24.07.2017   19 kommenttia Kategoria: Leivokset
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön,  Vegaaninen

Minttusuklaaneliöt (vegaaninen)


Minttusuklaaleivokset oli blogini ensimmäisten vuosien suosituimpia reseptejä, julkaisin sen vuonna 2008. Vajaassa kymmenessä vuodessa yksi isoimmista trendeistä on ollut erityisruokavalioiden yleistyminen. On siis korkea aika päivittää resepti nykyaikaan. Nämä leivokset ovat vegaanisia ja gluteenittomia.

20 kappaletta

Pohja:
100 g maidotonta margariinia (tai voita)
¾ dl sokeria
2 rkl hedelmäsosetta tai soijajogurttia (tai 1 keltuainen ja tilkka vettä)
2 dl gluteenitonta jauhoseosta (tai vehnäjauhoja)
2 rkl kaakaojauhetta

Minttutäyte:
100 g maidotonta margariinia (tai voita)
1 dl kookoskermaa
1 ¾ dl sokeria
hyppysellinen suolaa
1 tl piparminttuaromia
sinistä pastaväriä *)

Kuorrute:
75 g (maidotonta) tummaa suklaata
¾ dl kookoskermaa

Koristelu:
mintunlehtiä

*) Varmista soveltuvuus vegaaniseen ruokavalioon.


Vaahdota margariini ja sokeri. Sekoita joukkoon hedelmäsose. Yhdistä jauhoseos ja kaakaojauhe keskenään. Lisää margariinivaahtoon muutamassa erässä. Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen pellille leivinpaperin päälle noin 15 x 23 cm kokoiseksi levyksi. Paista 200 asteessa noin 12 minuuttia.

Mittaa minttutäytteen margariini, kookoskerma, sokeri ja suola kattilaan (sekoita kookoskerman rakenne tasaiseksi vispilällä ennen mittaamista). Kuumenna kiehuvaksi. Jatka keittämistä lieden keskilämmöllä välillä (ei jatkuvasti) sekoitellen, kunnes seos sakenee ja lämpötila on 116 astetta. Jäähdytä seosta hetken aikaa, mausta samalla piparminttuaromilla ja sävytä pastavärillä. Kaada sitten pohjan päälle. Nosta jääkaappiin noin tunniksi, minkä jälkeen voit aloittaa kuorrutteen valmistamisen.

Laske isoon kulhoon niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee tai täytä kulho kiehuvalla vedellä. Laita paloiteltu suklaa ja kookoskerma toiseen, teräksiseen kulhoon, joka mahtuu vedellä täytetyn kulhon sisään. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Levitä täytteen päälle. Vedä haarukalla aaltomaista kuviota kuorrutteeseen. Anna jähmettyä jääkaapissa.

Leikkaa pieniksi neliöiksi. Säilytä leivokset jääkaapissa. Koristele ennen tarjoilua mintunlehdillä.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
31 tassutusta

Kinuskikumppani

Osallistu kekritempaukseen 8.10. mennessä

Toivepuodin syyskuun arvonta!

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat
suomi100

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit