Marenkikreemin (= marenkivoikreemi) ohjetta on toivottu moneen otteeseen. Marenkikreemi valmistetaan valkuaisvaahdosta ja voista. Se ei ole yhtä makeaa kuin sokerikreemi. Käyttötarkoitus on kuitenkin sama: kreemiä voi pursottaa ja käyttää kakun kuorrutteena. Sitä on voi värjätä pastaväreillä ja maustaa aromeilla.
Lähteenä käytin tätä Kinuskileipomo Piece Of Helsingin laatimaa perusteellista ohjetta. Tein omaan versiooni joitain muutoksia, sillä minulla sokerivesi saavutti niin nopeasti vaaditun lämpötilan, että koin parhaaksi lämmittää sen kaksivaiheisesti.
Susanna: valkuaisen rooli on tuoda kuohkeutta. Marenkihan ei sinänsä maistu kuin sokerilta. Eli marenkikreemissä maistuu minusta voi ja sokeri. Itse en juuri marenkikreemiä käytä, teen mieluummin helppotekoisemman sokerikreemin, jos kreemiä tarvitaan. Ohje on kuitenkin täällä, koska marenkikreemillä on oma vankka kannattajakuntansa ja ohjetta aikanaan kovasti toivottiin.