23.02.2008   52 kommenttia Kategoria: Suolaiset piirakat
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Lohipiirakka


lohipiirakka.JPG

Tämän kauan unohduksissa olleen reseptin löysin uudelleen anoppini ansiosta vähän aikaa sitten. Tämä oli todennäköisesti ensimmäisiä leivonnaisia, joita laitoin miniäkokelaan roolissa. :) Piirakkavalinta taisi olla onnistunut, sillä resepti oli yhä tallessa. Anoppi oli kuitenkin muokannut alkuperäistä ohjetta siten, että pohjassa oli tuota perunamuusijauhetta. Sen ansiosta tästä tuli mielestäni täydellistä lohipiirakkaa! :)

Huom: Käytä mieluiten normaalia piirakkavuokaa isompaa astiaa. Esimerkiksi 26 cm. Myös neliskulmaiset uunivuoat käyvät.

Kylmäsavulohipiirakka

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1 ps (n. 100 g) perunasosejauhetta
150 g voita tai margariinia
½ dl kylmää vettä

Täyte:
1 pieni sipuli
10 cm:n pala purjoa
200 g kylmäsavulohisiivuja
1 ruukku tilliä
2 munaa
2 ½ dl ruokakermaa
2 dl emmentaljuustoraastetta
1 tl paprikajauhetta
¼ tl valkopippuria

Pinnalle:
n. 50 g kylmäsavulohisiivuja
tillinvarsia


Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi yhteen voin/margariinin kanssa. Lisää joukkoon vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina kevyesti painellen voidellun piirakkavuuan (halkaisija n. 26 cm) pohjalle ja reunoille.

Hienonna sipuli ja viipaloi purjo. Kuullota niitä pannulla öljyssä hetken aikaa. Paloittele lohi. Silppua tilli. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Kaada täyte vuokaan.

Paista 200 asteessa n. 35 min. Laita tarvittaessa foliota suojaksi, jos pinta tai reunat meinaavat ruskistua liikaa. Koristele valmis piirakka keräksi rullatuilla lohisiivuilla ja tillinvarsilla.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
82 tassutusta

Kinuskikumppani

marenkikakku-iso

Kinuskiyhteisön joulukalenteri

  • 9

Kurkkaa aiemmat luukut »

Jouluinen cocktail-tarjotin

joulurullat-mini


Söpöt cocktailpalat syntyvät pakastimen kautta. Yhdistele erilaisista täytteistä ja pohjista näyttävä kokonaisuus.



Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentin, joka ilahdutti, hyödytti tai herätti keskustelua.
Kiitos MARIS!
Nokkela keinot keksii! Kovettumaan
päässyt suklaamassa sai uuden
elämän, kun pehmitit sitä mikrossa.
Kiitos Kinuskit, että jaatte
tietoa havainnoistanne
ja autatte samalla
muita!

Osallistu ja voita Moccamaster!

vaniljamassakilpailu275

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

joulubanneri
punnitse-ja-saasta

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Suklaaputouskakku
    Helmeri: Minun pitäisi tehdä tämä kakku gluteenittomana, voikohan tuon vehnäjauhon korvata ihan vaan perunajauholla vai pitäisikö käyttää jotain gluteenitonta jauhoseosta?…
  • Minttusuklaakakku (liivatteeton)
    Johannapauliina: Herkullinen kakku, kiitos ohjeesta! Minulla on vain tuo pohja meni niin kovaksi, että sitä ei oikein saa lautaselle…
  • Suklaaputouskakku
    Johannapauliina: Jos tuon pohjan pakastaisi, niin kannattaako se pakastaa kokonaisena vai leikata valmiiksi jo osiin?
  • Suklaaputouskakku
    Koppis: Hmm..nyt näyttää hyvältä ja varmasti maistuukin..:) Täytynee tehdä pohja valmiiksi pakkaseen niin joulupäivänä ei tarvitse älyttömästi rehkiä tapaninpäivänkakun eteen..
  • Kreemit
    Anna Poikolainen: Missä suhteessa laittaisin ainesosia kun käytettävissä olisi margariini, maustamaton tuorejuusto ja mansikkatomusokeri?

Kumppanit