Kategoria: Suolaiset piirakat 23.02.2008   50 kommenttia

Lohipiirakka


lohipiirakka.JPG

Tämän kauan unohduksissa olleen reseptin löysin uudelleen anoppini ansiosta vähän aikaa sitten. Tämä oli todennäköisesti ensimmäisiä leivonnaisia, joita laitoin miniäkokelaan roolissa. :) Piirakkavalinta taisi olla onnistunut, sillä resepti oli yhä tallessa. Anoppi oli kuitenkin muokannut alkuperäistä ohjetta siten, että pohjassa oli tuota perunamuusijauhetta. Sen ansiosta tästä tuli mielestäni täydellistä lohipiirakkaa! :)


Huom: Käytä normaalia piirakkavuokaa isompaa astiaa. Itse käytin halkaisijaltaan 28 cm kokoista piirasvuokaa. Myös neliskulmaiset uunivuoat käyvät (esimerkiksi n. 20 cm x 25 cm).

Pohja:
3 ¼ dl vehnäjauhoja
1 ps (100-105 g) perunasosejauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
200 g margariinia
½ dl kylmää vettä

Täyte:
1 suuri sipuli
1 keskikokoinen purjo
250 g kylmäsavulohisiivuja
3 munaa
2 dl maitoa
1 dl kermaa
2 dl juustoraastetta
1 ruukku tilliä
½ tl paprikajauhetta
valkopippuria


Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi yhteen margariinin kanssa. Lisää joukkoon vesi. Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. Voitele vuoka valmiiksi.

Hienonna sipuli ja viipaloi purjo. Kuullota niitä pannulla öljyssä hetken aikaa. Paloittele lohi (säästä pari siivua koristelua varten). Sekoita munat, maito, kerma, juustoraaste, silputtu tilli ja mausteet keskenään.

Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Levitä pohjalle sipuli-purjosilppu. Ripottele päälle lohipalat. Kaada vuokaan lopuksi muista aineksista tehty liemi. Paista 200 asteessa n. 35 min. Laita tarvittaessa foliota suojaksi, jos pinta tai reunat meinaavat ruskistua liikaa. Koristele valmis piirakka keräksi rullatuilla lohisiivuilla ja tillinvarsilla.

Jaa yhteisöpalveluissa

Testasitko? Arvostele resepti!

1 tassu2 tassua3 tassua4 tassua5 tassua

50 arvostelua, keskiarvo 3,68 tassua
Loading ... Loading ...