Kinuskileipomo Marianne

Kategoria: Makeat piirakat Nähty 58679 kertaa
 
14.06.2014
 
1 kommentti

Raparperi-rahkapiirakka


Kerran vuodessa on pakko tehdä tätä piirakkaa, heti kun ensimmäiset raparperit ovat käyttövalmiina. Ohje on peräisin tädiltäni.

HUOM!
Piirakasta tulee iso ja paksu, itsellä on käytössä 60cm uuni.

Pohja

12 dl  vehnäjauhoja
4,5 dl  sokeria
3 tl  leivinjauhetta
3 tl  ruokasoodaa
2 tl  vanijasokeria
375 g  voita
2  kanamunaa
3 dl piimää

Täyte

1,2 l  raparperia
750 g maitorahkaa
3  kanamunaa
3 tl  vaniljasokeria
0,5 dl sitruunamehua

  1. Sekoita kuivat aineet
  2. Sulata rasva ja lisää joukkoon
  3. Jaa taikina kahteen osaan, lisää toiseen osaan munat ja piimä
  4. Levitä taikina munapiimätaikina uunipellille
  5. Pilko raparperit ja laita ne taikinan päälle
  6. Sekoita täytteen aineet keskenään ja levitä raparperin päälle
  7. Lopuksi ripottele jäljelle jäänyt muruseos rahkan päälle
  8. Paista 175 asteessa n. 45-60min.