27.02.2011   97 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut
Erityisruokavaliot: Liivatteeton

Kuningatar-kakku


Liivatteeton juustokakku on ollut pitkään monen lukijan toivelistalla ja olen suorastaan riemuissani, että viimeinkin voin vastata huutoon. 🙂 Työn alla tämän kaltainen kakku on ollut kauan, mutta vaikeudet agar-agarin kanssa saivat välillä lannistumaan. Sitten päätin tarttua härkää uudelleen sarvista, tällä kertaa hyytelösokerin kera. Tämä onnistuikin kertalaakista, upeaa! Hyytelösokerin kanssa ainoa rajoittava tekijä on se, että muut ainesosat eivät mielellään saisi sisältää juurikaan sokeria, jotta täytteestä ei tule liian makea. Kuningatar-rahka sokeria toki sisältää, mutta rahkan happamuus ja marjaisuus antavat vastapotkua. Tuoreet marjat kakun päällä ovat ehdoton raikkauslisä!

Marjajuustokakku

Pohja:
350 g dominokeksejä mansikkatäytteellä
100 g margariinia tai voita

Täyte:
3 dl kuohukermaa
1 dl Multi-hyytelösokeria
2 prk (á 200 g) kuningatar-rahkaa (Valio)
4 rkl vaniljakreemijauhetta

Pinnalle:
200 g mustikoita
50 g vadelmia
1 dl Multi-hyytelösokeria
1 dl vettä


Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24cm) pohja leivinpaperilla. Kierrä vuoan sisäreunan ympärille reunakalvo tai leivinpaperisuikale. Murskaa dominot täytteineen tehosekoittimessa tai kaulimella. Sulata margariini kattilassa ja lisää joukkoon dominomurska. Painele muruseos vuoan pohjalle ja n. 5 cm matkalta reunoille.

Vatkaa 2 dl kuohukermaa vaahdoksi.

Mittaa hyytelösokeri ja loput (1 dl) kuohukermasta kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä n. 2 minuuttia.

Sekoita kermahyytelö rahkan joukkoon. Yhdistä rahkaseos ja kermavaahto keskenään. Lisää vaniljakreemijauhe.

Kaada täyte vuokaan. Anna kakun seistä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Kaada marjat kakun päälle. Mittaa hyytelösokeri ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lusikoi kiille marjojen päälle.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
56 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissan tervehdys

Hyvää uutta leivontavuotta, sinä lukija! Kyselin teiltä arvontasivulla reseptitoiveita tammikuulle. Käykää ilmaisemassa tahtonne siellä! :) Alkuvuosi painottuu näillä näkymin hieman enemmän suolaiseen leivontaan ja myös kevyempien herkkujen kategoria täydentyy uusilla ohjeilla. Vuosi 2018 pitää sisällään myös uuden teeman Unelmien Talo&Koti -lehdessä, joka julkaisee Kinuskikissan leivontakoulua. Leivontakoulun resepteissä yhdistellään erilaisia klassikoita meiltä ja maailmalta. Tammikuun numerossa toisiinsa sulautuvat red velvet cake ja suklainen brownies. Siinäpä siis herkullista lukuvinkkiä vuoden alkajaisiksi! :)

Kommentoi »   Aiemmat tervehdykset »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Toivepuodin tammikuun arvonta



Tammikuun arvonnassa palkintona Wiltonin sydänvuoka, päivänkakkara-lautasia sekä keväisiä lehti-lautasliinoja.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit