26.10.2010   41 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Maidoton

Reilu suklaa-appelsiinikakku


Tällä viikolla vietetään Reilun kaupan viikkoa. Reilun kaupan yhteydessä voisi puhua myös lähiruoasta ja luomusta - ja yleisemmin eettisestä ja vastuullisesta kuluttamisesta. Haastoin itseni miettimään, miten voisin paremmin tuoda näitä "hyvää tekeviä" tuotteita leivontaani.

Eettinen kuluttaminen on kuitenkin yhteinen talkoo, joten kutsun teidät mukaan ideoimaan fiksumpaa arkea. Jos jokainen korvaisi vaikkapa yhden arkisen tuotteen reilulla tai luomulla vaihtoehdolla, saataisiin yhdessä paljon hyvää aikaan. Kuka ottaa haasteen vastaan ja kertoo Kinuskifoorumilla (kts. täältä Haaste Kinuskeille) omasta vaihdokistaan? Itse olen tällä päivämäärällä päättänyt, että sokereista, jauhoista ja kananmunista käytän jatkossa mahdollisuuksien mukaan vain luomua/reilua.

Aiheeseen liittyviä linkkejä:

Vinkki maidottomaan versioon: korvaa tuorejuusto vastaavalla soijavalmisteella ja raasta täytteeseen 2-3 appelsiinin kuori. Käytä margariinin tilalla maidotonta margariinia (esim. Keiju). Maidotonta tummaa suklaata saa mm. ekokaupoista ja joistain ruokakaupoista (merkki Plamil).

Pohja:
150 g Reilun kaupan spelttikeksejä, maku appelsiini-suklaa (Pirkka)
50 g margariinia tai voita

Täyte:
1 ½ Reilun kaupan appelsiinia
300 g vaahtoutuvaa soijavispiä, luomu (SoyaToo!)
350 g maidotonta tummaa suklaata (Plamil)
400 g appelsiinituorejuustoa
1 dl Reilun kaupan ruokokidesokeria (Dansukker)

Päälle:
1 ½ appelsiinia
(1 kokonainen appelsiini)
muutama pala tummaa suklaata

Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Kierrä vuoan sisäreunan ympärille reunakalvo - näin kakun saa irtoamaan siistimmin vuoasta. Muita vaihtoehtoja on leikata reunus leivinpaperista tai sivellä sisäreunoille ruokaöljyä.

Murskaa keksit tehosekoittimessa tai minigrip-pussin sisällä kaulimella. Sulata margariini kattilassa ja lisää joukkoon keksimurska. Sekoita tasaiseksi. Painele seos vuoan pohjalle.

Kuori appelsiinit (3 kpl) huolellisesti ja erottele lohkot. Leikkaa puolet appelsiineista paloiksi täytettä varten. Säästä loput kakun päälle.

Vaahdota soijavispi. Huom: vispi vaahtoutuu kunnolla vain, kun se on jääkaappikylmää. Varaudu myös siihen, että vaahtoutuminen kestää kauemmin kuin kerman kanssa.

Sulata tumma suklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Yhdistä suklaasula tuorejuuston kanssa. Sekoita suklaa-tuorejuusto soijavaahtoon.

Lisää ruokokidesokeri ja appelsiininpalat. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta lastalla. Anna kakun hyytyä jääkaapissa n. kolme tuntia.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Koristele kakku appelsiininlohkoilla. Lohkot eivät ole kovin kauniita sellaisinaan. Hyödynsinkin Sanna-serkkuni hyvää ideaa halkaista lohkot pituussuunnassa siten, että hedelmäliha tulee esiin. Näin lohkoista tulee ohuempia ja ne on helpompi asetella limittäin kakun päälle.

Keskelle leikkasin päädyn yhdestä appelsiinista. Kakun voi koristella myös leikkaamalla appelsiinista siksak-kuviolla kaksi puolikasta. Koristelun viimeistelyyn voi hyödyntää täytteestä ylijäänyttä suklaata.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
14 tassutusta

Kinuskikumppani

Mustikasta on moneksi!



Nämä ja muut herkut löydät mustikkaresepteistä.

Toivepuodin heinäkuun arvonta!



Arvontapalkintoina heinäkuussa kirsikan makuinen aromi ja kukkapursotussetti.

Kinuskikissa taikoo klassikoita

Kinuskikissan signeeraamat Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon -kirjat löydät Toivepuodista »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

suomi100

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat
valio-tammikuu