06.03.2017   5 kommenttia Kategoria: Kakunkuorrutteet
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Pähkinätön

Marenkikreemi


Marenkikreemin (= marenkivoikreemi) ohjetta on toivottu moneen otteeseen. Marenkikreemi valmistetaan valkuaisvaahdosta ja voista. Se ei ole yhtä makeaa kuin sokerikreemi. Käyttötarkoitus on kuitenkin sama: kreemiä voi pursottaa ja käyttää kakun kuorrutteena. Sitä on voi värjätä pastaväreillä ja maustaa aromeilla.

Lähteenä käytin tätä Kinuskileipomo Piece Of Helsigin laatimaa perusteellista ohjetta. Tein omaan versiooni joitain muutoksia, sillä minulla sokerivesi saavutti niin nopeasti vaaditun lämpötilan, että koin parhaaksi lämmittää sen kaksivaiheisesti.

Huom! Tarvitset marenkikreemin valmistamiseen digitaalisen lämpömittarin. Jos sinulla on käytettävissäsi yleiskone, valmistus on helpointa tehdä sillä, jotta sokeriveden lämpötilan tarkkailu helpottuu. Sähkövatkaimellakin kuitenkin onnistunut.

Ainekset:
4 huoneenlämpöistä valkuaista
½ dl vettä
1 ¾ + ¾ dl sokeria
450 g huoneenlämpöistä voita


Ota munat ja voi hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Jos et muistanut ennakointia, upota munat noin puoleksi tunniksi kädenlämpöiseen veteen. Voin saa pehmennettyä, kun paloittelet sen lautaselle ja laitat lämpimällä vedellä täytetyn astian päälle.

Laita valkuaiset valmiiksi isoon kulhoon. Mittaa kattilaan vesi ja 1 ¾ sokeria. Valitse mahdollisimman pieni kattila, sillä laakeassa kattilassa lämpötilaa on hankalampi mitata. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita rauhallisesti, kunnes sokeri on liuennut.

Ota kattila liedeltä ja valmistele tässä välissä valkuaisvaahto.

Vatkaa valkuaisia, kunnes saat kevyen vaahdon, joka on muuttunut valkeaksi, mutta on vielä notkeaa ja koostumuksessa erottaa pienet kuplat. Lisää valkuaisvaahtoon rauhallisesti sekoittaen ¾ dl sokeria.

Jatka vatkaamista keskiteholla samalla, kun laitat kattilan lieden kuumimmalle teholle. Laita lämpömittarin anturi sokeriveteen ja anna kiehua sekoittelematta, kunnes lämpötila saavuttaa 115 astetta.

Lisää sokerivesi ohuena nauhana valkuaisvaahtoon koko ajan rauhallisesti vatkaten. Jatka vatkaamista täydellä teholla noin 15 minuuttia, kunnes vaahto on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi (jäähtymisellä estetään voin sulaminen vaahtoon lisättäessä). Lisää voi pieni nokare kerrallaan koko ajan vatkaten (tehosekoittimen asteikolla 1-4 voi pitää tehona aluksi 4 ja loppua kohden laskea 3:een). Lisää seuraava nokare, kun edellinen on sulautunut vaahdon joukkoon. Vaahdon rakenne käy läpi erilaisia vaiheita. Aluksi vaahto lässähtää, sitten kuohkeutuu pikku hiljaa. Välillä vaahdon rakenne saattaa erottua, mutta tasoittuu pikku hiljaa.

Värjää kreemi halutessasi pastaväreillä. Käytä kreemi heti tai säilö jääkaapissa tai pakastimessa. Huomaathan, että viileässä kreemin rakenne kovettuu, joten sen on annettava pehmentyä huoneenlämmössä ennen käyttöä.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
25 tassutusta

Kinuskikumppani

Kts. lisää reseptejä osioista Pääsiäinen » ja Kevät »

Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentin, joka ilahdutti, hyödytti tai herätti keskustelua.
Kiitos Jennikatariina,
että löysit tämän vanhan suklaa-
sitruunakakun
ohjeen: "Aivan ihana
resepti! Kakku aivan sulaa suussa,
eikä ole yhtään liian makea!
Tämä menee ehdottomasti
vakioleipomusten
listalle."

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

 • Valkosuklaaputouskakku
  Katerina: Haluaisin kovasti kokeilla tämän kaltaista kakkua, mutta ongelmana on se, että kakun pitäisi olla laktoositon. Olisi silti mukava saada kakkuun…
 • Nopea ja helppo minttusuklaakakku
  Mato: Onko suklaataikinan tilalle jotakin korvaavaa pohjaa? Ko. tuotetta ei valmisteta enää. Muut ainekset ostettu ja tarve parin päivän päästä! Eihän…
 • Mehevä suklaakakkupohja
  harmi93: Pitäisikö pohjan kohota uunissa kuinka paljon? Itse kun olen tehnyt niin ei ole kohonnut juuri lainkaan ja siksipä…
 • Baileys-täyte
  Kiiva: Kiitos vinkeistä! :)
 • Baileys-täyte
  maris: Kiiva: hyvältä suunnitelmalta kuulostaa minustakin. :) Haluaisin vielä oman kokemukseni pohjalta antaa vinkin, että pohja kannattaa laittaa…

Kumppanit

suomi100
meira_leivontatuotteet_kevat
valio-tammikuu