16.03.2017   10 kommenttia Kategoria: Kesä,  Kevät,  Makuja maailmalta,  Muffinssit,  Pääsiäinen
Erityisruokavaliot: Liivatteeton

Minikokoiset porkkanamuffinssit – Mini Carrot Cupcakes


Vaikka porkkanakakku (carrot cake) mielletään amerikkalaiseksi klassikoksi, on se todellisuudessa eurooppalaista alkuperää. Yhdysvalloissa se kuitenkin muotoutui 1960-luvulla nykyiseen muotoonsa, johon kuuluu olennaisesti tuorejuustoa ja tomusokeria sisältävä kuorrute. Amerikkalaiset rakastavat myös kuppikakkuja (cupcakes eli muffinssit), joten yhdistin porkkanakakun maut niihin. Minimuffinssit ovat juhlissa näppäriä, kun tarjolla on montaa eri sorttia. Ne ovat sopivan pieniä syötäviä ja sitä paitsi pienuudessaan tosi söpöjä. 🙂

Amerikkalainen porkkanakakku minimuffinsseina

24 kappaletta

Taikina:
2 keskikokoista (130 g) porkkanaa
50 g saksanpähkinöitä
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
¼ tl muskottipähkinää
¼ tl suolaa
2 pientä munaa
¾ dl fariinisokeria
½ dl sokeria
1 dl rypsiöljyä
1 tl vaniljauutetta (tai -sokeria)

Kuorrute:
100 g Philadelhia-tuorejuustoa
50 g voita
1 ½ dl tomusokeria
½ tl vaniljauutetta (tai -sokeria)

Pinnalle:
4 Oreo-keksiä
75 g Philadelhia-tuorejuustoa
1 rkl tomusokeria
2 tl vettä
oranssia pastaväriä
mintunlehtiä


Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Leikkaa saksanpähkinät rouheeksi.

Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe, mausteet, suola ja pähkinärouhe keskenään. Yhdistä toisessa kulhossa loput ainekset vatkaimella sekoittaen. Lisää joukkoon jauho-pähkinäseos.

Annostele taikina minikokoisiin muffinssivuokiin. Paista minimuffinssipellissä (tai uunipellin päällä) 200 asteessa noin 13 minuuttia. Anna jäähtyä ennen koristelemista.

Ota tuorejuusto ja voi ajoissa jääkaapista, jotta ne ehtivät pehmentyä huoneenlämpöisiksi. Notkista voi kuohkeaksi vatkaimella sekoittaen. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää tomusokeria vähän kerrassaan. Sekoita lopuksi joukkoon vaniljauute. Levitä tai pursota kuorrute muffinssien päälle.

Laita Oreot paksun pakastuspussin sisään ja murskaa kaulimella painellen. Kasta muffinssit keksimurskaan tai halutessasi paksumman ”multakeon” ripottele sitä sormilla reilusti kuorrutteen päälle. Tee sormella pieni koko porkkanoita varten.

Valmista ”porkkanakuorrute” yhdistämällä tuorejuusto, tomusokeri ja vesi vatkaimella sekoittaen. Värjää pastavärillä oranssiksi. Laita pieneen pakastuspussiin ja leikkaa kulmaan aukko. Pursota nokareita ”mullan” päälle. Voit auttaa nokaretta irtoamaan cockailtikun kärjellä. Viimeistele mintunlehdillä.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
56 tassutusta

Kinuskikumppani

Osallistu kekritempaukseen 8.10. mennessä

Toivepuodin syyskuun arvonta!

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

valio-tammikuu
meira_leivontatuotteet_kevat

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

suomi100