03.09.2010   92 kommenttia Kategoria: Makeat piirakat,  Syksy
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Omenapiirakka vanilja-mascarponetäytteellä


mascarpone omenapiirakka1mascarpone omenapiirakka3

Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 ¼ dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita

Täyte:
1 ½ dl maitoa
1 ps (n. 63 g) vanhan ajan vaniljakastikejauhetta (Blå Band)
250 g mascarponejuustoa
400 g omenoita
1 ½ rkl siirappia


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita muutamassa erässä taikinaan. Levitä jauhotetuin sormin voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm tai 20 x 27 cm) pohjalle ja reunoille.

Mittaa maito kulhoon ja lisää vispilällä sekoittaen vaniljakastikejauhe. Anna jähmettyä hetken aikaa jääkaapissa. Sekoita joukkoon mascarponejuusto. Levitä täyte pohjan päälle.

Kuori omenat ja poista omenankodat. Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi. Asettele lohkot limittäin täytteen päälle.

Valuta omenoiden päälle siirappia.

Paista 200 asteessa 45 minuuttia. Suoja pinta foliolla, kun se on saanut hieman väriä.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
65 tassutusta
Loading...