Tällä ohjeella saat noin 80 tuulihattua, joista puolessa lohi- ja puolessa porotäyte. Bonuksena lopussa ohje mansikka-kermatuulihattuihin (40 kpl).
26.5.2011
Yhdistä tuorejuustot ja smetana. Jaa seos kahteen kulhoon.
Lohituulihatut
Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi.
Hienonna tilli.
Sekoita lohi ja tilli toiseen tuorejuustopuolikkaaseen.
Laita/pursota nokare täytettä avatun tuulihatun sisään.
Porotuulihatut
Leikkaa poro pieniksi kuutioiksi ja ruohosipuli pieniksi pätkiksi.
Sekoita poro ja ruohosipuli jäljellä olevaan tuorejuustoseokseen.
Laita/pursota nokare täytettä avatun tuulihatun sisään.
Mansikka-kermatuulihatut 🍓
Mausta kerma vaniljasokerilla ja vatkaa vaahdoksi.
Siivuta/halkaise mansikat.
Laita tuulihattujen sisään kermavaahtoa ja mansikkasiivu.
Moi, sain hyvin tuulihatut onnistumaan reseptilläsi, vaikka aloittelija olenkin.
Yhtä juttua haluaisin kysyä: miten saat pursotuskuvion säilymään tuulihatun pinnalla? Mun hatut kohoavat uunissa ja pursotuspinta muuttuu / sulaa tasaiseksi.
Marsupaani: Nämä lienee niitä maku asioita,mikä toiselle on liian vahvaa on toiselle juuri sopivaa. Minä kyllä rohkaisen sinua kokeilemaan,voi varmasti olla ihan tosi hyvää kolmioleipien välissä!
Sopiiko täytteet kolmioleipiin, vai onko liian ”vahvoja” niin isona määränä?
irmeliini: vastasin sinulle tänne: http://www.kinuskikissa.fi/tuulihattutaikina
Olen tehnyt kymmeniä kertoja tuulihattuja tällä ohjeella enkä ennen ole epäonnistunut mutta..Eilen tein 2 annosta jotka onnistuivat oikein hyvin ja päätin tehdä vielä kolmannen satsin vierasvaraksi pakkaseen. Eka annos oli velliä jonka urheasti pursotin pellille ja laitoin uuniin.Olivat kuin Hanna-tädin kakkuja joten heitin lopun taikinan pois ja aloitin alusta varmana siitä että olin kämmännyt määrissä jotenkin.Tarkkaakin tarkemmin sekoittelin uuden annoksen ja sama juttu kävi,velliä jonka heitin pois.Ihmettelin asiaa työporukassa ja sain heti vastauksen että vika oli munissa,liian tuoreita!Olin tosiaan avannut uuden rasian munia kolmatta annosta aloittaessani eli luotan että siitä oli kyse.Tänään valkkasin kaupassa mahd. ”vanhoja” munia ja nyt valmiina 2 uutta annosta supersöpöjä tuulihattuja.
helmi: täytteestä tulee silloin varmaankin löysempi, mutta en osaa sanoa tuleeko liian löysä. Onhan täytteen paksuus vähän makukysymyskin. 🙂
Voikohan täytteeseen käyttää pelkkää jogurttia? Monissa ohjeissa lukee jogurttia ja smetanaa… Jääkö sitten liian veteläksi?…
Onko kukaan testannu näihin sitä kylmäsavulohi tuorejuustoa? Kaipaa varmaan lisää lohta…? Meinailin juhannukseksi tehdä ja näin kaupassa tollasen juusto ja jäin miettimään että mitenhän toimis…
LEIPURIHEPPA:
Kinuskikissa luki toiveesi. Katsotaan, ehtiikö ihan jouluksi. 🙂
Yksi mansikkainen kesäinen täyte tuossa parilla vika rivillä onkin.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5663 tähteä
Maailman paras mutakakku
2833 tähteä
Mokkapalat
2571 tähteä
Brookies
1823 tähteä
Britakakku
1531 tähteä
Eeva: en ole toiminut mitenkään toisin kuin ohjeessa on neuvottu saadakseni pursotusjäljen jäämään näkyviin. Paras tähtitylla, jossa on terävimmät muodot, on Wilton 1M:
https://toivepuoti.kinuskikissa.fi/epages/kk.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Kinuskikissa/Categories/Pursotusv%C3%A4lineet/%22Tyllat%20eli%20pursontinter%C3%A4t%22/%22Isot%20tyllat%22/T%C3%A4htityllat