05.09.2010   61 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Makeat piirakat,  Syksy
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton

Puoloffee-piiras


puoloffee1puoloffee2

Monelle lienee tuttu banoffee-piiras, jossa keksipohjaan yhdistyy kondensoidusta maidosta keitetty "toffee", kermavaahto ja banaanit. Minä päätin unohtaa banaanit ja kasata päälle sen sijaan kirpeän puolukkakeon. Happaman ja makean yhdistelmä on jälleen kerran lyömätön. Kondensoitua maitoa ei kannata alkaa itse keitellä, sillä ainakin pääkaupunkiseudulla sitä löytyy nykyään valmiiksi keitettynä jopa tavallisista ruokakaupoista. Keittelyohjekin löytyy, kun katsastat karpalo-toffeekakun reseptin.

Vinkki 1: Jos et löydä valmiiksi toffeeksi keitettyä kondensoitua maitoa, voit tehdä toffeen itse: Irrota etiketti tölkistä ja laita kattilaan kiehuvaan veteen kahdeksi tunnniksi. Huolehdi, että vesi peittää purkin koko keittämisen ajan, eli lisää vettä tarvittaessa. Veden tulee selvästi kiehua, mutta kiehumisen ei tarvitse olla voimakasta.
Vinkki 2: Kokeile piiraaseen muitakin makuja: vadelmia, mansikoita tai hedelmiä.

Toffee-puolukkapiiras

Pohja:
250 g digestive- tai kaurakeksejä (myös gluteenittomat käyvät)
100 g voita tai margariinia

Täyte:
1 tlk (397 g) keitettyä kondensoitua maitoa
2 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl cappuccino-pikakahvijauhetta
3 dl puolukoita

Päälle:

keksimuruja
tomusokeria


Peitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Sivele talouspaperilla öljyä vuoan reunojen alaosaan. Murskaa kaurakeksit. Sulata rasva kattilassa ja sekoita keksimurska joukkoon. Levitä muruseosta vuoan pohjalle ja painele sormilla auttaen parin sentin matkalta reunoille. Anna pohjan kovettua jonkin aikaa jääkaapissa.

Levitä kondensoidusta maidosta keitetty kinuski pohjan päälle.

Sekoita kerman joukkoon vaniljasokeri ja kahvijauhe. Vatkaa vaahdoksi. Levitä kinuskin päälle.

Kasaa pinnalle puolukoita ja ripottele koristeeksi keksimuruja. Sihtaa päälle tomusokeria. Irrota vuoan reunus ja siirrä piiras tarjoilulautaselle. Tarjoile viimeistään parin tunnin sisällä.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
43 tassutusta

Kinuskikumppani

11376_SS_Kinuskik_Fariinimarengit_iso

Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentin, joka ilahdutti, hyödytti tai herätti keskustelua.
Hyödyllistä tietoa marenkirullasta
LISSYLTÄ: "Yleensä marenkirullaan ei
tule kuorrutetta tai se leivotaan Britan
tapaan eli pohjalle ripotellaan
mantelilastuja. Kun pohja
kumotaan, mantelilastut
jää päällimmäiseksi."

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat
kinuskikissa-tammi-helmi-2017

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Laskiaispullapiirakka
    Lissy: Onpas kaunis !!!!
  • Laskiaispullapiirakka
    sininen: Telma: Valiolla :).
  • Laskiaispullapiirakka
    Telma: Ihana pullakakku! Kenellä valmistajalla on kinuskituorejuustoa? Ei ole sattunut omaan silmään tuorejuustohyllyllä :)
  • Laskiaispullapiirakka
    Miukku: Onpa korea pullakakkunen. Kunpa osaisi itsekin tehdä pullataikinasta yhtä kaunista jälkeä. Taidokkaasti tehty.
  • Laktoositon karpalo-valkosuklaa
    Kinuskikissa: IirisL: tarkkaa säilyvyysaikaa en uskalla luvata, mutta suklaan voi hyvin myös pakastaa. Sillä tavoin ainakin säilyy kuukausia! :)

Kumppanit

punnitse-ja-saasta
suomi100