09.05.2016   15 kommenttia Kategoria: Makuja maailmalta,  Täytekakut
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Red Velvet -kakku


red-velvet-kakku

red-velvet-kakku-2

Red Velvet -kakkureseptin saaminen tähän pisteeseen on ollut monen vuoden prosessi. Ensimmäistä kertaa julkaisin punaisen Red Velvet -kakkupohjan ohjeen pari vuotta sitten. Palautteen vuoksi otin ohjeen uudelleen työn alle tänä keväänä ja huomasin, että resepti onkin hyvin herkkä vaihtelulle. Lopulta monen kokeilun kautta selvisi, mitkä vaiheet ovat kriittisiä, jotta kakkupohja säilyttää hehkuvan punaisen sävynsä uunissa. Samalla reseptin ainesosia tuli rukattua uuteen uskoon. Nyt olen siihen erittäin tyytyväinen, ihanan mehevä pohja!

Myös kreemitäyte on käynyt aikamoisen mankelin läpi. Se ei ole minusta liian raskas tai tuorejuustoinen. Ehkä salaisuus on voin ja tuorejuuston suhde ja tomusokerin määrä (minulla melko maltillinen). Pensasmustikat sopivat hyvin amerikkalaishenkiseen kakkuun ja raikastavat mansikoiden kanssa kokonaisuutta. Tällä kakulla herkutellaan meillä varmasti vielä monet kerrat!

Red Velvet -naked cake

Pohja:
Red Velvet -kakkupohja

Kostutus:
1 ¾ dl maitoa

Kreemitäyte ja -pursotukset:
400 g Philadelphia-tuorejuustoa
200 g voita
2 dl tomusokeria
1 ½ tl vaniljauutetta

Pinnalle:
250 g pensasmustikoita
1 karambola
mansikoita


Valmista kakkupohja erillisen ohjeen mukaan. Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa kolmeen osaan.

red-velvet-kakkupohja-vaihe-3 red-velvet-kakkupohja-vaihe-6

Ota tuorejuusto ja voi ajoissa jääkaapista, jotta ne pehmentyvät huoneenlämpöisiksi. Notkista voi kuohkeaksi vatkaimella sekoittaen. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää tomusokeria vähän kerrassaan. Sekoita lopuksi joukkoon vaniljauute. Anna täytteen jähmettyä jääkaapisssa noin tunti. Varo kuitenkin viilentämästä sitä liikaa, jotta kreemi säilyy pursotettavana.

red-velvet-kakku-vaihe red-velvet-kakku-vaihe-2

Laita täyte pursotuspussiin, jossa tähtitylla. Täytteen voi levittää myös lastalla, mutta nakukakussa pursotettu täyte näyttää siistimmältä.

Laita ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle. Kostuta maidolla. Pursota päälle kreemiä. Tee seuraava kerros samaan tapaan. Laita päällimmäiseksi kolmas pohjalevy. Kostuta ja pursota reunoille ruusukkeita.

red-velvet-kakku-vaihe-3 red-velvet-kakku-vaihe-4

Peitä päällinen pensasmustikoilla. Leikkaa karambola ja mansikat siivuiksi. Koristele niillä kakun päällinen ja/tai reunat.

red-velvet-kakku-vaihe-5 red-velvet-kakku-vaihe-6

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
47 tassutusta

Kinuskikumppani

Osallistu kekritempaukseen 8.10. mennessä

Toivepuodin syyskuun arvonta!

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

valio-tammikuu
meira_leivontatuotteet_kevat

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

suomi100