja Mustonen: Miten tämä kakku kannattaa säilyttää jääkaapissa jos tekee edellisenä päivänä valmiiksi? Meneekö massa huonoksi?
  • Toffe
    maris: Hei Toffe! Oli todella mielenkiintoista ja mukavaa lukea esittelyäsi. :) Täytyy nyt heti sanoa, että minun piti viime jouluksi…
  • Toffe
    Kinuskikissa: Tervehdys Toffe! Sinut tunnetaan täällä Kinuskiyhteisössä näyttävistä leivonnaisista. Resepteissäsi on aina erityistä jujua ja ajatusta mukana. On helppo yhtyä tuohon…

Kumppanit