09.11.2017   18 kommenttia Kategoria: Itsenäisyyspäivä,  Klassikot,  Suomi 100,  Täytekakut
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Sinivalkoinen prinsessakakku


Prinsessakakku on rakastettu klassikko, jonka olemme tottuneet näkemään vihreässä asussa. Juhlistan 100-vuotiasta Suomea pukemalla prinsessan sinivalkoiseen itsenäisyyspäiväasuun. Suomea kakussa edustaa värimaailman lisäksi metsämustikan makuinen hilloke, jonka päällä on runsas vaniljatäyte.

Suomi 100 -kakku

Pohja:
5 munaa
sokeria
perunajauhoja
vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta

Mustikkahilloke:
600 g mustikoita
1 ½ dl hillo- tai hillo-marmeladisokeria

Vaniljakiisseli:
1 rkl sokeria
½ dl perunajauhoja
5 dl kevytmaitoa
2 keltuaista
1 vaniljatanko

Muut täyteainekset:

7 dl kuohukermaa
n. 1 ½ dl vaniljakreemijauhetta

Kostutus:
1 dl vettä
1 rkl sitruunamehua
1 ½ tl tomusokeria

Kuorrutus:
(täytevaahdosta erotettu osa)
2 ½ pkt (à 250 g) lumivalkoista vaniljamassaa

Koristelu:
pikeeriä ja sinistä pastaväriä tai sinisiä melts-nappeja
ruusuihin lumivalkoista vaniljamassaa ja sinistä pastaväriä tai turkoosia sokerimassaa
100-kakkukynttilä


Voitele ja korppujauhota vuoka (tässä käytetty irtopohjavuokaa ∅ 22,5-24 cm). Riko munat lasiin. Mittaa toiseen lasiin saman verran sokeria. Tyhjennä sokeri kulhoon. Myös jauhoja tulee yhteensä saman verran kuin munia. Jauhoista puolet on perunajauhoja ja puolet vehnäjauhoja. Yhdistä leivinjauhe jauhojen kanssa. Lisää munat kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Sekoita munavaahtoon jauhoseosta pienissä erissä. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa alatasolla 35-40 minuuttia. Kumoa ja jäähdytä. Muotoile kakkua veitsellä hieman pyöreämmäksi. Leikkaa kolmeen osaan. Kakun alimmaksi tuleva levy voi olla muita paksumpi.

Laita mustikat kattilaan yhdessä hillosokerin kanssa. Keitä noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä kylmässä vesihauteessa ja jääkaapissa viileäksi (voit valmistaa jo edellisenä päivänä).

Sekoita kattilassa sokeri ja perunajauhot. Lisää maito ja keltuaiset. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi sisältä siemenet kattilaan (halutessasi voit laittaa myös tangon puolikkaat kattilaan keittämisen ajaksi makua antamaan). Kuumenna liedellä vispilällä sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Anna jäähtyä viileäksi laittamalla kattila kylmään vesihauteeseen.

Sekoita kostuke vedestä, sitruunamehusta ja tomusokerista.

Tee täyte valmiiksi juuri ennen täyttämistä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Erota noin 2 ½ dl valmista vaahtoa, tämä levitetään myöhemmin kakun pinnalle. Sekoita kermavaahdon joukkoon jäähtynyt vaniljakiisseli. Lisää vaniljakreemijauhetta, kunnes täyte on rakenteeltaan jämäkkää.

Laita ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle. Kostuta sitä muita pohjakerroksia varovaisemmin. Mikäli kakku tarjoillaan vasta seuraavana päivänä, alinta pohjaa ei tarvitse kostuttaa lainkaan, sillä päälle tulevien kerrosten paino ja mustikkahilloke riittävät kostuttamaan pohjan. Levitä päälle kolmannes mustikkahillokkeesta ja vaniljatäytteestä. Jatka näin, kunnes kakussa on kolme pohja- ja täytekerrosta. Kostuta kaksi muuta pohjakerrosta normaalisti. Muotoile päällimmäinen täytekerros keskeltä korkeammaksi, jotta kakulle tulee pallomainen muoto. Kakun muotoa voi korostaa veitsellä painellen ja lopulla täytteellä tasoittaen.


Levitä täytteestä erottamasi kermavaahto kakun päälle. Nosta kakku jääkaappiin noin tunniksi, jotta täytekerrokset jähmettyvät.

Kauli vaniljamassa tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi. Nosta kakun päälle ja painele sen ympärille. Leikkaa pois ylimääräinen osa alareunasta. Tarkemman ohjeen löydät kohdasta kaulittavalla massalla kuorruttaminen.

Valmista pikeeri erillisen ohjeen mukaan ja värjää se siniseksi. Laita pieneen pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla. Pursota kiehkuroita kakun pinnalle.

Tee ruusut erillisen ohjeen mukaan siniseksi värjätystä massasta. Voit tehdä samalla tekniikalla isompiakin ruusuja ja yhdistellä kakkuun eri kokoja. Aseta ruusut kakun päälle juuri ennen tarjoilua. Ruusut voit tehdä valmiiksi viikkojakin etukäteen.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
17 tassutusta

Kinuskikumppani

10-vuotisale Toivepuodissa 30.11. saakka

Toivepuodin marraskuun arvonta



Kinuskikissan Toivepuoti on Suomi 100 -teemassa kiinni erilaisilla sinivalkoisilla tuotteilla. Tämän kuun arvonnassa voi voittaa sinistä sokerimassaa, pienen Suomi-muotin, Suomi 100 -lautasliinoja, kakkukynttilät ja ilmapalloja.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

suomi100

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit