Kategoria: Makeat piirakat 05.09.2010   56 kommenttia

Puoloffee-piiras

puoloffee1puoloffee2

Monelle lienee tuttu banoffee-piiras, jossa keksipohjaan yhdistyy kondensoidusta maidosta keitetty “toffee”, kermavaahto ja banaanit. Minä päätin unohtaa banaanit ja kasata päälle sen sijaan kirpeän puolukkakeon. Happaman ja makean yhdistelmä on jälleen kerran lyömätön. Kondensoitua maitoa ei kannata alkaa itse keitellä, sillä ainakin pääkaupunkiseudulla sitä löytyy nykyään valmiiksi keitettynä jopa tavallisista ruokakaupoista. Keittelyohjekin löytyy, kun katsastat karpalo-toffeekakun reseptin.


Pohja:
250 g kaurakeksejä
100 g voita tai margariinia

Täyte:
1 tlk (397 g) keitettyä kondensoitua maitoa
2 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl cappuccino-pikakahvijauhetta
3 dl puolukoita

Päälle:

keksimuruja
tomusokeria


Peitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Sivele talouspaperilla öljyä vuoan reunojen alaosaan. Murskaa kaurakeksit. Sulata rasva kattilassa ja sekoita keksimurska joukkoon. Levitä muruseosta vuoan pohjalle ja painele sormilla auttaen parin sentin matkalta reunoille. Anna pohjan kovettua jonkin aikaa jääkaapissa.

Levitä kondensoidusta maidosta keitetty kinuski pohjan päälle.

Sekoita kerman joukkoon vaniljasokeri ja kahvijauhe. Vatkaa vaahdoksi. Levitä kinuskin päälle.

Kasaa pinnalle puolukoita ja ripottele koristeeksi keksimuruja. Sihtaa päälle tomusokeria. Irrota vuoan reunus ja siirrä piiras tarjoilulautaselle. Tarjoile viimeistään parin tunnin sisällä.

Jaa yhteisöpalveluissa

Testasitko? Arvostele resepti!

1 tassu2 tassua3 tassua4 tassua5 tassua

20 arvostelua, keskiarvo 3,95 tassua
Loading ... Loading ...