11.01.2008   50 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Muffinssit
Erityisruokavaliot: -

Nougat-sydänmuffinssit, osa II


Halusin tehdä toisenlaisenkin version aiemmista nougat-sydänmuffinsseista. Tuossa reseptissä taikina oli vaalea ja siinä oli Wiener Nougat -crushia. Sain kuitenkin äidiltäni vinkin, että muffinsseista tulee vielä kuohkeampia, kun valmistuksessa lähdetään liikkeelle margariinin ja sokerin vaahdotuksesta, ei munien ja sokerin. Tällöin margariinia on taikinassa myös vähän enemmän. Pidän jonkinmoisena voittona mieheni antamaa positiivista palautetta, hän kun on herkkujen suhteen melkoisen lahjomaton. Miehen lausunto siis oli, että näissä ei ole lainkaan muffinsseille tyypillistä kuivakkuutta. 😉 Olin itsekin tosi tyytyväinen lopputulokseen, joten voin hyvillä mielin päättää nougat-muffinssisarjan tähän. 🙂

Nougat-muffinssit

n. 12 kpl

Taikina:
150 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ dl kaakaojauhetta
1 ½ dl maitoa tai kermaa

Lisäksi:
3 patukkaa (54 g/kpl) Maraboun Dubbel Nougat:ta


Leikkaa noin puolet (1 ½ pakettia) nougat:ta 12 palaan. Vaahdota voi/margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan vuorotellen maidon/kerman kanssa.

Nosta lusikalla nokare taikinaa muffinssivuokaan, aseta päälle nougat-pala ja peitä taikinalla. Paista 225 asteessa 13-15 min. Anna jäähtyä.

Sulata loput nougat:sta kattilassa ja käytä muffinssien koristeluun.

nougatsydanmuffinssit2_vaihe3.JPG nougatsydanmuffinssit2_vaihe1.JPG nougatsydanmuffinssit2_vaihe2.JPG nougatsydanmuffinssit2_vaihe4.JPG

nougatsydanmuffinssit2_vaihe5.JPG nougatsydanmuffinssit2_vaihe6.JPG

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
42 tassutusta

Kinuskikumppani

Viikon kommentti

Tämän Kinuskin kommentti ilahdutti, hyödytti ja herätti keskustelua.
Kiitos eifer!
Ratkaisit kekseliäästi vuokaongelman,
kun piti saada korkea ja kapea kakku.
Valkosuklaaputouskakun vuokana
toimi onnistuneesti kattila.
Vinkiksi muillekin!

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Valkosuklaaputouskakku
    puuris: Haluaisin kokeilla tehdä valuvan kuorrutteen Candy Melts -napeilla, koska kakun pitäisi olla laktoositon ja laktoositonta valkosuklaata ei ole. Voiko Candy…
  • Efektikuorrute (Mirror glaze)
    Mansikkasuukko: Kuorrutettava pinta oli suklaamoussea mutta kuorrutus tosiaan sameni yön aikana. Jännä juttu tosin kävi, että kuorrute kirkastui melkoisesti huoneenlämmössä kun…
  • Valkosuklaaputouskakku
    Kinuskikissa: eifer: hih, hauskaa että onnistui! Huomioin sinut viikon kommentoijana. Tämä oli hyvä vinkki meille kaikille! :)
  • Suklaaputouskakku
    Kinuskikissa: Rellevi: jääkaappisäilytys parantaa kakun rakennetta ja varsinkin suklaata sisältävissä pohjissa levyjä on helpompi operoida kylminä. Vehnäjauhot voi korvata gluteenittomalla jauhoseoksella.…
  • Suklaamuffinssit sateenkaaripursotuksella (G, L)
    Kinuskikissa: Emiliamo: en pakastaisi kermavaahtoa vaan kuorruttaisin sulattamisen jälkeen.

Kumppanit

suomi100