
12.4.2008

TAIKINA. Mittaa voi kattilaan ja keitä, kunnes väri on vaaleanruskea. Katso Lue lisää -kohdan linkistä tarkempi ohje ja video voin ruskistamisesta.
Ota kattila liedeltä, lisää sokeri ja anna jäähtyä sekoittelematta huoneenlämpöiseksi. Sekoita jäähtyneenä.
Kaada voi-sokeriseos kulhoon. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja sekoita ne vatkaimella voi-sokeriseokseen.
Nosta taikina jääkaappiin, kunnes se on viileää, mutta ei kivikovaa. Näin taikina irtoaa helpommin lusikasta.
Painele taikinaa lusikkapesään ja vedä pikkuleipä sormilla irti. Laita leivinpaperille tasainen puoli peltiä vasten.
Paista 175 asteessa 10-12 minuuttia. Lusikkaleipien ohut ulkoreuna on herkkä palamaan, joten vahdi paistumista tarkasti. Anna jäähtyä.
TÄYTE. Levitä pikkuleivän sileälle pinnalle pähkinäsuklaalevitettä ja paina toinen puolisko päälle.
PINNALLE. Siivilöi jäähtyneelle pinnalle tomusokeria.
Säilytä pikkuleivät jääkaapissa.
Leivoin näitä, mutta pikkuleivät ovat todella hauraita ja lohkeavat helposti. Seurasin ohjetta tarkasti, mutta ilmeisesti jotain tein väärin.
Illauraa: Jotenkin nyt ajattelisin, että 200 g riittäisi tähän määrään, eihän niiden kahden pikkuleivän väliin nyt kuitenkaan järjettömästi sitä nutellaa mene.
Ellet sitten tee kauhan kokoisia pikkuleipiä…. 🙂
No, vitsit vitsinä, mutta mutu – tuntumalla sanoisin että 200 g pääsee pitkälle.
Varmaa kokemus pohjaa ei asiasta kyllä nyt ole!
Ihanaa juhannusta sinulle! 🙂
Osaatko sanoa minkä verran suunnilleen menee Nutellaa 25 lusikkaleivän ohjeeseen? Kaapista löytyisi tuo noin 200g purkki, niin pohdin minkä verran on riittävästi ja kuinka monta uskaltaa tehdä, jotta täyte riittää 😁
PiiP: pari ruokalusikallista jauhoista voisi korvata tummalla kaakaojauheella. Näin arvioisin. 🙂
Hei! Mahtaisiko onnistua suklaaversio taikinasta vähentämällä jauhojen määrää, jos lisää kaakaojauhetta vai pitäisikö kokeilla sulatetulla suklaalla?
FAMU:
Omat pikku niksit onkin otettava rohkeasti käyttöön, jos jokin kohta ei mene ihan oman mielen mukaan. Hyvä, että noilla konsteilla tuli onnistuneita. 🙂
Kiitos lusikkaleipäohjeesta.Hiukan lisäsin jauhoja ja pari -kolme teelusikallista vatkattua munaa.Hyviä tuli.Ilman noita pieniä muutoksia pinta jäi jauhomaiseksi .Olikohan syynä siihen voi-sokeriseoksen hiukan liiallinen ruskistuminen?
VANI:
Opettavainen tarina! 🙂 Lue siis resepti työohjeineen viimeiselle riville asti! Lintsaus voi kostautua lusikkapulana ja pahimmassa tapauksessa uusien lusikoiden ostoreissuna! 🙁
Yhdelle kaverille kävi näin. Hän asui opiskeluaikaan kerrostalossa. Naapuri tuli pyytämään pikkulusikoita lainaan, kun kaikki omat olivat jo uunissa, hän kun teki lusikkaleipiä…
Ei galleriakuvia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5704 tähteä
Maailman paras mutakakku
2847 tähteä
Mokkapalat
2592 tähteä
Brookies
1876 tähteä
Britakakku
1539 tähteä
PrinsessaMuikku: no voi sentään… Olisiko tämä käytetystä jauhomerkistä kiinni. Se on asia, joka herättää aina aika ajoin keskustelua kommenteissa. Olisi kiva tietää, mitä merkkiä käytit!