26.05.2011   68 kommenttia Kategoria: Muut suolapalat
Erityisruokavaliot: Pähkinätön

Lohi- ja porotuulihatut


tuulihatut3tuulihatut2tuulihatut1

Tällä ohjeella saat noin 80 tuulihattua, joista puolessa lohi- ja puolessa porotäyte. Bonuksena lopussa ohje mansikka-kermatuulihattuihin (40 kpl).

Suolaiset tuulihatut poro- ja lohitäytteellä

Taikina:
2 annosta tuulihattutaikinaa

Tuorejuustotäyte:
125 g piparjuurituorejuustoa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
120 g smetanaa

Lohiversio:
150 g kylmäsavulohta
1 ½ dl tillisilppua

Poroversio:
100 g kylmäsavuporoa
1 ½ dl ruohosipulisilppua

Yhdistä tuorejuustot ja smetana. Jaa seos kahteen kulhoon.

Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Hienonna tilli. Sekoita lohi ja tilli toiseen tuorejuustopuolikkaaseen.

Leikkaa poro pieniksi kuutioiksi ja ruohosipuli pieniksi pätkiksi. Sekoita poro ja ruohosipuli jäljellä olevaan tuorejuustoseokseen.

Laita/pursota nokare täytettä avatun tuulihatun sisään.

Mansikka-kermatuulihatut


Mansikka-kermatäyte:
(n. 40 tuulihattuun)
2 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
500 g mansikoita

Mausta kerma vaniljasokerilla ja vatkaa vaahdoksi. Siivuta/halkaise mansikat. Laita tuulihattujen sisään kermavaahtoa ja mansikkasiivu.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
69 tassutusta
Loading...