09.05.2016   15 kommenttia Kategoria: Makuja maailmalta,  Täytekakut
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Red Velvet -kakku


red-velvet-kakku

red-velvet-kakku-2

Red Velvet -kakkureseptin saaminen tähän pisteeseen on ollut monen vuoden prosessi. Ensimmäistä kertaa julkaisin punaisen Red Velvet -kakkupohjan ohjeen pari vuotta sitten. Palautteen vuoksi otin ohjeen uudelleen työn alle tänä keväänä ja huomasin, että resepti onkin hyvin herkkä vaihtelulle. Lopulta monen kokeilun kautta selvisi, mitkä vaiheet ovat kriittisiä, jotta kakkupohja säilyttää hehkuvan punaisen sävynsä uunissa. Samalla reseptin ainesosia tuli rukattua uuteen uskoon. Nyt olen siihen erittäin tyytyväinen, ihanan mehevä pohja!

Myös kreemitäyte on käynyt aikamoisen mankelin läpi. Se ei ole minusta liian raskas tai tuorejuustoinen. Ehkä salaisuus on voin ja tuorejuuston suhde ja tomusokerin määrä (minulla melko maltillinen). Pensasmustikat sopivat hyvin amerikkalaishenkiseen kakkuun ja raikastavat mansikoiden kanssa kokonaisuutta. Tällä kakulla herkutellaan meillä varmasti vielä monet kerrat!

Red Velvet -naked cake

Pohja:
Red Velvet -kakkupohja

Kostutus:
1 ¾ dl maitoa

Kreemitäyte ja -pursotukset:
400 g Philadelphia-tuorejuustoa
200 g voita
2 dl tomusokeria
1 ½ tl vaniljauutetta

Pinnalle:
250 g pensasmustikoita
1 karambola
mansikoita


Valmista kakkupohja erillisen ohjeen mukaan. Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa kolmeen osaan.

red-velvet-kakkupohja-vaihe-3 red-velvet-kakkupohja-vaihe-6

Ota tuorejuusto ja voi ajoissa jääkaapista, jotta ne pehmentyvät huoneenlämpöisiksi. Notkista voi kuohkeaksi vatkaimella sekoittaen. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää tomusokeria vähän kerrassaan. Sekoita lopuksi joukkoon vaniljauute. Anna täytteen jähmettyä jääkaapisssa noin tunti. Varo kuitenkin viilentämästä sitä liikaa, jotta kreemi säilyy pursotettavana.

red-velvet-kakku-vaihe red-velvet-kakku-vaihe-2

Laita täyte pursotuspussiin, jossa tähtitylla. Täytteen voi levittää myös lastalla, mutta nakukakussa pursotettu täyte näyttää siistimmältä.

Laita ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle. Kostuta maidolla. Pursota päälle kreemiä. Tee seuraava kerros samaan tapaan. Laita päällimmäiseksi kolmas pohjalevy. Kostuta ja pursota reunoille ruusukkeita.

red-velvet-kakku-vaihe-3 red-velvet-kakku-vaihe-4

Peitä päällinen pensasmustikoilla. Leikkaa karambola ja mansikat siivuiksi. Koristele niillä kakun päällinen ja/tai reunat.

red-velvet-kakku-vaihe-5 red-velvet-kakku-vaihe-6

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
44 tassutusta

Kinuskikumppani

Viikon kommentti

Tämän Kinuskin kommentti ilahdutti, hyödytti ja herätti keskustelua.
Kiitos eifer!
Ratkaisit kekseliäästi vuokaongelman,
kun piti saada korkea ja kapea kakku.
Valkosuklaaputouskakun vuokana
toimi onnistuneesti kattila.
Vinkiksi muillekin!

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat
suomi100

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Valkosuklaaputouskakku
    puuris: Haluaisin kokeilla tehdä valuvan kuorrutteen Candy Melts -napeilla, koska kakun pitäisi olla laktoositon ja laktoositonta valkosuklaata ei ole. Voiko Candy…
  • Efektikuorrute (Mirror glaze)
    Mansikkasuukko: Kuorrutettava pinta oli suklaamoussea mutta kuorrutus tosiaan sameni yön aikana. Jännä juttu tosin kävi, että kuorrute kirkastui melkoisesti huoneenlämmössä kun…
  • Valkosuklaaputouskakku
    Kinuskikissa: eifer: hih, hauskaa että onnistui! Huomioin sinut viikon kommentoijana. Tämä oli hyvä vinkki meille kaikille! :)
  • Suklaaputouskakku
    Kinuskikissa: Rellevi: jääkaappisäilytys parantaa kakun rakennetta ja varsinkin suklaata sisältävissä pohjissa levyjä on helpompi operoida kylminä. Vehnäjauhot voi korvata gluteenittomalla jauhoseoksella.…
  • Suklaamuffinssit sateenkaaripursotuksella (G, L)
    Kinuskikissa: Emiliamo: en pakastaisi kermavaahtoa vaan kuorruttaisin sulattamisen jälkeen.

Kumppanit

valio-tammikuu