14.05.2016   8 kommenttia Kategoria: Voileipäkakut
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

Pulled pork -voileipäkakku


Ruokaisa voileipäkakku koostuu ruisleivistä ja pulled pork -täytteestä. Leipien ja täytteen yhdistelmä on niin tukeva, että liivatetta ei tarvita. Kun kakku kootaan kulhoon, se muotoutuu kauniin pyöreäksi ja tasaiseksi. Näin kuorruttaminenkin hoituu yksinkertaisella tavalla peittämällä pinta kinkkusiivuilla. Pinnasta tulee näyttävämpi, kun valitsee tummareunaisia, pieniä kinkkisiivuja. Pulled pork -lihan tilalle sopii melkein mikä tahansa muukin täyte: kinkku, meetvursti, soijarouhe, tonnikala.

Vinkki: Vaihda gluteenittomassa ruokavaliossa leipien tilalle sopiva vaihtoehto. Katso täältä gluteenittomien leipien vertailu.

Pohja:
720 g ruisvuokaleipäviipaleita

Kostutus:

1 ¼ dl maitoa

Täyte:

600 g yrttituorejuustoa
n. 1 ½ valkosipulinkynttä (maun mukaan)
2 pientä punaista paprikaa
2 maustekurkkua
1 pieni punasipuli
375 g valmiiksi kypsennettyä pulled pork -lihaa
¾ dl chilikastiketta (esim. Heinz)

Koristelu:
150 g kultakinkkua
tuorejuustoa
kirsikkatomaatteja
ruohosipulia
persiljaa


Vuoraa pyöreäpohjainen kulho (lasinen tai muovinen, tilavuus noin 2,5 l) tuorekelmulla.

Valmista ensin täyte. Sekoita tuorejuuston joukkoon murskattu valkosipuli. Pilko paprika ja maustekurkku pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli. Leikkaa liha pienemmiksi paloiksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Jos haluat selkeästi tulisen täytteen, voit laittaa chilikastiketta enemmänkin. Huomioi, että kastikkeiden vahvuuksissa on merkkikohtaisia eroja. Leikkaa leipäviipaleista ohuelti reunat pois.

pulled-pork-voileipakakku-vaihe-2 pulled-pork-voileipakakku-vaihe-4

Leikkaa viipaleista sopivia paloja ja peitä niillä kulhon pohja (ei kuitenkaan kulhon reunoja). Kostuta maidolla. Levitä päälle täytettä. Jatka leipä- ja täytekerrosten vuorottelulla, kunnes täytekerroksia on kolme. Päällimmäiseksi tulee leipäkerros. Muista kostutus! Huomaa, että leivän ja näin ollen myös kostukkeen menekki riippuu jonkin verran kulhon muodosta. Anna kakun seistä jääkaapissa muutama tunti tai mielellään seuraavaan päivään.

pulled-pork-voileipakakku-vaihe pulled-pork-voileipakakku-vaihe-3
pulled-pork-voileipakakku-vaihe-5 pulled-pork-voileipakakku-vaihe-6

Kumoa kakku tarjoilulautasen päälle. Poista kelmu ympäriltä. Peitä kakun pinta kinkkusiivuilla. Tarvittaessa voit käyttää liimana tuorejuustoa. Halkaise kirsikkatomaatit ja kiinnitä ne tuorejuustolla kakun alareunaan.

pulled-pork-voileipakakku-vaihe-7

Ripottele pinnalle silputtua ruohosipulia. Laita kakun päälle yksi halkaistu kirsikkatomaatti ja asettele sen ympärille persiljaruusukkeita.

pulled-pork-voileipakakku-vaihe-8 pulled-pork-voileipakakku-vaihe-9

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
95 tassutusta

Kinuskikumppani

10-vuotisale Toivepuodissa 30.11. saakka

Toivepuodin marraskuun arvonta



Kinuskikissan Toivepuoti on Suomi 100 -teemassa kiinni erilaisilla sinivalkoisilla tuotteilla. Tämän kuun arvonnassa voi voittaa sinistä sokerimassaa, pienen Suomi-muotin, Suomi 100 -lautasliinoja, kakkukynttilät ja ilmapalloja.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

suomi100

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit