26.10.2010   41 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Maidoton

Reilu suklaa-appelsiinikakku


Tällä viikolla vietetään Reilun kaupan viikkoa. Reilun kaupan yhteydessä voisi puhua myös lähiruoasta ja luomusta - ja yleisemmin eettisestä ja vastuullisesta kuluttamisesta. Haastoin itseni miettimään, miten voisin paremmin tuoda näitä "hyvää tekeviä" tuotteita leivontaani.

Eettinen kuluttaminen on kuitenkin yhteinen talkoo, joten kutsun teidät mukaan ideoimaan fiksumpaa arkea. Jos jokainen korvaisi vaikkapa yhden arkisen tuotteen reilulla tai luomulla vaihtoehdolla, saataisiin yhdessä paljon hyvää aikaan. Kuka ottaa haasteen vastaan ja kertoo Kinuskifoorumilla (kts. täältä Haaste Kinuskeille) omasta vaihdokistaan? Itse olen tällä päivämäärällä päättänyt, että sokereista, jauhoista ja kananmunista käytän jatkossa mahdollisuuksien mukaan vain luomua/reilua.

Aiheeseen liittyviä linkkejä:

Vinkki maidottomaan versioon: korvaa tuorejuusto vastaavalla soijavalmisteella ja raasta täytteeseen 2-3 appelsiinin kuori. Käytä margariinin tilalla maidotonta margariinia (esim. Keiju). Maidotonta tummaa suklaata saa mm. ekokaupoista ja joistain ruokakaupoista (merkki Plamil).

Pohja:
150 g Reilun kaupan spelttikeksejä, maku appelsiini-suklaa (Pirkka)
50 g margariinia tai voita

Täyte:
1 ½ Reilun kaupan appelsiinia
300 g vaahtoutuvaa soijavispiä, luomu (SoyaToo!)
350 g maidotonta tummaa suklaata (Plamil)
400 g appelsiinituorejuustoa
1 dl Reilun kaupan ruokokidesokeria (Dansukker)

Päälle:
1 ½ appelsiinia
(1 kokonainen appelsiini)
muutama pala tummaa suklaata

Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Kierrä vuoan sisäreunan ympärille reunakalvo - näin kakun saa irtoamaan siistimmin vuoasta. Muita vaihtoehtoja on leikata reunus leivinpaperista tai sivellä sisäreunoille ruokaöljyä.

Murskaa keksit tehosekoittimessa tai minigrip-pussin sisällä kaulimella. Sulata margariini kattilassa ja lisää joukkoon keksimurska. Sekoita tasaiseksi. Painele seos vuoan pohjalle.

Kuori appelsiinit (3 kpl) huolellisesti ja erottele lohkot. Leikkaa puolet appelsiineista paloiksi täytettä varten. Säästä loput kakun päälle.

Vaahdota soijavispi. Huom: vispi vaahtoutuu kunnolla vain, kun se on jääkaappikylmää. Varaudu myös siihen, että vaahtoutuminen kestää kauemmin kuin kerman kanssa.

Sulata tumma suklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Yhdistä suklaasula tuorejuuston kanssa. Sekoita suklaa-tuorejuusto soijavaahtoon.

Lisää ruokokidesokeri ja appelsiininpalat. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta lastalla. Anna kakun hyytyä jääkaapissa n. kolme tuntia.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Koristele kakku appelsiininlohkoilla. Lohkot eivät ole kovin kauniita sellaisinaan. Hyödynsinkin Sanna-serkkuni hyvää ideaa halkaista lohkot pituussuunnassa siten, että hedelmäliha tulee esiin. Näin lohkoista tulee ohuempia ja ne on helpompi asetella limittäin kakun päälle.

Keskelle leikkasin päädyn yhdestä appelsiinista. Kakun voi koristella myös leikkaamalla appelsiinista siksak-kuviolla kaksi puolikasta. Koristelun viimeistelyyn voi hyödyntää täytteestä ylijäänyttä suklaata.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
8 tassutusta

Kinuskikumppani

Kts. lisää reseptejä osioista Pääsiäinen » ja Kevät »

Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentin, joka ilahdutti, hyödytti tai herätti keskustelua.
Kiitos Jennikatariina,
että löysit tämän vanhan suklaa-
sitruunakakun
ohjeen: "Aivan ihana
resepti! Kakku aivan sulaa suussa,
eikä ole yhtään liian makea!
Tämä menee ehdottomasti
vakioleipomusten
listalle."

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

suomi100

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Smoothie-kakku
    melchu: Terveisiä osastolta 'kantapään kautta'. Jos käytätte pakastemarjoja (mulla oli 750g pelkkää pakastemarjaa), sulattakaa ne marjat kunnolla ennen kuin rupeatte tätä…
  • Liinukka
    maris: Moikka liinukka! Leipomustesi kautta minulle oli muodostunut sinusta kuva varsinaisena maailmanmatkaajana. Ja tämä esittelysi osoitti mielikuvani oikeaksi. Minusta on tosi…
  • Lakritsaiset keksileivokset
    mari-johanna: Wau, englannin lakujen ystävän unelmaherkku! :) Kerrassaan hauskat, vaikka lasten juhliin, vappuun tai no, ihan vaikka minne. Taidatte…
  • Kreikkalaiset pääsiäiskeksit
    mari-johanna: Näitä olen jo muutaman päivän ihaillut, että onpas kivan yksinkertaiset ja vähän erilaiset pikkuleivät. Vois varmaan kokeilla pääsiäisen aikaan…
  • Liinukka
    mari-johanna: Hei liinukka! Kivaa että sinäkin tulit meille muille esittäytymään ja ajatuksistasi kertomaan! :) Voi,Ranska on yksi lempimaitani, olen…

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat