02.02.2010   145 kommenttia Kategoria: Joulu,  Juusto- ja hyydykekakut,  Ystävänpäivä

Mansikkainen pannacotta-kakku


Tämä resepti syntyi halustani yhdistää kermaisen vaniljainen pannacotta ja raikkaat mansikat. Mansikoista tuli täyte ja pannacotasta sen päälle paksu kiille. Mansikoiden tilalla voi käyttää muutakin marjaa (vähennä tällöin liivatteen määrää tarpeen mukaan).

Samalla kokeilin ensimmäistä kertaa Candy melts -nappeja (ikään kuin suklaata, joka on tehty koristelukäyttöön). Brunbergin tumma suklaa on mainiota, kun haluaa tehdä ruskeita suklaakoristeita, mutta valitettavasti valkosuklaa ei ole a) kovin kestävää eli koristeet saattavat lösähtää huoneenlämmössä b) värjättävissä kuin pastellisävyihin. Candy meltsejä saa eri väreissä, se on yhtä helppoa käyttää kuin suklaa, kestää hyvin ja on kaiken lisäksi tosi hyvän makuista (maut vaihtelevat värin mukaan). Pakko myöntää, että tämä oli kivoin uutuus, jota olen saanut vähään aikaan testata. 🙂

Pohja:
200 g Domino Pink -keksejä, Domino Original -keksejä tai Domino Mansikka -keksejä
50 g voita tai margariinia

Täyte:
8 liivatelehteä
2 valkuaista
2 prk (á 200 g) vaniljarahkaa
½ dl sokeria
5 dl (n. 500 g) mansikkasosetta

Pannacotta-kerros:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
3 dl kevytmaitoa
2 rkl sokeria
1 vaniljatanko tai ¼ tl vaniljajauhetta

Koristelu:
100 g punaisia Candy melts -nappeja
1 ½ dl Flora Vispiä
2 tl vaniljakreemijauhetta


Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla (tai käytä irtopohjaista sydänvuokaa). Murskaa pinkit Dominot kaulimella tai tehosekoittimessa. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljarahka ja sokeri. Soseuta mansikat. Mittaa 2 dl mansikkasosetta kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon liivatelehdet. Kuumenna seosta hieman uudelleen, jotta liivatteet sulavat soseeseen. Sekoita liivate-mansikkasose ja loput soseesta täytteeseen. Kaada vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia.

Laita pannacotta-kerrokseen tulevat liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kattilaan kuohukerma, kevytmaito ja sokeri. Halkaise vaniljatanko ja laita kattilaan. Vaihtoehtoisesti lisää kattilaan vaniljajauhe. Keitä kunnes seos kiehahtaa. Mikäli käytit vaniljatankoa, poista puolikkaat kattilasta ja kaavi joukkoon siemenet tangon sisältä. Sulata joukkoon liivatteet. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa, kunnes seos on kädenlämpöistä. Sekoittele välillä, jotta pintaan ei muodostu kalvoa. Kaada vuokaan täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia.

Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoilulautaselle. Koristele kermapursotuksin. Kts. pursotusmallistosta malli "pallurat rivissä". Kts myös erillinen kermavaahto-ohje.

Sulata Candy melts -napit kuten suklaa: laita napit lautaselle ja lämmitä mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W) välillä sekoitellen, kunnes napit ovat sulaneet tasaiseksi massaksi.

Lusikoi massa kulmasta auki leikattavaan pakastuspussiin tai pursotuspussiin, jossa on 2 mm kokoinen kirjoitustylla. Pursota kuviot leivinpaperin päälle (alla on hyvä olla tasainen alusta, kuten leikkuulauta) ja nosta jääkaappiin jähmettymään. Irrota koristeet varovasti leivinpaperista ja asettele kakun päälle. Katso malleja suklaakoristeohjeesta.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
48 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissan tervehdys

Hyvää uutta leivontavuotta, sinä lukija! Kyselin teiltä arvontasivulla reseptitoiveita tammikuulle. Käykää ilmaisemassa tahtonne siellä! :) Alkuvuosi painottuu näillä näkymin hieman enemmän suolaiseen leivontaan ja myös kevyempien herkkujen kategoria täydentyy uusilla ohjeilla. Vuosi 2018 pitää sisällään myös uuden teeman Unelmien Talo&Koti -lehdessä, joka julkaisee Kinuskikissan leivontakoulua. Leivontakoulun resepteissä yhdistellään erilaisia klassikoita meiltä ja maailmalta. Tammikuun numerossa toisiinsa sulautuvat red velvet cake ja suklainen brownies. Siinäpä siis herkullista lukuvinkkiä vuoden alkajaisiksi! :)

Kommentoi »   Aiemmat tervehdykset »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Toivepuodin tammikuun arvonta



Tammikuun arvonnassa palkintona Wiltonin sydänvuoka, päivänkakkara-lautasia sekä keväisiä lehti-lautasliinoja.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

valio-tammikuu

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit