Kategoria: Suolaiset piirakat 23.02.2008   52 kommenttia

Lohipiirakka


lohipiirakka.JPG

Tämän kauan unohduksissa olleen reseptin löysin uudelleen anoppini ansiosta vähän aikaa sitten. Tämä oli todennäköisesti ensimmäisiä leivonnaisia, joita laitoin miniäkokelaan roolissa. :) Piirakkavalinta taisi olla onnistunut, sillä resepti oli yhä tallessa. Anoppi oli kuitenkin muokannut alkuperäistä ohjetta siten, että pohjassa oli tuota perunamuusijauhetta. Sen ansiosta tästä tuli mielestäni täydellistä lohipiirakkaa! :)

Huom: Käytä mieluiten normaalia piirakkavuokaa isompaa astiaa. Esimerkiksi 26 cm. Myös neliskulmaiset uunivuoat käyvät.

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1 ps (n. 100 g) perunasosejauhetta
150 g voita tai margariinia
½ dl kylmää vettä

Täyte:
1 pieni sipuli
10 cm:n pala purjoa
200 g kylmäsavulohisiivuja
1 ruukku tilliä
2 munaa
2 ½ dl ruokakermaa
2 dl emmentaljuustoraastetta
1 tl paprikajauhetta
¼ tl valkopippuria

Pinnalle:
n. 50 g kylmäsavulohisiivuja
tillinvarsia


Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi yhteen margariinin kanssa. Lisää joukkoon vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina kevyesti painellen voidellun piirakkavuuan (halkaisija n. 26 cm) pohjalle ja reunoille.

Hienonna sipuli ja viipaloi purjo. Kuullota niitä pannulla öljyssä hetken aikaa. Paloittele lohi. Silppua tilli. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Kaada täyte vuokaan.

Paista 200 asteessa n. 35 min. Laita tarvittaessa foliota suojaksi, jos pinta tai reunat meinaavat ruskistua liikaa. Koristele valmis piirakka keräksi rullatuilla lohisiivuilla ja tillinvarsilla.

Jaa yhteisöpalveluissa

Testasitko? Arvostele resepti!

1 tassu2 tassua3 tassua4 tassua5 tassua

66 arvostelua, keskiarvo 3.73 tassua
Loading...Loading...