Kinuskileipomo liinukka

Kategoria: Kahvikakut Nähty 88233 kertaa
 
28.12.2015
 
3 kommenttia

Portugalilainen appelsiinikakku


Yleisön pyynnöstä julkaisen tämän kakun nyt reseptin kanssa. Alkuperäisessä ohjeessa (Pikku kokit) on 125 g vehnäjauhoja, mutta laitoin itse mantelijauhetta noin puolet jauhojen määrästä, koska siitä tulee mielestäni kakkuun kiva maku. Mantelijauheen takia kakku saattaa olla kuitenkin hieman hauraampi, joten kumoa se varovasti vuoasta. Itselläni kakku meinasi hieman jäädä kiinni toisesta reunasta. Kastiketta on reseptissä melko runsaasti, itselläni olisi huomattavasti vähemmänkin riittänyt mutta tee toki makusi mukaan.

6 hengelle

4 munaa
125 g pehmeää voita
200 g sokeria
65 g vehnäjauhoa ja 60 g mantelijauhetta tai 125 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 appelsiinia

Kastikkeeseen:
150 g sokeria
2 1/2 dl vettä

Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa keltuaiset ja voi kuohkeaksi seokseksi. Lisää sokeri edelleen vatkaten. Lisää varovasti vehnäjauho johon on sekoitettu leivinjauhe ja mantelijauhe. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi  ja lisää vaahto varovasti taikinaan. Lisää kahden appelsiinin raastettu kuori ja kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista kakkua uunin alaosassa 200 asteessa noin 45 minuuttia. Voit laittaa päälle palan foliota jos kakku tummenee liikaa. Kumoa kakku varovaisesti ja jäähdytä. Keitä kastikkeen aineksia n. 5 minuuttia ja lisää siihen appelsiinien mehu. Kaada kastike kakun päälle. Tein itse kakulle vielä sokeri-vesi kuorrutteen, jotta koristeet pysyisivät paikallaan.