05.09.2010   62 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Makeat piirakat,  Syksy
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton

Puoloffee-piiras


Monelle lienee tuttu banoffee-piiras, jossa keksipohjaan yhdistyy kondensoidusta maidosta keitetty "toffee", kermavaahto ja banaanit. Minä päätin unohtaa banaanit ja kasata päälle sen sijaan kirpeän puolukkakeon. Happaman ja makean yhdistelmä on jälleen kerran lyömätön. Kondensoitua maitoa ei kannata alkaa itse keitellä, sillä ainakin pääkaupunkiseudulla sitä löytyy nykyään valmiiksi keitettynä jopa tavallisista ruokakaupoista. Keittelyohjekin löytyy, kun katsastat karpalo-toffeekakun reseptin.

Vinkki 1: Jos et löydä valmiiksi toffeeksi keitettyä kondensoitua maitoa, voit tehdä toffeen itse: Irrota etiketti tölkistä ja laita kattilaan kiehuvaan veteen kahdeksi tunnniksi. Huolehdi, että vesi peittää purkin koko keittämisen ajan, eli lisää vettä tarvittaessa. Veden tulee selvästi kiehua, mutta kiehumisen ei tarvitse olla voimakasta.
Vinkki 2: Kokeile piiraaseen muitakin makuja: vadelmia, mansikoita tai hedelmiä.

Toffee-puolukkapiiras

Pohja:
250 g digestive- tai kaurakeksejä (myös gluteenittomat käyvät)
100 g voita tai margariinia

Täyte:
1 tlk (397 g) keitettyä kondensoitua maitoa
2 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl cappuccino-pikakahvijauhetta
3 dl puolukoita

Päälle:

keksimuruja
tomusokeria


Peitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Sivele talouspaperilla öljyä vuoan reunojen alaosaan. Murskaa kaurakeksit. Sulata rasva kattilassa ja sekoita keksimurska joukkoon. Levitä muruseosta vuoan pohjalle ja painele sormilla auttaen parin sentin matkalta reunoille. Anna pohjan kovettua jonkin aikaa jääkaapissa.

Levitä kondensoidusta maidosta keitetty kinuski pohjan päälle.

Sekoita kerman joukkoon vaniljasokeri ja kahvijauhe. Vatkaa vaahdoksi. Levitä kinuskin päälle.

Kasaa pinnalle puolukoita ja ripottele koristeeksi keksimuruja. Sihtaa päälle tomusokeria. Irrota vuoan reunus ja siirrä piiras tarjoilulautaselle. Tarjoile viimeistään parin tunnin sisällä.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
64 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissan tervehdys

Hyvää uutta leivontavuotta, sinä lukija! Kyselin teiltä arvontasivulla reseptitoiveita tammikuulle. Käykää ilmaisemassa tahtonne siellä! :) Alkuvuosi painottuu näillä näkymin hieman enemmän suolaiseen leivontaan ja myös kevyempien herkkujen kategoria täydentyy uusilla ohjeilla. Vuosi 2018 pitää sisällään myös uuden teeman Unelmien Talo&Koti -lehdessä, joka julkaisee Kinuskikissan leivontakoulua. Leivontakoulun resepteissä yhdistellään erilaisia klassikoita meiltä ja maailmalta. Tammikuun numerossa toisiinsa sulautuvat red velvet cake ja suklainen brownies. Siinäpä siis herkullista lukuvinkkiä vuoden alkajaisiksi! :)

Kommentoi »   Aiemmat tervehdykset »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Toivepuodin tammikuun arvonta



Tammikuun arvonnassa palkintona Wiltonin sydänvuoka, päivänkakkara-lautasia sekä keväisiä lehti-lautasliinoja.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit