14.05.2015   7 kommenttia Kategoria: Pikkuleivät
Erityisruokavaliot: Liivatteeton

Suklaakeksit minttu- ja mansikkakreemillä


minttu-mansikka-suklaataytekeksit

Suomalaisten rakastamat Domino-keksit ovat innostaneet näiden suklaakeksien kehittelyä. Varsinkin minttudominoiden reseptiä on paljon pyydetty. Vaihtoehtoisesti voit kokeilla mansikkakreemiä. Katso myös klassisten vaniljatäytteisten keksien ohje.

Suklaakeksit

30 kappaletta

Taikina:

175 g voita tai margariinia
2 ¼ dl sokeria
1 iso muna
4 ½ dl vehnäjauhoja
¾ dl kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria

Mansikkakreemi (30 keksiin):
1 ¾ dl kuohukermaa
4 tl perunajauhoja
2 keltuaista
175 g voita
2 tl vaniljasokeria
2 ½ dl mansikkatomusokeria
(punaista elintarvikeväriä)

Minttukreemi (30 keksiin):
4 tl perunajauhoja
1 dl sokeria
1 ¾ dl kuohukermaa
2 keltuaista
2 tl piparminttuaromia
175 g voita
2 tl vaniljasokeria
sinistä elintarvikeväriä

Pinnalle:
tomusokeria


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää seos muutamassa erässä taikinaan. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan.

Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi. Ota ympyrämuotilla (halkaisija 6 cm) kuvioita. Nosta kuviot pellille leivinpaperin päälle.

Paista 200 asteessa 6-8 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista täytteeksi joko mansikka- tai minttukreemi:

  • Mansikkakreemi: Sekoita kerma ja perunajauhot kattilassa. Lisää joukkoon keltuaiset. Kuumenna liedellä vispilällä sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaahdoksi. Lisää vanilja- ja mansikkatomusokeri. Sekoita joukkoon kiisseli ja halutessasi elintarvikeväri.
  • Minttukreemi: Sekoita perunajauhot ja sokeri kattilassa. Lisää joukkoon kerma ja keltuaiset. Kuumenna liedellä vispilällä sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Ota liedeltä ja sekoita joukkoon piparminttuaromi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljasokeri ja kiisseli. Värjää sinertäväksi elintarvikevärillä.

Täytä keksit mansikka- tai minttukreemillä. Kreemin saa levitettyä siististi, kuten laitat sen pieneen pakastuspussiin ja leikkaat kulmaan aukon. Pursota kreemiä pikkuleivän päälle ja paina toinen pikkuleipä kanneksi.

Säilytä täytekeksit jääkaapissa. Koristele siivilöimällä pinnalle tomusokeria.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
32 tassutusta

Kinuskikumppani

Osallistu kekritempaukseen 8.10. mennessä

Toivepuodin syyskuun arvonta!

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

suomi100