Muutamaan otteeseen on tullut lukijoiden taholta toive täytteistä, jotka toimivat ilman liivatettakin. Suklaahan on yksi varma liivatteen korvaaja (kts. helppo ja hyvä suklaatäyte), joka jähmettää täytteen. Tätä täytettä valmistaessani löysin toisen tavan: vaniljakreemijauheen. Kreemijauhettahan käytetään mm. kermavaahdon jämäköittämiseen. En vain ollut aiemmin tullut ajatelleeksi, että samalla logiikalla – vain runsaammin käytettynä – sillä jähmettää kakuntäytteitäkin. Vaniljakreemijauheen sijaan voi käyttää myös jauhemaista vaniljakastikeainesta.
mari-johanna: Pakastemarjat ovat hyvin mehukkaita, kaikki laadut yleensä. Mansikka ehkä erityisesti. Vaniljakreemijauheella olen aiemmin vahvistanut täytettä, mutta joskus olen ollut sitä mieltä, että se isona määränä muuttaa makua sen verran, että olen miettinyt liivatteen lisäämistä.
Nyt sen toteutin. Onneksi en enää pelkää sitä. Joskus vuosia sitten liivatteen lisääminen oli hurjan pelottavaa: miten se sujuu. Kinuskikissan ohjeilla olen niin paljon kaikenlaista harjoitellut, että tuokin sujuu 😀
Siispä kiitos, mari-johanna, iloinen kannustaja ja kiitos, Kinuskikissa, napakka tuki kaikkien takana 😀 Ei, en unohda Kinuskiemoakaan: terveiset hänellekin 🙂