05.02.2014   49 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Kesä,  Marenkikakut,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Pähkinätön

Marenki-mustikkakakku


marenki-mustikkakakku-2

Tammikuussa Kinuskikissa järjesti Raha-automaattiyhdistyksen kanssa kampanjan, jossa kotileipurit saivat mahdollisuuden luoda Piirakkakone-sovelluksella unelmiensa piirakan ja voittaa palkintoja. Piirakka tehtiin siten, että valmiista vaihtoehdoista sai valita pohjan, täytteen ja kuorrutteen. Suosituimmat yhdistelmät pääsivät top 10 -listalle, josta minä sain kunnian valita voittajan. Tehtävänäni oli toteuttaa oma näkemykseni voittajayhdistelmästä, jonka maut olivat marenkipohja, mustikkatäyte ja suklaakuorrute.

Innostuin tästä yhdistelmästä, koska siinä tuntui olevan monta ennen kokeilematonta elementtiä. Sain täytteestä heti vision, että sen on oltava juustokakun tapainen. Marenkinen juustokakkupohja oli haaste, johon en heti keksinyt ratkaisua. Täytettä ei voi hyydyttää pohjan päällä, sillä marengin kanssa toimittaessa kakku on koottava melko lähellä tarjoiluhetkeä. Myös suklaakuorrute juustokakun päällä oli kutkuttava ajatus.

Päätin kokeilla täytekakuissa käyttämääni suklaakuorrutetta nyt uudella tavalla, vain hieman kerman määrää lisäten. Sitruunanmakuinen valkosuklaa toimi siinä ihanasti. Maun puolesta kuorrutetta olisi voinut olla enemmänkin, mutta halusin varjella kakun leikkautuvuutta. Kuorrute leikkautuikin hyvin, mutta pienenä haittapuolena oli kuorrutteen liukuminen leikkaamisen jälkeen palan päältä. Tyttäreni tosin tykkäsivät tästä ominaisuudesta kovasti, he kun haluavat aina nautiskella parhaat palat irrallaan kokonaisuudesta. 😉

Vinkit:

  • Voit käyttää pohjana myös kaupan valmista marenkipohjaa tai minkä tahansa juustokakun keksipohjaa.
  • Täytteen voi tehdä muistakin marjoista. Lisää sokeria happamien marjojen, kuten puolukoiden tai karpaloiden, kanssa.

Huom! Kokoa kakku noin tunti ennen tarjoilua. Marenkipohjan rapeus kärsii odottelusta.

Valkosuklaa-mustikka-marenkikakku

Pohja:
marenkipohja

Mustikkatäyte:
6 liivatelehteä
4 dl vispikermaa
250 g vaniljavanukasta
1 dl tomusokeria
400 g mustikoita

Suklaakuorrute:
200 g sitruunanmakuista valkosuklaata
1 dl kuohukermaa

Koristelu:
kourallinen pensasmustikoita


Valmista marenkipohja erillisen ohjeen mukaan.

Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Sivele reunoille talouspaperin avulla kevyesti ruokaöljyä. Näin kakku irtoaa vuoasta siistimmin.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljavanukas ja tomusokeri.

Soseuta mustikat. Kuumenna reilun desilitran verran soseesta kiehuvaksi. Lisää joukkoon liotetut liivatteet. Varmista, että liivatteet ovat sulaneet soseeseen (kiehauta liivateseosta tarvittaessa uudelleen). Sekoita liivateseos täytteeseen yhdessä lopun mustikkasoseen kanssa.

Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia.

Irrota kakun ympäriltä vuoan reunus.

marenki-mustikkakakku-vaihe

Laita täytteen päälle marenkipohja nurinpäin. Käännä ”koko paketti” ympäri. Nosta vuoan pohjalevy päältä ja irrota leivinpaperi.

marenki-mustikkakakku-vaihe-2 marenki-mustikkakakku-vaihe-3

Lämmitä kerma kattilassa, mutta älä anna kiehahtaa. Nosta liedeltä ja lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa. Sekoittele, kunnes valkosuklaa on sulanut ja kuorrute on tasaista. Jatka sekoittelua tarvittaessa liedellä, matalimmalla lämmöllä.

Anna kuorrutteen jäähtyä kylmässä vesihauteessa, kunnes se muuuttuu paksummaksi. Kuorrute on sitä paksumpaa, mitä viileämmäksi se muuttuu. Jos et halua kuorrutteen valuvan reunoille, sen kannattaa antaa jähmettyä vielä näitä vaihekuvia paksummaksi.

marenki-mustikkakakku-vaihe-4

Kaada kuorrute kakun päälle ja tasoittele lastalla.

marenki-mustikkakakku-vaihe-5 marenki-mustikkakakku-vaihe-6

Nosta kakku hetkeksi jääkaappiin, jotta kuorrute jähmettyy. Koristele kakku pensasmustikoilla.

Yhteistyössä RAY.fi

ray

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
40 tassutusta

Kinuskikumppani

Kts. lisää reseptejä osioista Pääsiäinen » ja Kevät »

Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentin, joka ilahdutti, hyödytti tai herätti keskustelua.
Kiitos Jennikatariina,
että löysit tämän vanhan suklaa-
sitruunakakun
ohjeen: "Aivan ihana
resepti! Kakku aivan sulaa suussa,
eikä ole yhtään liian makea!
Tämä menee ehdottomasti
vakioleipomusten
listalle."

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

suomi100

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Lasten välipalakakku
    Karoliina Piironen: Jätti Dr.Oetkerin liivatetelehtiä. Tuo chia kaiketi myös hyydyttää ja puoli desiäkin on verrattain paljon, että puuttuminen voi olla ongelma. Muutoin…
  • Liinukka
    Kinuskikissa: Tervehdys liinukka ja kiitos osallistumisesta esittelyyn! Sinä valmistutkin pian unelma-ammattiin! Varmasti hienoa päästä tekemään työkseen jotain, johon suhtautuu niin intohimoisesti.…
  • Kinuskikissa suosittelee: siemennäkkäri
    Kinuskikissa: Kivoja vinkkejä tuli marikselta! :)
  • Sitruuna-marenkitorttu
    Kinuskikissa: Elina: valmis lemon curd on aika makeaa, joten kannattaa melko varovainen olla sen määrän kanssa. Mutta toisaalta sitruunaa pitää kyllä…
  • Puffet-jäätelökakku
    Kinuskikissa: Johanna: kiitos hyvistä vinkeistä ja mukavasta palautteesta! :)

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat